Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Κρατήστε ένα stage στο Δημόσιο, για τον Πάγκαλο...

Μπάχαλο έχει προκύψει με τα προγράμματα stage. Ύστερα από 3ωρη συνεδρίαση ο Πάγκαλος ανακοίνωσε την κατάργηση των συμβάσεων stage στο δημόσιο και τους ΟΤΑ και τη μη μοριοδότηση όσων εργάστηκαν σε τέτοια προγράμματα.
Απαράδεκτο είναι ότι δεν προβλέπεται καμία ευνοική μεταχείριση- μοριοδότηση (για να μην το πούμε μονιμοποίηση) σε όσους δουλεύουν για πολλούς μήνες και με διαδοχικές συμβάσεις σε τέτοια προγράμματα καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όλοι αυτοί είναι, παραφράζοντας το τραγούδι, "σαν να μην δούλεψαν μια μέρα"!
Αν το παραπάνω είναι απαράδεκτο, τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση να ακυρωθούν οι συμβάσεις stage όσων προσλήφθηκαν μετά την προκύρηξη των εκλογών και να μην πληρωθούν, άκουσον άκουσον, τις ημέρες που ήδη έχουν εργαστεί!
Η παραπάνω απόφαση ξεπερνά κάθε φαντασία! Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τον αδιαφανή τρόπο επιλογής τους που καθορίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση! Λες και αδιαφανείς διαδικασίες στα stage υλοποιήθηκαν μόνο από τις 4 Σεπτέμβρη και μετά!
Για το παραπάνω πρόβλημα όμως έχουμε μια πρόταση:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ! ΤΙ ΛΕΣ Κ. ΠΑΓΚΑΛΕ; ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ;

Επίσης κάτι τελευταίο. Τι φταίνε οι εργαζόμενοι όταν ξέρουμε ποιοί προσέλαβαν προεκλογικώς εργαζομένους; Για παράδειγμα, ο Νομάρχης Αργολίδας λίγο μετά τις εκλογές και στο απόγειο των εσωκομματικών νεοδημοκρατικών μαχαιρωμάτων, είπε δημόσια στα τοπικά μέσα ότι η Έλσα διόριζε μέχρι και τρεις μέρες πριν τις εκλογές με stage! Πού είναι ο εισαγγελέας να επέμβει; Λέει αλήθεια ο Νομάρχης ή καθένας λέει ότι του κατέβει σε αυτή την χώρα και στο τέλος την πληρώνουν οι εργαζόμενοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails