Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ζητάτε ψήφο - Ζητάμε θέσεις

Η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας κατέθεσε ερωτήματα προς όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους του νομού μας. Διαβάστε στη συνέχεια το κείμενο που απέστειλαν στα κόμματα. Επίσης δείτε τις απαντήσεις από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας και από τον Γ. Μανιάτη (αυτοί έχουν απαντήσει έως τώρα). Βγάλτε τα συμπεράσματά σας μέχρι να σας πούμε (σε λίγες ώρες) και εμείς τα δικά μας...

ΖΗΤΑΤΕ ΨΗΦΟ – ΖΗΤΑΜΕ ΘΕΣΕΙΣ
Όχι στο Δημόσιο ! Αλλά για τα δημόσια.
Όπως είναι γνωστό στις εκλογές τα πολιτικά κόμματα προτείνουν στους πολίτες λύσεις και ζητούν την ψήφο τους.
Λύσεις για την οικονομία την κοινωνία το περιβάλλον.
Κάποιες από αυτές τις προτάσεις είναι γενικές όπως για παράδειγμα αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης , εξωτερική πολιτική , εργασιακές σχέσεις , κατευθύνσεις στην οικονομία.
Κάποιες άλλες όμως μπορούν να εξειδικευθούν
σε συγκεκριμένα μέτρα στην κάθε περιοχή της χώρας και άρα να γίνουν αντιληπτά από τους πολίτες καλύτερα.
Στο πως δηλαδή θα επηρεαστεί η καθημερινότητα τους άμεσα αν εφαρμοστεί η γενική πολιτική κατεύθυνση του κάθε κόμματος στον τόπο τους .

Να λάβετε παρακαλώ υπ όψιν σας ότι σε όλα τα θέματα που καταγράφονται η κοινωνία των πολιτών έχει παρέμβει έχει διαμορφώσει λιγότερο η περισσότερο θέσεις και έχει πραγματοποιήσει δράσεις μέσα από κινήσεις ,σωματεία,διαδίκτυο.

Παρακάτω, θα διαβάσετε τις δικές μας θέσεις.

Πέστε μας αν συμφωνείτε η διαφωνείται με αυτές. Η τι άλλο προτείνετε.

Εστί θα βοηθούσε αν είχαμε την προσωπική σαν τοποθέτηση και δέσμευση από την πλευρά του κόμματος σας.
Α Περιβάλλον

Διαπίστωση- Η μη τήρηση του Νόμου αποτελεί τον κανόνα.

Η μη επιβολή κυρώσεων επίσης, τον κανόνα.

Και όπου, μετά από πιέσεις μας επιβληθούν ποινές, όπως π.χ.

κατεδαφίσεις, αυτές δεν υλοποιούνται με αστείες προφάσεις.

1. 1. Παραλίες και ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων.

Τι γίνεται με τις καταπατήσεις σε Παναγιτσα (Λάκες) και Γαλαξία (Τζεμι)

Εμείς λέμε- Κατεδάφιση όλων των παράνομων περιφράξεων. Ποινές για καταπάτηση αιγιαλού, πρόσβαση στην παραλία σύμφωνα με τον Νόμο,

απαλλοτρίωση παραλίας υπέρ του Δημοσίου, επειδή εξυπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον.

Χώρος της ΔΕΠΟΣ πάνω από το Πόρτο Χέλι. Τι σχεδιασμό προτείνετε.

2. Νερό

Το Νερό τελειώνει, και πολιτική για το νερό δεν υπάρχει ακόμη.

Διαπιστώνουμε πως η ενασχόληση των αρχών με τους υδάτινους πόρους όπως ασκείται στην Πελοπόννησο δεν είναι βιώσιμη, δηλαδή δεν προστατεύει το φυσικό αυτό αγαθό από την ρύπανση και την εξάντληση, αλλά ούτε και τα φυσικά οικοσυστήματα που μας παρέχουν το νερό, όπως τα ποτάμια, οι πηγές, οι λίμνες, δάση, οι ορεινοί όγκοι, υπόγειοι. Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με τα την κλιματικές αλλαγές που επιβαρύνουν τον πλανήτη, δεν εγκυμονεί παρά μόνο κινδύνους για το νερό, με άγνωστες συνέπειες και στις οικονομικές δραστηριότητες αλλά και στην ίδια την ποιότητα ζωής στην νότια Ελλάδα

Κάθε προβληματισμός σ ότι αφορά το νερό απαντάται με τον Ανάβαλο!

Εκτός από τον Ανάβαλο τι άλλα μέτρα υπάρχουν ?

Εμείς λέμε- Μικρά φράγματα συγκράτησης του νερού ,μείωση κατανάλωσης, αλλαγή χρήσης νερού στις γεωργικές καλλιέργειες, χρήσεις νερού σε εξοχικά (πισίνες ,γκαζόν), κρατική επιδότηση πόσιμου νερού και χτύπημα της κατανάλωσης εμφιαλωμένου σε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης.

Στόχος, η βελτίωση του υδροφόρου ορίζοντα, μεσοπρόθεσμα.

1. 2. Θαλάσσιος χώρος, ρύπανση, ιχθυοτροφεία,

υπεραλιεία, μονάδες αφαλάτωσης.

Εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως η περαιτέρω αδειοδότηση ιχθυοτροφικών μονάδων, να ενταθεί ο ο έλεγχος των υπαρχουσών επειδή είναι

η ιδιαίτερα αποκλεισμένη ( Κόλπος στον κόλπο ) περιοχή μας και συγχρόνως

με μεγάλη τουριστική δραστηριότητα. Οι ρύποι αποκλειστικά από την ιχθυοκαλλιέργεια είναι ορατή στις παραλίες και καταστροφική για το θαλάσσιο χώρο ζωής .

Επίσης πρέπει να ενταθεί ο ο έλεγχος αλιείας, επειδή αν συνεχιστεί με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και ο θαλάσσιος κόσμος θα εξαφανισθεί αλλά και οι ψαράδες θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα.

Οσο αφορά στις σχεδιαζόμενες μονάδες αφαλάτωσης, Κοιλάδας ( γκολφ ) και Σαλαντίου ( πώληση σε παραθεριστικές κατοικίες ) είναι απαράδεκτες λόγω της γεωγραφικής θέσης και των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων εκ τούτου.

Μόλυνση κόλπου Σαλαντι από μονάδες αφαλάτωσης.

4. Aπορρίμματα

Εμείς νομίζουμε ότι είναι μονόδρομος η Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων,

ήτοι : Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση, Μείωση σκουπιδιών, Διαλογή στην Πηγή, Ανακύκλωση, Λιπασματοποίηση – Κομποστοποίηση, Υγειονομική Ταφή των Υπολειμμάτων. Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση – Συμμετοχή των δημοτών. πολιτικές μείωσης του όγκου,

Και απορρίπτουμε σε αντιδιαστολή σχεδιασμός δεματοποίησης και συγκέντρωση απορριμμάτων τεσσάρων Δήμων (Λυγουριο Επίδαυρος Ερμιόνη Κρανίδι) στην θέση Ανάθεμα Διδύμων με παράλληλη λειτουργία μονάδας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ καθαρισμού των υγρών της συμπίεσης, χωρίς να υπάρχει καν σχεδιασμός που θα διατίθενται.Ακόμα αφήνοντας εντελώς ανοιχτό τον τελικό προορισμό των δεμάτων.

5. Βιολογικοί καθαρισμοί Κρανιδίου Ερμιόνης

Τριτοβάθμια επεξεργασία (εύρεση πόρων )διάθεση λυματολασπης και νερού που παράγεται.

6. Δάση

Πυροπροστασια Κορακιας Καταφυκιου, εθελοντικές ομάδες, οργάνωση δήμων.

7. Συνύπαρξη κοινωνικών ομάδων

Αλλοδαποί εργαζόμενοι (γύρω στους χίλιους Ινδούς και άγνωστος αριθμός πολιτών της ΕΕ αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών) πόσοι είναι τι μέτρα θα παρθούν για την ομαλή ένταξη αυτών και των οικογενειών τους στην τοπική κοινωνία πως εντάσσονται στην παραγωγική διαδικασία (εξασφάλιση της νομιμότητας των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους) τι αντιδράσεις υπάρχουν από τους Έλληνες εργαζόμενους

Τσιγγάνοι.

Απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων σχεδιασμός εγκατάστασης τους σε καταυλισμό με τις απαραίτητες υποδομές, εκπαίδευση των παιδιών τους.

8. Υγροβιότοποι, Ζώα.

Εμείς νομίζουμε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαφύλαξη, προστασία των Υγροβιοτόπων της Κοιλάδας και στα Φλάμπουρα από ιδιωτικές ορέξεις οικοπεδοποίησης / εκμετάλλευσης, ακόμα και ιδιαίτερα αν αυτές είναι της Εκκλησίας.

