Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Στροφή του ΣΥΝ σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Διαφορετική ήταν η σημερινή πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ προς την ΚΠΕ όσον αφορά τον χειρισμό του θέματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κίνδυνος μη εισόδου στη νέα Βουλή καθώς ήταν (και είναι) ορατό το ενδεχόμενο να κατέβει δεύτερο ψηφοδέλτιο με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (πέραν του ΣΥΝ) και η έντονη δυσαρέσκεια κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ (και του ΣΥΝ), ανάγκασε τη ηγεσία του ΣΥΝ να τροποποιήσει την άκαμπτη τις προηγούμενες μέρες πρότασή της.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρότεινε:
Κατάθεση ψηφοδελτίου στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών.
Όλοι εκλέγονται με σταυρό.
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τις θέσεις να καταλάβουν προσωπικότητες της Αριστεράς και διανοούμενοι πέρων των κομμάτων.
Ο πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ψηφιστεί από την νέα Κ.Ο. που θα προκύψει.
Να βρεθεί ένας τρόπος ώστε ο ίδιος να μην έχει κάνενα περιορισμό στις τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Οι παραπάνω προτάσεις ουσιαστικά βγάζουν απέξω τον Α. Αλαβάνο, φωτογραφίζουν σαν επόμενο πρόεδρο της Κ.Ο. τον ίδιο (τον Α.Τσίπρα) αφού λογικά ο ΣΥΝ θα έχει την (ίσως και απόλυτη) πλειοψηφία Βουλευτών και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τυπικά το σχήμα δεν έχει επικεφαλή άτυπα επικεφαλής είναι ο Α. Τσίπρας αφού θα διεκδικήσει το δικαίωμα να είναι ο μόνος που θα έχει απεριόριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Όπως καταλαβαίνετε η πρόταση αυτή είναι μια πιο δημοκρατικοφανής εκδοχή της πρότασης που κατέθετε τόσες ημέρες ο ΣΥΝ. Την ίδια στιγμή καμία δέσμευση για πλουραλιστικές εκπροσωπήσεις, για γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική ευθύνη και συντονισμό της προεκλογικής καμπάνιας αποκλειστικά από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κ.α.
Το απόγευμα θα συνεδριάσει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα καταληχθεί και η πορεία του εγχειρήματος.
Κατά τα άλλα ο Α. Τσίπρας
στην τοποθέτησή του θεωρεί ότι "Προτείναμε στο ΣΥΡΙΖΑ, την προηγούμενη βδομάδα, στην συμμαχίας μας, αυτονόητα πράγματα", που όμως ήταν τόσο αυτονόητα που καθολικά απορρίφθηκαν. Ανέφερε επίσης ότι: "Και τα κόμματα έχουν δομή και οργάνωση και δεν είναι δυνατόν να ακούγονται ως συμβιβαστικές λύσεις και προτάσεις, παρά τις θεσμικά κατοχυρωμένες δημοκρατικές λειτουργίες ενός κόμματος που εκλέγει τα όργανά του, τον Πρόεδρο του, να μπαίνουν με εκβιαστικό και πραξικοπηματικό τρόπο προτάσεις αλλά στελέχη του κόμματος να ηγηθούν του εκλογικού αγώνα." μπερδεύοντας προφανώς τις διαδικασίες και το καταστατικό του ΣΥΝ με τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ! Ανακάλυψε εχθρούς του κόμματος που θέλουν να το διαλύσουν : "Ενδεχομένως να υπάρχουν διάφορα που σέρνονται, υποψίες, καχυποψίες για κάποια μοχθηρά σενάρια που θέλουν την χρησιμοποίηση ενός ενωτικού εγχειρήματος για να πετύχουν τον διεμβολισμό ή τη διάλυση του μεγαλύτερου κόμματος αυτού του εγχειρήματος του ΣΥΝ γιατί έχουν διαχρονικά απωθημένα."
Όλη η τοποθέτησή του στο site του ΣΥΝ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο αυτό στο blog της ένωσης οπαδών σύριζα με καλύπτει προσωπικά
:Η σημερινή πρόταση Τσίπρα είναι επανάληψη του σεναρίου του 2004: Δεν θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, είστε γκρουπούσκουλα, κωλόγεροι, με ψυχολογικά προβλήματα και ανύπαρκτοι και μας τα σπάτε, αλλά σας χρειαζόμαστε για να μπούμε στη Βουλή. Οπότε πάρτε και μια πρόταση - απάτη που:
1. Πετάει τον Αλαβάνο εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
2. Βάζει τον Τσίπρα ελέω Πάκη Παυλόπουλου άτυπο προεκλογικό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ (θα ζητήσει τη διασταλτική ερμηνεία για τον περιορισμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων).
3. Βάζει την Ανανεωτική ελέω ΜΜΕ και εκλεγμένων βουλευτών να καθορίσει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.
4. Αφαιρεί από τις μέλλουσες διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να ορίσουν το τι θα είναι και πώς θα εκπροσωπείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
5. Εξαφανίζει την απαίτηση δέσμευσης όλων των υποψήφιων βουλευτών να υπακούσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για μείζονα ζητήματα (στήριξη ή ανοχή σε κυβέρνηση).
6. Στέλνει την πλουραλιστική εκπροσώπηση εκεί που την έστειλε και το 2004 (στην αγνότητα, την τιμιότητα, τις καλές προθέσεις και την ντομπροσύνη της Κουμουνδούρου).
7. Δεν αναιρεί κανένα από όσα ταλαιπώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Δεκέμβρη και έτσι εγγυάται ένα πολύ κακό αποτέλεσμα (επικοινωνιακή πολιτική, αρχηγικά στοιχήματα, στάση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, θάψιμο αντισυστημικών χαρακτηριστικών).

Πού πήγε η αρμοδιότητα της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζει; Εκχωρήθηκε στην Πασοκόφιλη μέλλουσα κοινοβουλευτική ομάδα. Πού πήγε η κατακαϋμένη βάση που θα μιλούσε στην επικείμενη σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ;
Τις μπούρδες για τη συλλογική ηγεσία και τους άμυαλους πανηγυρισμούς ορισμένων ότι τάχα υποχώρησε ο ΣΥΝ, θα τις μετρήσουμε από την πρώτη κιόλας βδομάδα. Θα δούμε ποιοι θα βγαίνουν στα κανάλια, ποιος θα είναι εκπρόσωπος τύπου, ποιοι θα καθορίσουν το πολιτικό πλαίσιο, ποιος θα είναι ελέω Πάκη επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για αυτούς που είπαν ναι σε αυτή την πρόταση; Ή εξαγοράστηκαν με την κρατική επιχορήγηση ή όσα λέγανε στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τα λέγανε για πλάκα. Τέτοιο δούλεμα ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει. Καλύτερα από την αρχή να είχαμε λύση Τσίπρα και τέρμα. Και δεν θα χάναμε τόσο χρόνο, και πιθανά να μπορούσαν να μπουν όροι για να μην πάμε όπως στις ευρωεκλογές.

Υ.Γ. Ο διακριτός ρόλος του Αλαβάνου ποιος θα είναι; Υποψηφιότητα στην Ευρυτανία;

Ανώνυμος είπε...

Έχεις το θάρρος να μας πεις τώρα ποιά είναι η άποψη σου για τη συμμετοχή ή όχι σε αυτή την πρόταση;ΤΩΡΑ. και όχι μέτα

Ανώνυμος είπε...

Ναι, η πρόταση αυτή "κέρδισε" τελικά το παιχνίδι. Να ρωτήσω κάτι, γιατί χρειάζεται τόσο θάρρος; Είναι μια υποχώρηση των συνιστωσών (όχι η πρώτη) που αφήνει έκθετο τον πλατύ, ανένταχτο κόσμο. Ωστόσο όποιος σκέφτεται με τη λογική και οχι με τη διάθεση ρεβανσισμού (έχεις το θάρρος να μας πεις...κλπ)καταλαβαίνει ότι είναι μια δύσκολη εκτός από άσχημη κατάσταση που δεν απαντιέται με ναι ή όχι. Μια λύση είναι το κράτημα αποστάσεων. Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι το εγχείρημα έχει υποστεί ζημιά, το αν είναι αναστρέψιμη δεν εξαρτάται από έναν άνθρωπο. Οπότε, η συνέχεια στις οθόνες...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails