Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Να αποφυλακιστεί τώρα η Χριστίνα Κυριμοπούλου

Η πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων ( keli.gr) προσπαθεί εδώ και κάποιες μέρες να μαζέψει υπογραφές για την άμεση απελευθέρωση της Χριστίνας Κυριμοπούλου, ενός 20χρονου κοριτσιού που οδηγείται στην εξόντωση εξαιτίας του σωφρονιστικού συστήματος. Διαβάστε και υπογράψτε το κείμενο συλλογής υπογραφών, η αλληλεγγύη μας πρέπει να καταγραφεί, η πίεση μας πρέπει να πιάσει τόπο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Να αποφυλακιστεί τώρα η Χριστίνα Κυριμοπούλου

Η Χριστίνα Κυριμοπούλου είναι ένα εικοσάχρονο λαβωμένο παιδί του σωφρονιστικού συστήματος. Βρίσκεται στη φυλακή από τα 15 της και ο ιδρυματισμός της έχει στιγματίσει το σώμα και την ψυχή. Η Χριστίνα, φυλακίστηκε για μικροποσότητα και τα τελευταία 5 χρόνια παραπατά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο γιατί αυτοτραυματίζεται καταπίνοντας αιχμηρά αντικείμενα και χαρακώνοντας το κορμί της. Αυτές τις μέρες ήταν να περάσει την πόρτα της φυλακής για τελευταία φορά, όμως τα βάσανά της με απόφαση του Εισαγγελέα θα συνεχιστούν άγνωστο για πόσο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έκοψε της φλέβες της και πλήρωσε τις αυτοκαταστροφικές της τάσεις με πειθαρχική ποινή. Το Συμβούλιο της Φυλακής αποφάσισε να μην επιτρέψει την υφ’ όρων απόλυσή της και διέταξε τη μεταγωγή της σ’ άλλη φυλακή.Η απόφαση αυτή είναι εγκληματική αφού η ψυχολογία της Χριστίνας είναι κλονισμένη και η περαιτέρω φυλάκισή της αποτελεί για αυτό το κορίτσι θανατική ποινή. Το σωφρονιστικό σύστημα δεν χρειάζεται άλλα θύματα για να αποδείξουν την αποτυχία του. Το κράτος οφείλει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στην Χριστίνα και να πάψει να την στερεί το δικαίωμα στη ζωή.
Υπογράφουμε
με μειλ στο christina_kyrimopoulou@yahoo.gr, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση της κρατούμενης Χριστίνας Κυριμοπούλου. Γράφουμε όνομα, επάγγελμα, περιοχή.
1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Sxetika me auto to thema, deite kai auto to binteo http://www.tvxs.gr/v15645

linkwithin

Related Posts with Thumbnails