Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Μπερλουσκόνι και ΕΕ δολοφόνησαν άλλους 75 μετανάστες

Άλλη μια επιτυχία της (αντι)μεταναστευτικής πολιτικής του Μπερλουσκόνι και της ΕΕ. Στρατόπεδα συγκέντρωσης όταν συλλαμβάνονται, επαναπροώθηση, πετσόκομμα του πολιτικού ασύλου, καταστολή, ποινικοποίηση και τρομοκρατία οποιουδήποτε σκεφτεί να τους βοηθήσει, ακόμα και όταν πνίγονται σε κάποιο σημείο της θάλασσας ή όταν πεθαίνουν από την πείνα. Δεν δολοφονούν απλά τους μετανάστες, προσπαθούν να μας κάνουν βάρβαρους, απάνθρωπους, αδιάφορους, συνένοχους. Και στην Ελλάδα ειδικά την τελευταία περίοδο βασιλεύει η κρατική αυθαιρεσία απέναντι στους μετανάστες ύστερα από το κλίμα "μηδενικής ανοχής" που δημιούργησαν ΛΑΟΣ-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ας αντισταθούμε όπως μπορούμε!

Δεκάδες μετανάστες αφέθηκαν να πεθάνουν στη θάλασσα
ΑΘΗΝΑ 21/08/2009

Περίπου 75 αφρικανοί λαθρομετανάστες άφησαν την τελευταία τους πνοή από πείνα και δίψα στη Μεσόγειο
, αφού το πλοιάριο που τους μετέφερε από τη Λιβύη με πορεία προς την Ιταλία, έχασε την πορεία του και κανένα πλοίο δεν σταμάτησε να τους βοηθήσει. Τις αναφορές έκαναν πέντε επιζώντες που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα σε άθλια κατάσταση.

Η ιταλική ακτοφυλακή διεξάγει την Παρασκευή επιχείρηση ανάσυρσης πτωμάτων από τη θάλασσα, αφότου ανέσυραν ζωντανούς την Πέμπτη πέντε ναυαγούς ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα.

Οι επιζώντες ανέφεραν ότι ξεκίνησαν από τη Λιβύη πριν από τρεις εβδομάδες. Στη διάρκεια του ταξιδιού έχασαν την πορεία τους και στη συνέχεια ξέμειναν από καύσιμα και εφόδια. Για 20 ημέρες τους παρέσυραν τα κύμματα ενώ η πλειοψηφία των Αφρικανών - προερχομένων κυρίως από την Ερυθραία - ξεψύχησαν από δίψα και πείνα και τα πτώματά τους πετάχτηκαν στη θάλασσα.

Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι το πλοιάριο συνάντησε αλιευτικά και άλλα πλοία ωστόσο κανείς δεν σταμάτησε να τους βοηθήσει φοβούμενοι τις νομικές συνέπειες. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ιταλική κυβέρνηση "πέρασε" σειρά νόμων κατά της λαθρομετανάστευσης - μερικοί εκ των οποίων προβλέπουν κυρώσεις για όσους βοηθούν λαθρομετανάστες. Τον Μάιο η Ιταλία υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη κατά της λαθρομετανάστευσης, με αποτέλεσμα πολλοί ψαράδες να φοβούνται ότι αν τους έπιαναν να έχουν περισυλλέξει τους ανθρώπους θα υφίσταντο νομικές κυρώσεις.

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η εκπρόσωπος της Ανώτατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Λάουρα Μποτρίνι. Όπως είπε, η ιταλική πολιτική να στέλνει πίσω στη Λιβύη μετανάστες που εντοπίζονται σε διεθνή ύδατα, έχει τρομάξει πολλούς ψαράδες, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι αν επιβίβαζαν τους ανθρώπους στις βάρκες τους, θα τους ανάγκαζαν - αν τους έπιαναν - να τους επιστρέψουν στη Λιβύη με αυτές.

"Λες κι ο φόβος ήταν πιο σημαντικός από το καθήκον να βοηθήσουν τους ναυαγούς" δήλωσε η κ. Μποτρίνι.

Αντιδράσεις εξέφρασε και η ιταλική αντιπολίτευση. "Η μάχη κατά της λαθρομετανάστευσης είναι άλλο πράγμα από την ασέβεια για τα ανθρώπινα δικαιώματα" δήλωσε ο Νταριο Φραντσεσκίνι.
από το www.inews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails