Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

And the winner is...

Τελικά στη Σουηδία έχουν χιούμορ! Επειδή βρίσκονται βόρεια, όμως, είναι κρύο το χιούμορ τους! Η ακαδημία που δίνει τα νόμπελ έδωσε αυτό της ειρήνης στον Μπάρακ Ομπάμα...Το έκανε με την προσδοκία να μην ξεκινήσει επί προεδρίας Ομπάμα πόλεμος στο Ιράν, το έκανε με την προσδοκία να φύγουν οι Αμερικάνοι στρατιώτες από Αφγανιστάν, Ιράκ το έκανε γιατί ο president θα νουθετήσει το Ισραήλ κάποτε; Κάθε υπόθεση δεκτή, σίγουρα όμως χρειάζεται φαντασία για να φτιαχτεί η δική τους πραγματικότητα.

υγ. Ναι, γνωρίζουμε ότι η βράβευση είναι για τον αγώνα του ενάντια στα πυρηνικά οπλα αλλά μας φαίνεται κομματάκι αστείο...

1 σχόλιο:

wintifada είπε...

Και οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο:

Την απόφαση καταδίκασαν οι Ταλιμπάν: «Δεν καταλάβαμε καμία αλλαγή της στρατηγικής για την ειρήνη, δεν έκανε τίποτα για την ειρήνη στο Αφγανιστάν, δεν έλαβε κανένα σχετικό μέτρο ειρήνευσης ή σταθεροποίησης της χώρας», δήλωσαν οι Ταλιμπάν δια στόματος του εκπροσώπου τους.

Η Χαμάς χαρακτήρισε τη βράβευση τουλάχιστον πρόωρη.

«Ο Ομπάμα έχει ακόμα πολύ δρόμο πριν να μπορούμε να πούμε ότι αξίζει το βραβείο. Έχει δώσει μόνο υποσχέσεις και δεν έχει προσφέρει καθόλου ουσία στην παγκόσμια ειρήνη», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Για τον Ισάμ αλ-Καζράχι, υπάλληλο στη Βαγδάτη, «Δεν του αξίζει αυτό το βραβείο. Όλα αυτά τα προβλήματα – Ιράκ, Αφγανιστάν – δεν έχουν λυθεί. Αυτός που υποσχέθηκε αλλαγή δεν έχει αλλάξει τίποτα ακόμα».

«Αστείο που προκαλεί ντροπή» αποκάλεσε το βραβείο Νόμπελ ο Λιαγκάτ Μπαλούχ, ένας από τους ηγέτες του πακιστανικού ισλαμιστικού κόμματα Τζεμάατ-ε-Ισλάμι.

Η βράβευση του Αμερικανού προέδρου κρίθηκε ως πολύ βιαστική και από τον πρώην πρόεδρο της Πολωνίας και βραβευμένο το 1983 με το Νόμπελ Ειρήνης, Λεχ Βαλέσα, ο οποίος δεν έκρυψε την έκλπληξή του.

«Ποιος, ο Ομπάμα; Τόσο γρήγορα; Πολύ γρήγορα! Δεν είχε τον χρόνο να κάνει κάτι. Προς το παρόν το μόνο που κάνει είναι προτάσεις», δήλωσε ο Βαλέσα σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails