Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Από τα κατεχόμενα Εξάρχεια και τη Νίκαια

Η τηλεοπτική "δημοκρατία" προχωράει. Ο Χρυσοχοίδης στα ΜΜΕ τονίζει την ευαισθησία του για τους πολίτες, για τους διαδηλωτές και τους μετανάστες, ενώ στους δρόμους η αυθαιρεσία της αστυνομίας δεν διαφέρει σε τίποτα από τις εποχές Πολύδωρα και Μαρκογιαννάκη. Η κοινωνία βλέπει από τους τηλεοπτικούς δέκτες δημοσιογράφους να συγχαίρουν τον υπ. Προστασίας του Πολίτη για την τάξη που προσπαθεί να επιβάλει και η κοινωνία ,από την άλλη, βιώνει την αστυνομική τρομοκρατία και ομάδες αστυνομικών που δρούν σαν συμμορίες, καθώς και εφαρμογή του τέως κακού και νυν καλού (για την κυβέρνηση του ΓΠ) κουκουλονόμου. Πρόκειται για πολιτική αλητεία και θράσος του κ. Χρυσοχοϊδη και της νέας κυβέρνησης της "σοσιαλιστικής" βαρβαρότητας.
Στο πλαίσιο των νέων ηθών της αστυνομίας έγινε εισβολή αστυνομικών στο βιβλιοπωλείο - καφέ Φλοράλ στα Εξάρχεια ύστερα από παρουσίαση βιβλίου! Το οργουελικό τοπίο στις φωτογραφίες και τα βίντεο των δεκάδων αστυνομικών με τα κράνη πάνω στην πλατεία των Εξαρχείων είναι εικόνες κατεχόμενης χώρας και όχι στοιχειωδώς αστικά δημοκρατικής. Ακούστε στο κόκκινο την μαρτυρία του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας Στ. Ελληνιάδη και του δημοσιογράφου στην κρατική τηλεόραση Σωτήρη Δαματόπουλου.
Κρατάμε την φράση του Στ. Ελληνιάδη προς τον Χρυσοχοϊδη ότι "με αυτή την όξυνση οδηγεί τα πράγματα σε νέες τραγωδίες..." και στη συνέχεια ότι "πλησιάζουμε στην επαίτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου και η ευθύνη θα τον βαρύνει εξ ολοκλήρου...". Στο τέλος έχει σημασία και η συγγνώμη που ζήτησαν αστυνομικοί από τον ίδιο όταν ο επικεφαλής έλειπε...
Για την ίδια ιστορία ακούστε μια σημαντική μαρτυρία του Νίκου Μανιού που συγκρίνει το σημερινό αστυνομικό κράτος με την εποχή της Χούντας και καλεί τον Χρυσοχοϊδη να πάρει τα ΜΑΤ και να πάει σπίτι του..
Σε άλλο σημείο, στη Νίκαια, ξυλοκοπήθηκαν άνθρωποι που συμμετείχαν σε διαδήλωση για τον δολοφονημένο μετανάστη. Ακούστε στο κόκκινο τη μαρτυρία του Σπύρου Χαλκιά δημοσιογράφου του City.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails