Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Απέλησαν τον Γρ. Ρουμπάνη επειδή κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η "δημοκρατική", "προοδευτική", "αντικειμενική" ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ απέλυσε τον Γρ. Ρουμπάνη επειδή θα κατέβει με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μια επιχείρηση, δηλαδή, όπως η "Ελευθεροτυπία", μπορεί να απολύει όποιον θέλει επειδή δεν γουστάρει το κόμμα με το οποίο κατεβαίνει. Πρόκειται για προφανή καταπάτηση του δικαιώματος κάθε Έλληνα πολίτη να εκλέγεται. Πρόκειται για τιμωρία ανθρώπων που εκδηλώνουν δημόσια την πολιτική τους πεποίθηση. Και μην μιλήσει κανείς για "αντικειμενική δημοσιογραφία" που είναι ασύμβατη με την συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο, γιατί μικρή χώρα είναι η Ελλάδα και γνωστοί είμαστε όλοι... Διαβάστε παρακάτω τη δήλωση του Γρ. Ρουμπάνη και την ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Δήλωση του Γρήγορη Ρουμπάνη, δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Β’ Αθηνας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόλυσή του από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

Στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, σήμερα 15 Σεπτεμβρίου, ενημερώθηκα τηλεφωνικώς
από τη Ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Μάνια Τεγοπούλου, ότι με απολύει, επειδή δε συμφωνεί με την υποψηφιότητα μου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Της εξήγησα ότι το εκλέγεσθαι αποτελεί συνταγματικό μου δικαίωμα, και εξάλλου είχα ενημερώσει εγκαίρως τη Διεύθυνση. Αλλά ήταν αδιάφορη. Μου ξεκαθάρισε, και μάλιστα με αγοραίο τρόπο, ότι δεν θέλει στην εφημερίδα της βουλευτές ή υποψήφιους βουλευτές, δεν θέλει να την ταλαιπωρεί ο Αλέξης Τσίπρας. Προφανώς, στο δουκάτο της Μάνιας Τεγοπούλου δεν ισχύει το Σύνταγμα. Η ιδιοκτήτρια της «Ε» εισάγει την επιχείρησή της σε έναν καινούργιο μεσαίωνα, στον οποίο τα πολιτικά δικαιώματα είναι υπό περιορισμό. Δυστυχώς, κατά το σωτήριο έτος 2009, επιστρέφουμε στους αγώνες για τη Δημοκρατία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προκλητική απόλυση του δημοσιογράφου Γρηγόρη Ρουμπάνη απο την «Ελευθεροτυπία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την απόλυση του δημοσιογράφου Γρηγόρη Ρουμπάνη από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» με το απροκάλυπτο επιχείρημα της ιδιοκτήτριας, ότι δεν θέλει τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ενωτικού συνδυασμού της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Καλούμε τους δημοσιογράφους να αντισταθούν στην απόπειρα πολιτικής φίμωσής τους και την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», που ισχύει για όλους τους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει την προσπάθεια των δημοσιογραφικών ενώσεων να επιβάλουν τα ασυμβίβαστα που επιτάσσει ο Κώδικας Δεοντολογίας. Όμως η περίπτωση του Γρηγόρη Ρουμπάνη δεν εντάσσεται σε κανένα από αυτά. Πέρα από τη γνωστή του διαδρομή και στάση, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μέρος σε μια κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση, όπως έχει κάθε δικαίωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για να μην επιστρέψουμε σε εποχές διώξεων, ποινών ή απολύσεων δημοσιογράφων -ή κάθε άλλου πολίτη- με βάση τα φρονήματα ή την πολιτική τοποθέτηση.

Καλούμε την εφημερίδα «Ε» να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση απόλυσης του Γρηγόρη Ρουμπάνη και να μην αμαυρώσει την ιστορία της με μια απολύτως αδικαιολόγητη πράξη.

To Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

Αριστερό Σχήμα είπε...

Τελικά ανακλήθηκαν οι απολύσεις.
Δείτε στο: http://www.tvxs.gr/v20835

linkwithin

Related Posts with Thumbnails