Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Έτοιμος ο Παπανδρέου να κυβερνήσει! ΩΧ,...

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε στην ΔΕΘ και δεν είπε τίποτα. Ή μάλλον άφησε να ενοηθούν πολλά για το πώς θα κυβερνήσει, όπως:

"Με αυξήσεις μισθών και συντάξεων που καλύπτουν τον πληθωρισμό"
Δηλαδή αυξήσεις 0,9%! Γεναιόδορος προς τους μισθωτούς φάνηκε ο Γ.Π. Θα αναπολήσουμε τις αυξήσεις του ενός κουλουριού την ημέρα επί εποχής ΝΔ.

"Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων. "

Και είχαμε ανησυχήσει! Λέγαμε, ρε λές αν βγει ο Γιώργος να πάρει κάποια από τα κέρδη των επιχειρήσεων; Ευτυχώς μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα τα πάρει από τις επιχειρήσεις. Άλλοι θα την πληρώσουν!

"Δέσμευσή μας: Κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα"
Υποθέτουμε αυτό ισχύει μόνο για τις 100 πρώτες μέρες. Μετά θα αρχίσουν οι πιέσεις από τις Βρυξέλλες και ο Γ.Π. θα "ανακαλύψει" ότι τα δημοσιονομικά είναι πιό χάλια από ότι τα περίμενε...

"Το κράτος δίνει πρώτο το παράδειγμα με το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο."
Δηλαδή αυξήσεις που αγγίζουν και το 30% σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ θα παραμείνουν και μετά από έναν χρόνο να αναμένουμε νέες...

"Επανασύνδεση των κινήτρων του επενδυτικού νόμου με δημιουργία θέσεων απασχόλησης."
Όχι μόνο θα γίνει φορολογικός παράδεισος για τις επιχειρήσεις η Ελλάδα αλλά θα επιδοτούνται κιόλας, για τις νέες θέσεις απασχόλησης (θα τους πληρώνουμες τους εργαζόμενους δηλαδή).

"Κίνητρα πρόσληψης νέων με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους για 4 χρόνια."
Θα πληρώνουμε και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών.

"Για το σύνολο της τετραετίας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως αδιαπραγμάτευτο στόχο να δημιουργηθεί νέος πλούτος μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, προστιθέμενη αξία στη χώρα, για να μπορέσει να γίνει πράξη ο στόχος της δίκαιης αναδιανομής στη βάση ενός ολοένα και μεγαλύτερου εθνικού εισοδήματος."
Κύριοι Μπόμπολα, Λάτση, Μυτιληναίε,... ακούσατε; Νέος πλούτος από την πράσινη οικονομία... Στόχος σε κάθε χωριό και εργοστάσιο "πράσινης" καύσης... Σε κάθε βραχονησίδα (πλην Ιμίων) και ανεμογεννήτρια...

Έκαναν πολύ καλή δουλειά οι σύμβουλοι του Γ. Π. Δείτε, σύμφωνα με το Βήμα, ποιοί είναι αυτοί:
"Πρόκειται για τους καθηγητές Ι. Στουρνάρα (επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ), Ηρ. Πολεμαρχάκη (διατηρεί μακρά φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου), Β. Ράπανο (πρόεδρος του ΟΠΕΚ), Γκίκα Χαρδούβελη, (πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά και στέλεχος της Εurobank) και Κ. Παπαδόπουλο (συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών). Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθυντής της Εurobank, και ο κ. Απ. Ταμβακάκης , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση. Εσχάτως στους κύκλους του οικονομικού επιτελείου του ΠαΣοΚ ακούγεται πολύ και το όνομα του κ. Αιμ. Αυγουλέα, ενός αγνώστου στην Ελλάδα καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο οποίος θεωρείται ειδήμων στα νομικά της οικονομίας των αγορών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails