Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Τα τραγούδια μας τα αμερικάνικα...

Έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτηση για το υπουργικό σχήμα του Γ.Π. το οποίο χαιρετίστηκε από σύσσωμα τα ΜΜΕ. "Νέα πρόσωπα", "σηκώνουμε τα μανίκια" κ.α. Κι από κοντά οι κάμερες να παίρνουν (τυχαία...) τους υπουργούς στα γραφεία τους να ξεφυλίζουν χαρτιά, να ανοίγουν ντοσιέ, δείγμα του ότι δεν χάνουν λεπτό!

Βέβαια, ακόμα δεν ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση και ο ΓΠ έφυγε στο εξωτερικό για δουλειές... Μετά το τηλεφώνημα Ομπάμα λίγα λεπτά μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η συνάντηση του Γ.Π. με τον Ερντογάν, όπου άνοιξε τις πόρτες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αφού βέβαια εκπληρώσει τους όρους... Λέτε να ήταν αυτός ο λόγος που ο Κ. Σημίτης δεν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ; Γιατί, ο Σημίτης ακολουθώντας τις διαθέσεις του Γαλλο-γερμανικού άξονα μιλούσε τελευταία για το ενδεχόμενο "ειδικής σχέσης" ΕΕ-Τουρκίας, ερχόμενος σε αντίθεση με τους αμερικάνικους σχεδιασμούς. Πιο συγκεκριμένα στις 25/3/2009 στο Βήμα είχε πει σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ: «Το θέμα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί προτού αφομοιωθεί η τελευταία μεγάλη διεύρυνση της ΕΕ προς την Ανατολική Ευρώπη». Τελικά μάλλον ο ΓΠ πέταξε τον Σημίτη, όχι γιατί ήθελε να τα βάλει με το παλιό ΠΑΣΟΚ (στα πλαίσια του ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ), ούτως ή άλλως πολλοί πρώην υπουργοί ξαναυπουργοποιήθηκαν, αλλά γιατί ήταν άλλο ένα κλείσιμο του ματιού προς τους υπερατλαντικούς συμμάχους.
Γι' αυτό άλλωστε και ανέλαβε ο ίδιος το υπ. Εξωτερικών, παρόλο που 15 μέρες πριν δήλωνε στον Κόσμο του Επενδυτή: "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αναλάβετε εσείς και το ΥΠΕΞ για κάποιο χρονικό διάστημα; Σας ρωτώ γιατί κάτι τέτοιο ακούγεται και γράφεται. Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 'Όχι, δεν σκοπεύω να αναλάβω παράλληλα και το Υπουργείο Εξωτερικών, διότι η χώρα έχει κρίσιμα προβλήματα σε όλους τους τομείς και πρέπει να είμαι σε θέση να εξασφαλίσω απρόσκοπτα το συντονισμό της κυβέρνησης, την ταχεία εφαρμογή του προγράμματός μας, το σφιχτό έλεγχο του κυβερνητικού έργου.".
Φαίνεται ότι δεν εμπιστεύτηκε κανέναν άλλο πέραν από τον εαυτό του και τον κ. Δρούτσα για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Ο Σπ. Κουβέλης διορίστηκε στην θέση του υφυπουργού Εξωτερικών που θα ασχολείται με την προσέλκυση πράσινων επενδύσεων. Το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου πιθανόν αντάλλαξε τηλέφωνα με πράσινες επιχειρήσεις, ίσως του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο...

Την επόμενη περίοδο τα γεωπολιτικά ζητήματα της περιοχής θα ανοίξουν και ο αντιαμερικάνικος και αντιιμπεριαλιστικός προσανατολισμός είναι όρος για την ειρήνη και την αξιοπρέπεια των λαών. Από ότι φαίνεται η νέα κυβέρνηση έχει επιλέξει άλλο στρατόπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails