Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Το πιο σύντομο ανέκδοτο:

"Η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ μπορεί και να μην κατέβει στις εκλογές!!!!!!!!!!!"

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί!
Τι ήθελε η Ανανεωτική Πτέρυγα;
Τον Αλαβάνο εκτός. Επετεύχθει.
Τον Τσίπρα επικεφαλή. Τυπικά δεν επετεύχθει, άτυπα όμως επετεύχθει.
Το κέντρο των πολιτικών αποφάσεων να είναι η Κουμουνδούρου. Επετεύχθει αφού τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί για την ανάληψη του πολιτικού σχεδιασμού και ελέγχου της προεκλογικής καμπάνιας από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Είτε διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, πάντως με τίποτα ΣΥΡΙΖΑ. Επετεύχθει όχι η ιδανικότερη γι'αυτούς λύση (πρώτη), αλλά η δεύτερη που μάλλον είναι η καλύτερη και γι'αυτούς ετούτη τη στιγμή αφού αλλιώς θα έμεναν εκτός βουλής.
Καμία συζήτηση-δέσμευση για την οργανωτική ανασυγκρότηση-εμβάθυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Επετεύχθει.
Όλα τα άλλα είναι παραμύθια ώστε η ηγεσία του ΣΥΝ να μην υποχωρήσει ούτε χιλιοστό στις επιθυμίες των "γκρουπούσκουλων"... (παρότι τρόμαξε το μάτι τους όταν υπήρξε το ενδεχόμενο τα "γκρουπούσκουλα" να κατέβουν αυτόνομα...), υπό τον φόβο μιας υποτιθέμενης αντίδρασης των Ανανεωτικών. Όποιος επιμένει μάλιστα να συμβούν τα ελάχιστα συμφωνηθέντα των Πανελλαδικών Συνδιασκέψεων θα κατηγορείται ότι επιθυμεί την διάσπαση του ΣΥΝ...



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σύντροφοι.
Πιστεύω όμως ότι όλα τα σχετικά σχόλια και εκτιμήσεις (από όλα τα blogs, ενδεικτικά μόνο αναφέρω το "Ενωση Οπαδών Σύριζα", την "Πρωτοβουλία για την Αντισυστημική Αριστερά") θα πρέπει οργανωμένα να διαδοθούν όσο το δυνατόν ευρύτερα (με χρήση λιστών mails και προτροπή για διάδοση κλπ), γιατί από τη μέχρι τώρα ειδησεογραφία αποκρύβεται η ουσία των εξελίξεων.
Ελπίζω, σε αυτή την κατεύθυνση, η στάση μας να φωτίσει το σκόπιμα θολό τοπίο των κοντυλοφόρων του ΣΥΝ.

Διομ.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί μου σύντροφοι, κάνετε λάθος αν νομίζετε πως η Ανανεωτική Πτέρυγα ήθελε όλα αυτά που γράφετε. Το μόνο που ήθελε και θέλει και το λένε απροκάλυπτα είναι η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Πήγα και παρακολούθησα μέχρις ένα σημείο βέβαια τη σημερινή τους σύσκεψη (πράγμα που ήθελε γερό στομάχι). Για τη διάλυση του Συριζα λοιπόν οι απόψεις τους διίστανται. Άλλοι πιστεύουν ότι αυτό είναι εφικτό, άλλοι ότι δεν είναι. Είναι όμως από όλους τους επιθυμητό.Το πιθανότερο είναι να υπερψηφίσουν την πρόταση Κουβέλη για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σας διαβεβαιώ όμως πως δεν είναι αυτό που θέλουν.Τα λόγια με τα οποία αναφέρονται και στις συνιστώσες αλλά και στην ηγεσία του ΣΥΝ ειδικότερα στον Τσίπρα είναι το ίδιο απαξιωτικά και υβριστικά. Ο πραγματιστής Κουβέλης, θέλει τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: 1) γιατί κατά τη γνώμη του δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν για αυτόνομη κάθοδο και 2) γιατί αποσκοπεί, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό του Συνασπισμού και του Σύριζα, οι βουλευτές που θα εκλεγούν να είναι στελέχη της Α/Π και μετά τις εκλογές το βλέπει και να ανεξαρτητοποιηθούν (πράγμα το οποίο, όπως κάποιος άλλλος μετά συζητήθηκε την Κυριακή το βράδυ μετά την ΚΠΕ του ΣΥΝ, και όλοι οι βουλευτές της Α/Π ήταν πρόθυμοι χτές το πρωι να καταθέσουν στη βουλή δήλωση ανεξαρτητοποίησης) Ο ντούρος ανανεωτικός Σαμπατακάκης, που έκανε κατά κάποιο τρόπο την "αντιεισήγηση" και υποστήριξε την αυτόνομη κάθοδο της πτέρυγας στις εκλογές, ως εφιαλτικό σενάριο περιέγραψε το ενδεχόμενο να μπεί στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με την σύμπραξη και των ανανεωτών και ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ να πετύχει αυτοδυναμία. Οπότε και η αριστερή γραμμή θα έχει κυριαρχήσει και ο ρόλος τους ως ρυθμιστή θα είναι περιττός... Μάλλον, αν δεν έχουν τελειώσει ακόμα, θα περάσει η πρόταση Κουβέλη, μετά τις εκλογές όμως φαίνονται έτοιμοι να την κάνουν. Αυτό που οπωσδήποτε όλοι τους παρακαλούν να συμβεί είναι να συνεχιστεί η φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα την διάλυσή του, αφού αυτοί θα έχουν φύγει διότι δεν θέλουν να την χρεωθούν (δεν είναι δική μου εκτίμηση αυτό, ειπώθηκε ακριβώς έτσι).
Νομίζω ότι στον Σύριζα, θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να προτάξουμε το μείζον, που δεν είναι ούτε η ιδεολογική καθαρότητα, ούτε η ασφάλεια του κάθε μαγαζιού. Και για το ότι δεν υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις των πανελλαδικών συσκέψεων του Συριζα και δεν έχει προχωρήσει η οργανωτική συγκρότησή του, δεν είναι ευθύνη μόνο του Συνασπισμού. Τρικλοποδιές έχουν βάλει όλες οι συνιστώσες. Αυτό που φοβάται ο ΣΥΝ, όλοι το φοβούνται. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όλες οι συνιστώσες, απ'τη μεγαλύτερη ως τη μικρότερη την εσωκομματική δημοκρατία, μόνο στα λόγια την εφαρμόζουν. Γραφειοκρατικά σχήματα είναι και ένας Σύριζα ανοιχτός, με μέλη που θα αποφασίζουν τους φοβίζει όλους.
Ελπίζω παρ'όλες τις δυσκολίες να συνεχίσουμε να το παλεύουμε και να μην δικαιώσουμε την Α/Π.

ΣΠ είπε...

Το ηθικό μέρος δεν θέλω να το συζητήσω. Είναι ...προσωπικό δεδομένο.

Πολιτικά η κατάληξη τόσο της απόφασης της ΑΠ όσο και της ανακοίνωσης της ΚΟΕ, είναι όμοια (παρόμοια όχι ίδια). Και οι δύο "παρά του ότι..." και "παρόλο που .." και "ναι μεν ευθύνες είτε στην πλειοψηφία του ΣΥΝ είτε σκέτα στον ΣΥΝ, οπωσδήποτε στον Τσίπρα και την ηγετική ομάδα" παραμένουν στην προεκλογική προσπάθεια "για να είναι παρόντες στις μετεκλογικές εξελίξεις" ή "μετά τις εκλογές να κάνουμε και να ράνουμε"

Αυτό που με τρομάζει είναι ότι έχουν ίδια μεθοδολογία!

isatsitna είπε...

Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι!
Stavros, η σχηματική απεικόνιση μάλλον διατρεβλώνει την πταγματικότητα...

ΣΠ είπε...

@isatsitna

Ο αστυνομικός είναι όργανο της τάξης.
Το μπουζούκι είναι όργανο μουσικής.

Αυτά τα δύο είναι αδύνατον να μπερδευτούν, παρά μόνον από όσους θέλουν να τα μπερδέψουν.

Όντως η άστοχη σχηματοποίηση μπορεί και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Δεν μας την λες όμως την πραγματικότητα. Ούτε που αυτή διαστρεβλώνεται.
Επιστρατεύεις ένα σχήμα (ένα ευφυολόγημα για την ακρίβεια) για να αντικρούσεις ένα άλλο σχήμα.
Δηλαδή σχηματοποιείς τις διαφορές μεταξύ της ΑΠ και της ΚΟΕ φέρνοντας την αναλογία των διαφορών μεταξύ μουσικού οργάνου και οργάνου της τάξεως.
Είναι αυτή η σωστή "σχηματική απεικόνιση" της πραγματικότητας;

linkwithin

Related Posts with Thumbnails