Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ

Έφτασε η ώρα της ψήφου. Η "μέγιστη έκφραση της δημοκρατίας", η "ευκαιρία του πολίτη να...", "η κρίσιμη επιλογή...". Τα μεγάλα συμφέροντα και τα ΜΜΕ δούλεψαν και έβγαλαν τη βρώμικη δουλειά και αυτή την φορά. Η επιλογή τους είναι ξεκάθαρη: Ο Κωστάκης δεν μπορεί άλλο, δε μπορεί να περάσει αυτά που θέλουμε. Όσο κι αν τον προστατέψαμε έχει φθαρεί... Επόμενη λύση ο Γιωργάκης. Αφού τον τσέκαραν, στα τραπεζώματα που είχαν μαζί του, ότι θα κινηθεί εντός πλαισίων και αφού είχε ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του με την ανύπαρκτη αντιπολίτευση που τόσα χρόνια έκανε στην ΝΔ, ήρθε η ώρα του. Έτσι, με μεθοδικότητα φτιάχτηκε το προφίλ του ηγέτη που μπορεί να πάει την χώρα μπροστά.
Όμως, δεν είναι η ώρα να εξηγούμε γιατί να μην ψηφιστούν τα κόμματα των πλουσίων που τόσα χρόνια κυβερνούν. Σε παλιότερες αναρτήσεις μας το έχουμε εξαντλήσει το θέμα.
Είναι η ώρα να σας πούμε γιατί να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα πούμε το τετριμμένο που ακούσαμε πολλές φορές, το "ξέρουμε ότι πληγώσαμε τον κόσμο μας, αλλά..." που ακούστηκε από πολλούς υπεύθυνους της φθίνουσας πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα σας πούμε να ψηφιστεί για να κρατάει ο Παπαδημούλης (και οι ΣΥΝ αυτό...) τα "μπόσικα" στη Βουλή. Ούτε να ψηφιστεί επειδή δείχνει να έγινε επιτέλους το "καλό παιδί" μετά τα χαστούκια που έφαγε (σύμφωνα με τον Πρετεντέρη).
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι ένα εξαιρετικά πρωτότυπο εγχείρημα ενότητας της Αριστεράς. Δεν έχει σχέση με την ενότητα του ενιαίου Συνασπισμού και τις συγκυβερνήσεις, αλλά με μια ενότητα που κατάφερε να έχει αντινεοφιλελεύθερο πρόσημο και να στηρίζει (σε δύσκολες συνθήκες) πραγματικούς αγώνες! Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση που το "σύστημα" ένιωσε να απειλείται από την αριστερά. Και ένιωσε να απειλείται όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε αγώνες (βασική αδυναμία του αυτή), αλλά γιατί στήριξε σημαντικούς αγώνες (άρθρο 16, Δεκέμβρης...) που επέφεραν πλήγματα στην αστική πολιτική. Γι' αυτό, αυτή η Αριστερά σήκωσε πολλούς παλιούς αριστερούς από τον καναπέ, γι'αυτό σε αυτή την αριστερά έριξε ματιές η νεολαία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γι'αυτό πρέπει να ψηφιστεί στις εκλογές. Και γι'αυτούς τους λόγους πρέπει μετά τις εκλογές, στις δύσκολες μέρες που έρχονται,ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις προσπάθεις του συστήματος να τον ενσωματώσει αλλά και στους "πρόθυμους" εντός του ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμοστούν.
Βάζουμε τελεία. Τα υπόλοιπα από Δευτέρα. Καλή ψήφο. Και κυρίως καλή δύναμη, γιατί από Δευτέρα μας περιμένει περισσότερη δουλειά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails