Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακύκλωση: Το κράτος δεν μπορεί ή δεν θέλει;

Τα ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν φέρει για λίγες μέρες , όπως θα δείτε στο βίντεο, ένα κινητό σύστημα ανακύκλωσης. Είδαμε το σχετικό βίντεο και θυμηθήκαμε πόσο άχρηστοι είναι οι Δήμοι μας που δεν έχουν ξεκινήσει ούτε στοιχειώδη προγράμματα ανακύκλωσης. Θα μας πουν ότι η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης απαντά ότι επειδή δεν είμαστε πολλοί κάτοικοι το πρόγραμμα δεν θα ήταν ανταποδοτικό - κερδοφόρο. Και φυσικά οι Δήμοι ύστερα από αυτή την "τόσο λογική" εξήγηση σηκώσαν τα χέρια ψηλά και το αποδέχτηκαν. Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο ο "και του πουλιού το γάλα..." να κάνει ανακύκλωση και το κράτος να μην μπορεί...!
Το ΠΑΣΟΚ βέβαια υποθέτουμε θα ενθουσιάζεται από τέτοιες πρωτοβουλίες σαν των ΑΒ Βασιλόπουλος, αφού δείχνει την ευαισθησία των επιχειρήσεων απέναντι στο περιβάλλον, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τα παρόμοια... Εμείς όμως δεν ενθουσιαζόμαστε, τσαντιζόμαστε για το πόσο πουλημένοι μπορεί να είναι οι διαχειριστές του κράτους ώστε να έχουν αφήσει να κυριαρχούν λογικές κερδοφορίας ή μη στα ζητήματα της περιβαλλοντικής προστασίας...

Σημ.1 Για την ιστορία στο Λυγουριό υπάρχουν "μπλέ" κάδοι αφου ο Δήμαρχος κάποιο τρόπο βρήκε και το έσπρωξε το θεματάκι του.
Σημ.2 Όποιος ενδιαφέρεται να μελετήσει τι είναι υποχρώμενοι να κάνουν(όπως οι ίδιοι λένε) και δεν το κάνουν ας δεί το επίσημο site του ΥΠΕΧΩΔΕ. Νομοθετούν για να μας δουλεουν ότι κάτι γίνεται.
http://www.minenv.gr/anakyklosi/v.menu/siskeuasies/siskeuasies.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails