Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Οι εκλογές τέλειωσαν τα κεφάλια μέσα .......

Αφού οι εκλογές τέλειωσαν η χώρα απέκτησε ολοκαίνουρια κυβέρνηση και όλα θα αλλάξουν........
Οπότε από προχτές το βράδυ μπήκε σε εφαρμογή η νέα τιμολογιακή πολιτική στα διόδια προς Θεσσαλονίκη. Έτσι άνοιξαν οι νέοι παράπλευροι σταθμοί διοδίων σε Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Οινόφυτα, Θήβα και Τραγάνα. Επίσης οι οδηγοί καλούνται να πληρώσουν στον σταθμό των Αφιδνών κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα.
Τώρα η χρέωση γίνεται ανά χιλιόμετρο. Το ταξίδι με επιστροφή προς Λαμία κοστίζει πλέον 12,60euro, ενώ πριν 8,25euro.
Πρόκειται για αύξηση που φτάνει το 52,7%!
Αυτοί που πραγματικά την πληρώνουν όμως, είναι οι κάτοικοι των περιφερειακών της Αθήνας οικισμών όπως τα Κιούρκα, το Καπανδρίτι, ο Βαρνάβας, ο Ορωπός, ο Κάλαμος. Αυτοί τρώνε κατακέφαλα μιαν αύξηση 74% καθώς μέχρι τώρα πλήρωναν 2,75euro αλλά τώρα πληρώνουν 3,70euro.
Αναμένονται σοβαρές κινητοποιήσεις των κατοίκων και την επόμενη Κυριακή θα γίνει συγκέντρωση για να καθοριστούν και συντονιστούν οι αντιδράσεις. Ήδη στην Μαλακάσα ο κοινοτάρχης με συμπαράσταση κόσμου ξήλωσε κάποιες πινακίδες.
Οι παράπλευροι δρόμοι της εθνικής έχουν πήξει, ενώ είναι και σε κακή κατάσταση από τη διέλευση των φορτηγών. Η διαβεβαίωση του πρώην υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ ότι οι δρόμοι πρώτα θα φτιαχτούν και μετά θα αλλάξουν οι τιμές στα Διόδια, ήταν φυσικά άλλη μια παραμύθα του Κράτους
Οι εργολάβοι - "ιδιοκτήτες" του οδικού δικτύου θα συνεχίσουν να κάνουν ότι τους βολεύει ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Και κάτι ακόμα που αφορά εμάς άμεσα. Ο επαρχιακός δρόμος που χρησιμοποιείται από του περισσότερους κατοίκους της Αργολίδας που δεν μπορούν να πληρώνουν το υπέρογκο πόσο των 2.90 € για μερικά χιλιόμετρα είναι σε άθλια κατάσταση. Να υποθέσουμε ότι δεν γίνεται ηθελημένα παίζοντας κάποιοι με τη ζωής μας για να αναγκαζόμαστε να δίνουμε τον οβολό μας στον καλό εργολάβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails