Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Πριν τις εκλογές είναι η ΔΕΘ...

Η άτυπη προεκλογική περίοδος στην οποία βρισκόμαστε εδώ και μήνες ξεκινά, και τυπικά, από σήμερα.Προφανώς η ημερομηνία των εκλογών δεν αποφασίστηκε από τον Καραμανλή. Στην επιχειρηματική πολιτική, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Γι' αυτό και οι διαρκείς παρεμβάσεις από ΣΕΒ, τραπεζίτες και κάθε καρυδιάς καρύδι. Γι'αυτό και ο Καραμανλής σαν βασικό λόγο επικαλέστηκε την ανάγκη να ληφθούν (και άλλες) επώδυνες πολιτικές αποφάσεις.

Η ουσία όμως για τις ζωές μας παραμένει η ίδια. Η ιστορία θα επαναληφθεί δίχως ανατροπές. Άλλοι θα ελπίσουν μήπως και ο Γιωργάκης αλλάξει τα πράγματα, άλλοι θα ξαναφηφίσουν Κωστάκη θεωρώντας ότι το
ΠΑΣΟΚ θα είναι ακόμα χειρότερο, κάποιοι θα ψηφίσουν αριστερά, κάποιοι ΛΑΟΣ στον απόηχο της προ ολίγων μηνών μεταναστο-υστερίας, και αρκετοί θα πάνε για χειμερινά μπάνια (ανάλογα των θερινών λουτρών των ευρωεκλογών).
Όμως το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τις ζωές μας δεν θα αλλάξει ούτε το
ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ. Έχουμε ανάγκη από αλλαγή και όχι εναλλαγή. Τις ζωές μας τις αλλάζουμε μόνοι μας. Μια αρχή είναι η διαδήλωση στην ΔΕΘ. Για να σταλεί ένα μήνυμα από την κοινωνία στους επίδοξους μνηστήρες της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails