Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009

Εγκληματίες! Σηκωθείτε και φύγετε!

Τι άλλο εκτός από έγκλημα κατά του περιβάλλοντος και του ανθρωπου, μπορεί να χαρακτηρίσει το μακελειό της ΒΑ Αττικής;
Πρόληψη, δασοπροστασία, δασολόγιο, κτηματολόγιο, συμβασιούχοι πυροσβέστες, δασαρχεία, υποχρηματοδότηση, δασοκτόνοι νόμοι, ιδιωτικά δάση... Ξανά τα ίδια που συζητάγαμε το 2007. Οι αιτίες γνωστές. Μα η κύρια αιτία η λογική που επικράτησε τις τελευταίες δεκαετίες του λιγότερου κράτους. Φτιάχνουν ένα κράτος με πανίσχυρους κατασταλτικούς μηχανισμούς που στρέφονται ενάντια σε διαδηλωτές και μετανάστες, ανίκανο όμως να προστατεύσει το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και τον άνθρωπο. Είναι φοβερό το 2009 να βλέπεις ένα κράτος τόσο ανήμπορο!
Η συνέχεια είναι γνωστή...
Ο κ. Καραμανλής θα δώσει κανα τριχίλιαρο πάλι στους πληγέντες.
Η πολιτεία θα δεσμευτεί για την πλήρη αναδάσωση, η οποία πάντα έχει πολλές εξαιρέσεις.... Και μετά από λίγο καιρό ο κ. Σουφλιάς ή όποιος άλλος είναι στη θέση του θα μιλήσει για "τακτοποίηση" αυθαιρέτων και καταπατήσεων. Ποιός ξέρει, μπορεί να προκύψουν και τίποτα αυτοκινητόδρομοι.
Και από την άλλη, οι περήφανοι κάτοικοι του Γραμματικού που έτρωγαν ξύλο πριν λίγες μέρες από τα ΜΑΤ στον αγώνα τους να μην κατασκευαστεί εκεί ΧΥΤΑ, θα αναγκαστούν να συνεχίσουν τη ζωή τους στα μαύρα τοπία της ΒΑ Αττικής...
Παρακάτω, διαβάστε ανακοίνωση της ΚΟΕ:

Αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν, να παραιτηθούν
Επικίνδυνη και ανίκανη η κυβέρνηση Καραμανλή

Δυο χρόνια μετά το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2007, ο πύρινος εφιάλτης επιστρέφει και αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τις ευθύνες της επικίνδυνης κυβέρνησης Καραμανλή, που μέσα σε τρία χρόνια έχει κατακάψει τη χώρα, το περιβάλλον, τις ζωές και το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων.
Δεν διδάχτηκαν τίποτα από την καταστροφή του 2007. Δεν έκαναν το παραμικρό για να οργανωθεί η δασοπροστασία, για να προστατευθεί το περιβάλλον. Αντίθετα, πιστοί στο νεοφιλελεύθερο δόγμα για «λιγότερο κράτος» συνέχισαν την αποψίλωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κατάργησαν ουσιαστικά τη δασική υπηρεσία, αύξησαν τους εποχικούς πυροσβέστες και διεύρυναν ακόμα περισσότερο το δασοκτόνο νόμο 3208/03, που πυροδοτεί τα εμπρηστικά συμφέροντα.
Εξοργισμένος ο λαός παρακολουθεί την παντελή απουσία οργάνωσης και διαπιστώνει την προκλητική αδιαφορία, η οποία για ακόμα μια φορά οδηγεί στην καταστροφή. Ποιος δεν θυμάται τον κ. Μαρκογιαννάκη στις αρχές του καλοκαιριού να μιλά για «οικονομία» στη δασοπυρόσβεση και στα εναέρια μέσα, την ώρα που χαρίζονταν 28 δισ. στους τραπεζίτες; Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή συνειδητά δεν έκανε απολύτως τίποτα πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις πυρκαγιές. Αυτό είναι το κράτος τους, αυτή είναι η πολιτική τους: Εγκληματική για το περιβάλλον και το λαό.
Και η καταστροφή θα επιστρέφει όσο παραμένει ενεργή η κύρια αιτία της, που είναι η δασοκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική του δικομματισμού, που παραχωρεί τα δάση στην κερδοσκοπία, όπως κάνει και με τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους του λεκανοπεδίου.
Η πολιτική αυτή καίει το μέλλον, καίει τη ζωή. Η οργή όλου του λαού πρέπει να ξεσπάσει στον εμπρηστή νεοφιλελευθερισμό και στον υποκριτή δικομματισμό. Να τελειώνουμε με την εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα.
Σήμερα δίνουμε τη μάχη μαζί με τους κατοίκους για να σβήσουν οι φωτιές. Παράλληλα, καλούμε το λαό σε δυναμική δράση και διεκδίκηση για:

-Απόλυτη και με κάθε τρόπο προστασία των βουνών. Να δοθούν γενναία κονδύλια για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος. Να φτιαχτεί επιτέλους δασολόγιο με βάση την αρχή «ό,τι ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος».

-Να αποσυρθεί ο δασοκτόνος νόμος 3208/03, τον οποίο ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ και ο οποίος πυροδοτεί τα εμπρηστικά συμφέροντα εργολάβων και καταπατητών.

-Να μονιμοποιηθούν οι 5.500 όμηροι - συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες και να ασχοληθούν με τον καθαρισμό των δασών, την προληπτική δασοπροστασία και την αναδάσωση.

-Να δοθούν άμεσα πλήρεις αποζημιώσεις στους πληγέντες σε όλη τη χώρα. Να μην επαναληφθεί η κοροϊδία των κατοίκων της Πελοποννήσου, οι οποίοι από το 2007 περιμένουν την υλοποίηση των υποσχέσεων.

-Να αποσυρθεί το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο του κ. Σουφλιά για την Αθήνα των 8 εκατομμυρίων, που θα καταστρέψει τα δάση, τα βουνά, τις ακτές.

-Να αποσυρθεί το ΠΔ για τον Υμηττό, να ακυρωθεί η οικοδόμηση της Τεχνόπολης στο «λαιμό» μεταξύ Πάρνηθας και Πεντέλης –που χθες (σύμπτωση;) κάηκε.

Η ΚΟΕ καλεί τα κόμματα της Αριστεράς, τις συλλογικότητες των πολιτών, όλους τους προοδευτικούς πολίτες να κινητοποιηθούν άμεσα, μαχητικά, ενωτικά και αποφασιστικά, για να σωθεί ό,τι έχει απομείνει και να μπει τέλος στο εφιαλτικό μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Αθήνα, 23/8/2009
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

1 σχόλιο:

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/08/blog-post_7539.html

linkwithin

Related Posts with Thumbnails