Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Θλίψη, οργή και ζήτω οι αμερικανοί...

Ένιωσε θλίψη και οργή ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών κ. Δρούτσας από την προχθεσινή βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη όπου έχασαν την ζωή πάνω από 130 άνθρωποι.
Και είναι λογικό. Κάθε άνθρωπος νιώθει θλίψη και οργή για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών. Όμως ο κ. Δρούτσας έχει μάλλον επιλεκτική ευαισθησία καθώς δεν βλέπουμε να εκδίδει ανακοινώσεις για παράδειγμα για τους νεκρούς στο Αφγανιστάν από τις Αμερικάνικες και Νατοϊκές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής.
Όπως επίσης ακόμα και για το Ιρακ θα μπορούσε να αναφέρει πως το αδιέξοδο που έχει προκύψει στην χώρα και ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει έχει να κάνει με την επέμβαση των αμερικανονατοϊκών δυναμεων, την προκλητική παραμονή τους που αποτελεί μόνιμη πηγή αποστεθεροποίησης και την κυβέρνηση μαριονέτα τους, που ο κ. Δρούτσας "στηρίζει" στην προσπάθεια ανοικοδόμησης... Αλλά τι ζητάμε κι εμείς σε ένα υπουργείο που μιλούνται τα αγγλικά (σε αμερικάνικη προφορά), όπως έλεγε και ο Πάγκαλος...! Άντε καλή 28η Οκτωβρίου!
Στην φώτο από τη συνάντηση του Δρούτσα με τον αμερικάνο πρέσβη πριν 15 μέρες.
Παρακάτω η ανακοίνωση του Κ. Δρούτσα:

«Με θλίψη και οργή πληροφορήθηκα τη νέα τραγωδία που έπληξε τον ιρακινό λαό, ο οποίος δίνει καθημερινά, σε αντίξοες συνθήκες, σκληρό αγώνα για την πρόοδο και την ευημερία του.
Οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις συνιστούν έγκλημα για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει δικαιολογία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα γεγονότα αυτά, τα οποία αποτελούν ωμές, αποτρόπαιες πράξεις βίας.
Η Ελλάδα στηρίζει την Κυβέρνηση του Ιράκ στις προσπάθειες που κάνει για την ανοικοδόμηση της χώρας και την δημιουργία συνθηκών σταθερότητας και ανάπτυξης.
Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
1)ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
2)ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
3)ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ(να γινουμε πολυεθνικο κρατος-χαβουζα)
κ α ι π ο λ λ α αλ λ α

isatsitna είπε...

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι ήταν μεγάλο λάθος η στάση συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το σχέδιο Ανάν. Δεν είχαν πάντως όλοι την ίδια θέση.
Για τον αγωγό ένα ΟΧΙ μπορεί να έχει είτε την έννοια της ευθυγράμμισης με τις αμερικάνικες απαιτήσεις είτε την έννοια της μη εμπλοκής της χώρας στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς. Οπότε η θέση είναι κανένας αγωγός (αμερικάνικος ή ρώσικος) από ελληνικό έδαφος.
Για την λαθρομετανάστευση δεν μπορώ να καταλάβω τι θεωρείς ότι θέλουν οι αμερικάνοι και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται μαζί τους!

linkwithin

Related Posts with Thumbnails