Το ίδιο ισχύει σε ότι αφορά προστασία και διαφύλαξη της άγριας Ζωής, μέτρα για τα αδέσποτα, στείρωση, καταφύγια τραυματισμένων, σε συνεργασία με τον σύλλογο που δραστηριοποιεται χρόνια τώρα στην επαρχία μας.

9. Αστικό περιβάλλον

Θεωρούμε απαραίτητα επειδή αυτονόητα ( όχι εδώ προφανώς ) μέριμνα για δρόμους , κυκλοφοριακό ,παιδικές χαρές ,πεζοδρόμια και πεζόδρομους, προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου με ασφαλείς ποδηλατολωρίδες.

10. Υγεία

Eλλείψεις Κέντρου Υγείας σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμό.

11. Δημόσια Διοίκηση, Δημόσιες Υπηρεσίες.

Στη μέχρι σήμερα δραστηριοποίησή μας διαπιστώσαμε εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων

Αργορυθμία η κωλυσιεργία, αδράνεια, αδιαφορία, ανοχή η κάλυψη παράνομων πρακτικών .

Δεν μας αρκεί η κοινότοπη εξήγηση ότι επικρατεί και εκεί εξυπηρέτηση συμφερόντων, διαπλοκή, διαφθορά. Ιδιαίτερα από εκείνους που επιλέξαμε για να ορίζουν και να υπηρετούν τον Νόμο.

Εσάς σας αρκεί ? Δεν το έχετε υπ όψιν ? Και αν συμφωνείτε μαζί μας, πως νομίζετε ότι αντιμετωπίζεται ?

Πέρα από αυτά υπάρχουν θέματα που είναι έξω από τις δικές μας δραστηριότητες, όμως επειδή, όπως ξέρετε και ξέρουμε, αφ ενός αλληλοσυνδέονται και αφ εταίρου είναι ζωτικής σημασίας για το

κοινωνικό μας περιβάλλον, περιμένουμε επίσης την τοποθέτησή

σας και πάνω σ αυτά.
Κοινωνία εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα

Ανεργία στην επαρχεία μας επιδόματα και προϋποθέσεις τρόποι να ανοίξουν δουλειές.Ξενοδοχοϋπάλληλοι,οικοδόμοι, εργάτες γης.(τήρηση της νομιμότητας, πόσοι αλλοδαποί εργάζονται παράνομα )

Οικονομία

ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Νέο ειδικό χωροταξικό και πως θα επηρεάσει την περιοχή μας αν ενταχθούν περιοχές στην ζώνη Β ?

Πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας λόγω κρίσης προτεινόμενες λύσεις,

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, Μαρίνες, Εποχιακός Τουρισμός.

Κλειστές ξενοδοχειακές μονάδες (Γιούλη,Σαλαντι,Βερβεροντα)

Τι σημαίνει για εσάς θεματικός τουρισμός πως μπορούμε να έχουμε τουριστική κίνηση εκτός της καλοκαιρινής περιόδου (σεμινάρια, συνέδρια, χειμερινός τουρισμός, πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ).Διαφήμισι,οργάνωση υποδομές.

Γήπεδο Γκολφ θετικό, η όχι ? Επιδράσεις στο φυσικό περιβάλλον, πραγματικά οφέλη για την τοπική οικονομία και ποια είναι.

Αγροτική παραγωγή

Μέτρα προώθησης και ανάδειξης του ελαιολάδου,κρύα έκθλιψη καλαίσθητη συσκευασία, όχι υδροβορες ποικιλίες, βιολογική καλλιέργεια , περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση της μούργας,

Κρασί και ενίσχυση των παραγωγών

Αναζήτηση άλλων καλλιεργειών υψηλής ποιοτικής απόδοσης που να ανταποκρίνονται στις φυσικές δυνατότητες του τόπου.

Υγεία

Eλλείψεις Κέντρου Υγείας σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμό.
Πολιτισμός

Ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού μας παρελθόντος ιεραρχήσεις και προτεραιότητες . Πολιτιστικό κέντρο Ερμιονιδας, αίθουσα εκδηλώσεων θεατρική και κινηματογραφική αίθουσα, δωρεάν μαθήματα στην νεολαία (χώρος μουσική θέατρο φωογραφια ζωγραφική κλπ)Μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που θα τονώσει την τουριστική κίνηση της επαρχίας μας (όχι μόνο το καλοκαίρι)

Ενοποίηση (δικτυακή αρχικά )των βιβλιοθηκών Ερμιόνης- Κρανιδίου σε μια με δυο παραρτήματα, εμπλουτισμός με σπάνιες εκδόσεις αλλά και εκδόσεις νέων βιβλίων, πόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails