Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

Και ο ΣΕΒ ψηφίζει ΠΑΣΟΚ

Αναδημοσιεύουμε μια πολύ εύστοχη ανάρτηση από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ που αφορά τις προσδοκίες των βιομηχάνων από μια ενδεχόμενη επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. "Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι" λέει ο λαός... Ούτως ή άλλως τα τραπεζώματα που είχε πριν μερικές βδομάδες ο Γ.Π. με επιχειρηματικούς κύκλους καθώς και η συμμετοχή της Α. Διαμαντοπούλου στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ δείχνουν ποιός θα εξυπηρετηθεί αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές.

Δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του –με δηλώσεις του σε Κυριακάτικη εφημερίδα- ο εκπρόσωπος των ντόπιων πλουτοκρατών στο ενδεχόμενο μιας ΠΑΣΟΚικής κυβέρνησης. Επιβεβαιώνει απόλυτα προηγούμενο δημοσίευμα του «Βήματος» που ανέφερε ότι« όλοι οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, εύχονται την αυτοδυναμία του ΠαΣοΚ και προσβλέπουν στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».
Οι κεφαλαιοκράτες οσμίζονται ότι η ένταση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας θα προκαλέσει λαϊκές αντιδράσεις. Και μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι πιο εύκολο να τις καναλιζάρει. Γνωρίζουν οι καπιταλιστές ότι είναι το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε τον νεολογισμό «κοινωνικοί εταίροι» τσουβαλιάζοντας αφεντικά και εργάτες,
Ξέρουν οι πλουτοκράτες ότι οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στο συνδικαλιστικό κίνημα –αφού ελέγχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- στην εξασφάλιση «κοινωνικής συναίνεσης» για να μπορέσει η Δεξιά να περάσει καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.
Αλλωστε το κεφάλαιο δεν έχει ιδεολογία.
Κάθε φορά επιλέγει το πολιτικό του προσωπικό κρίνοντας ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του.
Και στην προκειμένη περίπτωση εκτιμάει ότι αυτό μπορεί να το κάνει καλύτερα μια Πασοκική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails