Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Να καταργηθούν τα διόδια και στον Κορίνθου- Καλαμάτας

Λίγόυς μήνες μετά τις διαμαρτυρίες των "επιτροπών Ακρίβεια-stop" σε διάφορους σταθμούς διοδίων, κινήσεις κατοίκων κυρίως στη βορειο-ανατολική Αττική απειλούν τις συμβάσεις που προσυπέγραψαν και τα δυο μεγάλα κόμματα, προς μεγάλη λύπη των εθνικών εργολάβων.
Στο μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας αναρτήθηκε η παρακάτω επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Π. Λαφαζάνη που αφορά τα διόδια Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας.
Μήπως θα έπρεπε να παρθούν πρωτοβουλίες από τους κατοίκους τουλάχιστον των τριών αυτών νομών, ώστε να πιέσουμε στην κατάργηση των διοδίων; Ή θα συνεχίσουμε να στρίβουμε πριν τα διόδια για να βγούμε στην παλαιά εθνική οδό...

Διαβάστε και το άρθρο "Δίνε, δίνε, να δω τι θα μείνει" από το έντυπο Διέξοδος που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό.

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη
προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Οικονομικών για την κατάσταση του δρόμου που συνδέει την Κόρινθο με την Καλαμάτα μέσω Τρίπολης και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους κατοίκους της Αργολίδας.

Οι πολίτες που κινούνται στη διαδρομή Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας έχουν να αντιμετωπίσουν ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, ειδικά στη διαδρομή Τρίπολη-Καλαμάτα. Επιπλέον, όμως, στο κομμάτι Κορίνθου-Τρίπολης, λόγω των έργων δημιουργίας βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης περιορίζεται ξαφνικά η διέλευση από 2 σε 1 λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί, παρά το γεγονός ότι κινούνται σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, να πέφτουν ξαφνικά σε συνθήκες εγκλωβισμού της κυκλοφορίας.

Συνέπεια αυτού είναι ότι η κίνηση γίνεται δύσκολη και επικίνδυνη, ιδιαίτερα σε κακές καιρικές συνθήκες. Ήδη στις λίστες της Τροχαίας καταγράφονται περιστατικά με συγκρούσεις και τραυματισμούς, ενώ οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι εγκυμονούνται σοβαρά πολύνεκρα τροχαία.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, οι οδηγοί καλούνται να πληρώνουν τα αυξημένα διόδια τη στιγμή, μάλιστα, που ήδη εδώ και μήνες υφίστανται δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και μεγάλες βραδυπορίες.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στην κατάργηση των διοδίων στους σταθμούς Νεστάνης και Σπαθοβουνίου, στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, πολύ περισσότερο που οι συνθήκες σε αυτόν τον οδικό άξονα είναι επιεικώς απαράδεκτες;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επιτάχυνση των σχετικών έργων προκειμένου να καταστεί πιο ασφαλής και χωρίς μεγάλες βραδυπορίες η διέλευση των αυτοκινήτων στον οδικό άξονα Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας;

3. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης στο τμήμα Κορίνθου-Τρίπολης, και αν ναι, ποιο είναι αυτό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails