Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση έχει ανοίξει εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την οργανωτική και πολιτική συγκρότηση του σχήματος. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόσους μήνες παρακολουθούσε τις εξελίξεις σε επίπεδο γραμματείας και συνιστωσών, προσπαθεί τώρα να παρέμβει ο ίδιος στην πορεία του εγχειρήματος. Τα ζητήματα που έχουν ανοίξει είναι η οργανωτική συγκρότηση του σχήματος σε κάποιας μορφής ενιαίο πολιτικό φορέα (με διατήρηση παράλληλα των συνιστωσών) ώστε να λειτουργεί δημοκρατικά και με έλεγχο από τη βάση, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ τη νέα περίοδο που ανοίγεται. Το προηγούμενο Σάββατο έγινε συνάντηση στην Αθήνα που διοργανώθηκε από την ΠΑΣΑ.
Εαν αυτά είναι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, στις απαισιόδοξες μπορεί να καταγραφεί το ότι το Γραφείο Τύπου εξέπνευσε με το πέρας των εκλογών. Μοναδικοί εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια οι βουλευτές του! Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το μοναδικό Κόμμα χωρίς γραφείο τύπου. Αντίθετα οι συνιστώσες μπορούν να βγάζουν ανακοινώσεις κατά το δοκούν.
Η οργανωτικο-πολιτική Συνδιάσκεψη που έχει αποφασιστεί για τον Νοέμβρη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αξιοπιστία του στον κόσμο της αριστεράς (αυτή δεν κερδίζεται με τα εκλογικά αποτελέσματα). Και δεν πρέπει να έχει την τύχη που είχαν οι προηγούμενες συνδιασκέψεις, των οποίων οι αποφάσεις γράφτηκαν στα παλιά παπούτσια κάποιων...
Σχετικά με τις διεργασίες που αναφέραμε μπορείτε να ενημερωθείτε στα μπλογκ:
Πρωτοβουλία για την Αντισυστημική Αριστερά
Ένωση Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ
Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ
και άλλα μπλογκ που μπορείτε να βρείτε στη δεξιά στήλη του μπλογκ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails