Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Η εργατική τάξη υπάρχει... και αγωνίζεται!

Η εργατική τάξη υπάρχει και αγωνίζεται η κρίση να μην φορτωθεί στις πλάτες της. Δείτε (για όσο αντέξετε) το συγκλονιστικό βίντεο με τη φασιστική εισβολή της αστυνομίας στο ,υπό κατάληψη εδώ και 10 βδομάδες, εργοστάσιο της Ssangyong Motors.(διαβάστε σχετικά την ανάρτηση της σιβυλλα) Η αστυνομία είχε επιχειρήσει ξανά στις 20 Ιούλη, με 3000 άντρες των ειδικών δυνάμεων, να σπάσει την κατάληψη, αποτυχημένα όμως ύστερα από την σθεναρή αντίσταση των Κορεατών εργατών.
Έτσι είναι. Στην αρχή σε ξεζουμίζουν και αν επιβιώσεις των εξοντωτικών ρυθμών εργασίας που εξασφαλίζουν όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία στους εργοδότες (147 νεκροί εργάτες στην χώρα μας το 2009, τελευταίος νεκρός ένας 39χρονος εργάτης στη Μεγαλόπολη που εργαζόταν στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης- Καλαμάτας που έχει αναλάβει, ποιός άλλος;, ο Μωρέας του Μπόμπολα) τότε μπορεί να σε πετάξουν στο δρόμο και αν δεν υπακούσεις, σε σαπίζουν στο ξύλο.
Διαβάστε και για κάποιες άλλες σημαντικές εργατικές αντιστάσεις στην Κίνα (το ΚΚΕ τι λέει άραγε;), στη Γαλλία και στην Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails