Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Η δικηγόρος των "διαβόλων" στο πρωθυπουργικό γραφείο

Άλλο ένα δείγμα γραφής του ΓΑΠ. Τοποθέτησε διευθύντρια στο πρωθυπουργικό γραφείο του την κ. Σιούτη. Για όσους δεν την ξέρουν ήταν δικηγόρος της αγγλικής εταιρείας στην οποία μεταβιβάστηκε σκανδαλωδώς περιοχή-φιλέτο στο Κάβο Σίδερο από τη Μονή Τοπλού, δικηγόρος των εργολάβων στη Μαρίνα Ζέας, δικηγόρος του Δήμου Αθηναίων υπέρ του Mall στον Ελαιώνα. Ο Παπανδρέου ενθουσιασμένος για τη διακεκριμένη επαγγελματική καριέρα της και για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της την επέλεξε για διευθύντρια του γραφείου του. Σίγουρα θα βοηθήσει στην πράσινη ανάπτυξη... Γιώργο προχώρα, άλλαξέ τα όλα! Δειαβάστε στο indy κάποιες πληροφορίες για την κ.Σιούτη και παρακάτω μια επιστολή της "Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα":
11-10-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θα στέρξει το πρωθυπουργικό γραφείο στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα;
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί προς απόφαση –σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη- «η ανάθεση στην κα Γλυκερία Σιούτη, μέλους της Δικηγορικής Εταιρεία ΦΛΟΓΑΪΤΗΣ – ΣΙΟΥΤΗ, της δικαστικής εκπροσώπησης του Δήμου Αθηναίων ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ» εναντίον των προσφυγών που έχουν καταθέσει οι 131 πολίτες και η Επιτροπή μας. Για την ακρίβεια πρόκειται για την επέκταση αυτής της ανάθεσης. Κι αυτό διότι εδώ και ένα σχεδόν χρόνο η κα Γλυκερία Σιούτη έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου Αθηναίων στην υπόθεση του Εμπορικού Κέντρου του Βωβού, συνταυτιζόμενη πλήρως με την κατασκευή του, την οποία υποστήριξε τόσο στην δίκη της Αναστολής εργασιών όσο και στην κύρια δίκη.
Όλ’ αυτά θα είχαν μικρή σημασία, ενόψει και της δημοσιοποίησης αύριο της σχετικής απόφασης του ΣτΕ. Όμως δεν είναι έτσι, καθώς υπάρχει μια μικρή «λεπτομέρεια»: η κα Σιούτη, εκτός από την υπεράσπιση του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα, έχει αναλάβει και διευθύντρια του νέου πρωθυπουργικού γραφείου. Ενώ αμέσως μετά την ανάληψη αυτών των καθηκόντων, την προηγούμενη Πέμπτη, η εταιρία «Μπάμπης Βωβός» έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από την κυβέρνηση να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση για τη διάσωση του Εμπορικού Κέντρου στον Ελαιώνα. Ρωτάμε λοιπόν:
1. Θα συναινέσει η νέα κυβέρνηση στη συνέχιση αυτής της νομικής εκπροσώπησης;
2. Όταν ο υπουργός Επικρατείας κ Παμπούκης δηλώνει σχετικά ότι «οι επαγγελματικές καριέρες όλων αφορούν το παρελθόν», τι εννοεί; Είναι άραγε αποδεκτό το να αποστασιοποιηθεί ατομικά η πρωθυπουργική σύμβουλος και να συνεχίσει η Δικηγορική Εταιρία στην οποία είναι η ίδια βασική μέτοχος μια τόσο κρίσιμη υπόθεση;
3. Μετά την περσινή απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών υπέρ του Εμπορικού Κέντρου θα συνεχίσει η νέα κυβέρνηση στο δρόμο της τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα; Θα στέρξει δηλαδή στο αίτημα του κ. Βωβού για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να κτιστεί το φαραωνικό Εμπορικό Κέντρο; Που ενώ κατασκευάζεται σε θεσμοθετημένο χώρο κοινόχρηστου πράσινου και ενώ φέρνει επιπλέον 35.000 επισκέπτες κάθε μέρα σε μια περιοχή που επικρατεί κυκλοφοριακό χάος και ενώ δεν έχει καν συνταχθεί Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που να το περιλαμβάνει, προβάλλεται σαν «οικολογικό» επειδή έχει πράσινη στέγη !!!
Θυμόμαστε τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για σεβασμό των πολιτών και του περιβάλλοντος και αναμένουμε απάντηση στα ερωτήματα μας. Έμπρακτη απάντηση -ξεκινώντας από αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails