Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΟΣΕ: Οργανισμός Στυγνής Εκμετάλλευσης

Από 1η Αυγούστου σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη θα παραδοθεί στους πολίτες της Αργολίδας η κλειστή εδώ και χρόνια γραμμή του τρένου που θα συνδέει το νομό με την πρωτεύουσα. Συμπτωματικά, την ίδια μέρα πολλοί Έλληνες και μη που ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα θα νιώσουν καλά την πρώτη από τις τρεις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ. Μέσα στους επόμενους 16 μήνες τα εισιτήρια των τρένων θα αυξηθούν συνολικά από 26% εως 135%!!!Το πιο τραγικό είναι ότι οι αυξήσεις για άλλη μια φορά είναι εξόφθαλμα άδικες και πλήττουν κυρίως εκείνους που παίρνουν το απλό, φθηνό τρένο! Παρακολουθήστε μετά από 16 μήνες το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη:
το πλέον ακριβό εισιτήριο (Intercity Express, Α' θέση) διαμορφώνεται από τα 63,5 Εuro στα 80 Εuro, αύξηση 16,5 Εuro ή 26%.
Το πλέον φθηνό (Απλό τρένο, Β' θέση) σκαρφαλώνει από τα 15,1 Εuro στα 35,5 Εuro, ήτοι αύξηση 20,4 Εuro
ή 135%!!!
Και απόλυτα και σχετικά οι αυξήσεις είναι μεγαλύτερες στο απλό τρένο!
Αν τώρα έρθουμε στο δικό μας τρένο και συνυπολογίσουμε τα λίγα δρομολόγια, τις χαμηλές ταχύτητες και την άγνοια του κόσμου τότε το συμπέρασμα είναι εύκολο.

Παρά, λοιπόν, την πρόσκαιρη χαρά ή ευφορία που μπορεί να δημιουργεί η (προεκλογική;) λειτουργία της γραμμής, η οριστική απαξίωση του δικτύου του ΟΣΕ και στην Αργολίδα φαντάζει δυστυχώς πιο κοντινή παρά τη χρόνια υπομονή των Αργολιδέων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails