Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

Ο Ν. Βαλαωρίτης στο "Πρώτο Θέμα" για τους Οικολόγους- Πράσινους

Ο Νάνος Βαλαωρίτης σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα" αναφέρεται με βαρύς χαρακτηρισμούς στον Μ. Τρεμόπουλο και την ομάδα του. "Πολιτικά ορθό" είναι η κριτκή στους Οικολόγους Πράσινους να γίνει πάνω στις θέσεις τους (μπορείτε να τις δείτε εδώ) που δικαιώνουν πιθανώς κάποιες εκτιμήσεις του Βαλαωρίτη. Καποιες άλλες αναφορές του στον Μ. Τρεμόπουλο είναι σημαντικές εάν ισχύουν, όμως όσο δεν μπορούμε να τις διασταυρώσουμε πρέπει να παραμείνουμε στο έδαφος της κριτικής των θέσεων που εκφράζει. Σημαντική είναι η φράση του Βαλαωρίτη "Παραμένω ένα απλό μέλος γιατί με θέλει το αντιτρεμοπουλικό ρεύμα που δυναμώνει μέρα με τη μέρα", όχι επειδή αναφέρεται σε "αντι-τρεμοπουλικό ρεύμα" αλλά γιατί δείχνει ανθρώπους εντός Οικολόγων Πράσινων που αμφισβητούν τις πολιτικές τοποθετήσεις της ηγεσίας.
Ένα σχόλιο για την συνέντευξη αυτή διαβάστε στο βαθύ κόκκινο.

- Πώς κρίνετε τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων μετά τις ευρωεκλογές;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούν για τα οικολογικά θέματα μιλάνε καλά. Είναι καταρτισμένοι από χρόνια.
Από τη στιγμή όμως που θα τους ρωτήσεις γιατί τα πράσινα
κινήματα στην Ευρώπη είναι ανθελληνικά και δείχνουν έντονη ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα, εκεί τα χάνουν και αρχίζουν να μπερδεύονται. Εκεί φαίνεται τι είναι και αυτοί οι ίδιοι και τι πιστεύουν. Ταυτίζονται με τις ανθελληνικές θέσεις των Γερμανών και Γάλλων Οικολόγων. Αισθάνθηκα ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων είναι κάτω από το δάκτυλο των Αμερικανών.
- Θεωρείτε δηλαδή ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα;
Ασφαλώς. Κυρίως ο κ. Τρεμόπουλος, που είναι υποχείριο της πολιτικής των ΗΠΑ. Εχει σταλεί από τον κ. Τζορτζ Σόρος στην Αμερική για να του κάνουν υποτίθεται αυτοπληροφόρηση, αλλά φαντάζομαι και κάποια μικρή πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν τη χρειαζόταν καν. Ηταν έτοιμος. Τι θέλετε να πω πλέον για πράσινο κόμμα; Θα γίνει παίγνιο των μεγάλων και ισχυρών ρευμάτων. Η οικολογία εξαφανίζεται σε αυτά τα διαβούλια.
- Πώς πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοι-
νοβούλιο;
Ως δούρειος ίππος των μεγάλων συμφερόντων.Εβλεπα τη συνέντευξη που έδωσε ο Τρεμόπουλος στην Κύπρο. Ο λόγος του ήταν πολύ καλός μέχρι που τον ρώτησαν για τα ευρωπαϊκά κόμματα και τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα. Εκεί τα έχασε, διότι είναι μπλεγμένος μέσα σε αυτήν την ιστορία. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τον πολιτικάντη και να πω εκείνα τα πράγματα που μπορεί να πει ένας Τρεμόπουλος.
- Δηλαδή μας λέτε ότι ο κ. Τρεμόπουλος είναι πολιτικάντης;
Βεβαίως. Φυσικά. Ολοι αυτοί ασχολούνται επαγγελματικά με την πολιτική. Είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Και ο Νίκος Χρυσόγελος είναι, όπως και ο Τάσος Κρομμύδας. Ολοι της ομάδας Τρεμόπουλου. Υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν ανήκουν στην ομάδα Τρεμόπουλου, που είναι αληθινοί και αυθεντικοί.
- Θεωρείτε ότι οι ψηφοφόροι ξεγελάστηκαν από τον κ. Τρεμόπουλο;
Βεβαίως. Το σύστημα έτσι λειτουργεί. Στην αρχή, όταν χρησιμοποίησαν το όνομά μου, δεν έλπιζαν ούτε 3.000 ψήφους και τελικά πήραν 75.000. Ημουν μία εγγύηση ότι δεν πρόκειται περί φολκλόρ ή μία κίνηση για εμπορικούς σκοπούς. Αυτό ήταν έκπληξη. Επειτα από αυτό άρχισαν οι επιθέσεις.
- Οταν μιλάτε για επιθέσεις, τι εννοείτε;
Μόλις έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει ψητό στους 75.000 ψηφοφόρους,τότε άρχισε ο πόλεμος.
Αρχισαν να με κατεδαφίζουν με ειρωνεία, με υπονοούμενα. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Είδα όλα τα emails του Τρεμόπουλου που έστελνε σε διάφορα στελέχη του κινήματος, στα οποία έλεγε ότι επωφελήθηκα βάζοντας υποψηφιότητα για να πουλάω τα βιβλία μου! Σε κάποια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος δεν δίστασε να πει ότι πρέπει «να το βουλώσω». Αυταρχική συμπεριφορά που θυμίζει σταλινικές τακτικές. Πότε να βρίζεις, πότε να γλείφεις, πότε να εξορίζεις.
- Τι επιδιώκει με αυτές τις κινήσεις ο κ. Τρεμόπουλος;
Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός του; Η προσωπική του προβολή και η προσωπική του καριέρα. Η οικολογία πουλάει και ήδη έχει ζήσει από αυτή. Είχε την «Αντιγόνη», μία ΜΚΟ, που πληρωνόταν από τα υπουργεία. Το ίδιο και η ΜΚΟ του Χρυσόγελου, που ήταν στα μέσα και στα έξω με τα υπουργεία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κρατικοδίαιτοι και συνηθισμένοι σε αυτές τις σχέσεις με την εξουσία. Την ξέρουν πολύ καλά. Εμένα
με έβλεπαν ως άσχετο, από τον οποίο κινδύνευαν οι καριέρες τους.
- Πριν από τις ευρωεκλογές ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου για το Σκοπιανό. Μας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις από τον ίδιο;
Ο κ. Σόρος στηρίζει οικονομικά τα Σκόπια. Ο ίδιος άνθρωπος έδωσε υποτροφία στον Τρεμόπουλο. Τι άλλο να σας πω; Παίζει το παιχνίδι των Αμερικανών, όπως σας τόνισα από την αρχή.
- Πού εκτιμάτε ότι θα κυμανθούν οι εκλογικές επιδόσεις των Οικολόγων Πράσινων στις επόμενες εθνικές εκλογές;
Νομίζω ότι θα υπάρξει πτώση των εκλογικών ποσοστών. Εγώ αρνήθηκα να μπω στο ευρωψηφοδέλτιο για να μη νομιμοποιήσω την εκλογή του. Φοβάμαι ότι ξεφούσκωσε η πολιτική παρουσία του κ.Τρεμόπουλου. Το όνειρό του ήταν μία καρέκλα που δεν ξέρουμε και πώς θα τη χρησιμοποιήσει.
- Δηλαδή όλα γίνονται για μία καρέκλα;
Και όχι μόνο για αυτήν. Είναι ένα ψυχολογικό πρόβλημα. Ολα αυτά γίνονται για την εξουσία, η οποία είναι και οικονομική,καθώς είναι πολλά τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία του κόμματος. Τρία πράγματα είναι ανίκητα στον κόσμο τούτο: το χρήμα, ο χρόνος και η ηλιθιότητα!
- Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Τρεμόπουλο να αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο στο μέλλον;
Δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο. Ο Τρεμόπουλος θα μπορούσε να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. Οπως λένε και οι Αγγλοι: «Business as usual».
- Τελευταία υπήρξε πολλή συζήτηση για το αν αποχωρείτε από τους Οικολόγους Πράσινους. Τι ισχύει τελικά;
Παραμένω ένα απλό μέλος γιατί με θέλει το αντιτρεμοπουλικό ρεύμα που δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Παίρνω απόσταση από την πολιτική. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσω κριτική ως ενεργός πολίτης, την οποία θα συνεχίσω να εκφράζω όλο και πιο έντονα.

3 σχόλια:

Νίκος Χρυσόγελος είπε...

καλά αν πίστευε σοβαρά αυτά που λέει δεν θα έπρεπε να "φύγει" από τους Οικολόγους Πράσινους ο Βαλαωρίτης. Αντίθετα δηλώνει "Παραμένω ένα απλό μέλος γιατί με θέλει το αντιτρεμοπουλικό ρεύμα που δυναμώνει μέρα με τη μέρα". Κρίμα γιατί είχε προσφέρει στον πολιτισμό να εκτίθεται με κάτι που είναι άκρως δυσφημιστικό και θα πρέπει μετά να αναιρέσει όπως έκανε και άλλη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Για δείτε εδώ τι γλύψιμο ρίχνει στον Σαμαρά ο Βαλαωρίτης. Να τον χαίρονται οι ΟΠ που τον είχαν στο Ευρωψηφοδέλτιό τους.(http://www.topontiki.gr/Pontiki/index.php?option=com_content&task=view&id=3810&Itemid=48)
Λέει:'''''Ο Σαμαράς έχει έναν πολιτισμό στην ανατροφή του και στον τρόπο του, διαβάζει βιβλία, μία τέτοιου είδους προσωπικότητα είναι σίγουρα πιο κατάλληλη από άλλους που είναι εντελώς άσχετοι, όπως ήταν οι πρόσφατοι, από τον Βενιζέλο μέχρι τον Βουλγαράκη. Ο υπουργός δεν είναι μόνο αρμόδιος για τα σπασμένα μάρμαρα. Πρέπει να διαθέτει σύγχρονο και δίκαιο κριτήριο, να μην παρασύρεται από κλίκες και κυρίως από την εμπορευματοποίηση και την άποψη πως «ό,τι πουλάει πρέπει και να προωθείται

Ανώνυμος είπε...

Πιο σημαντικές πάντως και πιο πολιτικές είναι οι καταγγελίες της Καλογήρου που μπορείτε να δείτε στο:
http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2009/00/401208.html

linkwithin

Related Posts with Thumbnails