Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Μεγάλη επιτυχία και το 2ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Resistance

Kαι φέτος το 2ο Διεθνιστικό Φεστιβάλ Resistance σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Οι πρώτες εντυπώσεις που καταγράφηκαν σε όσους το παρακολούθησαν είναι η μαζικότητα, οι πολύ ζωντανές συναυλίες, οι διεθνείς αποστολές, τα θεματικά εργαστήρια, η μεγάλη εκδήλωση για την Αριστερά και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα να αναφέρουμε ότι περίπου 5.000 άνθρωποι συνολικά πέρασαν το τριήμερο τις πύλες της Γεωπονικής!
Όσον αφορά τις συναυλίες, η μεγάλη έκπληξη ήταν οι Ρουμάνοι Fanfare Ciocarlia που ξεσήκωσαν το κοινό μέ τα 11 πνευστά και κρουστά τους όργανα, το βράδυ της Παρασκευής! Την Κυριακή οι Χαΐνηδες έπαιξαν στη σκηνή για περισσότερες από τρεις ώρες και φυσικά κέρδισαν όλες τις εντυπώσεις.
Παρόλο που το Φεστιβάλ είναι Διεθνιστικό, η πιο μαζική εκδήλωση αφορούσε την ελληνική πραγματικότητα και Αριστερά. Κοντά 1.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την εκδήλωση με ομιλητές τους Μπιτσάκη, Χωραφά, Γαλάνη αλλά και τον Αλέκο Αλαβάνο.
Παράλληλα, στο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές και άλλα δρώμενα.
Στο εργαστήρι για τις νέες τεχνολογίες, το internet και τις δυνατότητες παρέμβασης συμμετείχαμε και απαντήσαμε σε ερωτήσεις του συντονιστή Χ. Γιοβανόπουλου ως διαχειριστές του aristerosxima.blogspot.com, ενώ στο πάνελ βρίσκονταν ακόμα ο Μάριος Διονέλης από το TVXS(ΤV χωρίς σύνορα) και η Μαρίνα Ροδιά από το radiobubble.
Συνολικά η φετινή διοργάνωση, βασισμένη στην περσινή εμπειρία, ήταν πιο καλά οργανωμένη και μαζική και ταυτόχρονα ανέδειξε την επιθυμία των διοργανωτών να δημιουργήσουν ένα μεγάλο, εναλλακτικό θεσμό για τη πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα του τόπου μας. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε ότι η ενδυνάμωση του Διεθνιστικού Φεστιβάλ Resistance είναι μια μικρή νίκη για τη νεολαία και τον κόσμο που αντιστέκεται.
Σύντομα θα ανεβάσουμε και οπτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails