Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ανακοινώσεις της ΚΟΕ για εργατικά "ατυχήματα"- πυρκαγιές- Θ. Ηλιόπουλο

Τρεις ανακοινώσεις που μας έστειλε η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας:
Για τον Θ. Ηλιόπουλο

Δελτίο Τύπου Κ
ΟΕ - Αθήνα, 27/8/2009 Άμεση απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου!

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, προφυλακισμένος από τις 22 Δεκεμβρίου 2008 με βάση μεταγενέστερες και έωλες καταθέσεις ανδρών των ΜΑΤ, σε απεργία πείνας από τις 10 Ιουλίου, κινδυνεύει. Χρησιμοποιεί το τελευταίο όπλο του, τη ζωή του, για να φωνάξει την αθωότητά του απέναντι σε ένα καθεστώς που τον χρησιμοποιεί «παραδειγματικά» για να εκδικηθεί τον επάρατο Δεκέμβρη. Κυβέρνηση, δικαιοσύνη και λοιποί θεσμοί καταρρακώνουν και τα τελευταία προσχήματα του κράτους δικαίου, επιβάλλουν παράταση της προφυλάκισής του για άλλους 6 μήνες, κωφεύουν απέναντι στις μαρτυρίες που υπογραμμίζουν την αθωότητά του, ακόμη και στις εκκλήσεις δεκάδων πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και φορέων.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ζητά από τους «υπεύθυνους», έστω και τώρα, που η ζωή του Θ. Ηλιόπουλου κινδυνεύει πλέον σοβαρά, να προχωρήσουν στην άμεση απελευθέρωσή του, και στην απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον του! Οποιαδήποτε άλλη «λύση» και μεθόδευση τους καθιστά συνενόχους. Η ΚΟΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης με τον Θ. Ηλιόπουλο, μεταξύ άλλων στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Για τις πυρκαγιές:
Κάτω η κυβέρνηση και οι πολιτικές που μας μαυρίζουν τη ζωή Μπορούμε και δικαιούμαστε να ζήσουμε αλλιώς!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της επικίνδυνης, ανεύθυνης και ανίκανης κυβέρνησης Καραμανλή για τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή της χώρας μας – για δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ελληνική κοινωνία βιώνει με πολλούς τρόπους, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς, το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Ο νεοφιλελευθερισμός καίει το περιβάλλον, όπως «καίει» τις λαϊκές κατακτήσεις, το 8ωρο, τους μισθούς, τη σταθερή και αξιοπρεπή απασχόληση, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, το δημόσιο πλούτο. Οι δύο πτέρυγες του δικομματισμού, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με πρόθυμο συμπαραστάτη το ΛΑΟΣ, εφάρμοσαν ένα μοντέλο που «καίει» το μέλλον, καταστρέφει τη ζωή.

Είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό, τις μελλοντικές γενιές, το περιβάλλον, όλοι αυτοί που με νόμους και πολιτικές οικοπεδοποίησαν αφού έκαψαν την Πεντέλη και την Πάρνηθα, νομιμοποίησαν βίλες – αναψυκτήρια στον Υμηττό, ψήφισαν το δασοκτόνο νόμο 3208/03, διέλυσαν τους μηχανισμούς δασοπροστασίας, ευτέλισαν τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες, όλοι αυτοί που σχεδιάζουν τους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό και την Τεχνόπολη στην Πάρνηθα, που επιτρέπουν ιδιωτική, συνεταιριστική ή εκκλησιαστική ιδιοκτησία σε δάση. Αφού έφτιαξαν μια Αθήνα-τέρας, θέλουν να τη διπλασιάσουν με το νέο Ρυθμιστικό, τσιμεντοποιούν τους δημόσιους χώρους και επί 35 χρόνια δεν «μπόρεσαν» να κάνουν δασολόγιο, κλείνοντας το μάτι ή «χαϊδεύοντας τα αυτιά» σε καταπατητές, οικοπεδοφάγους, εργολάβους.

Σήμερα είναι η στιγμή της καταγγελίας της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και συνολικά του εμπρηστικού ανίκανου και διεφθαρμένου συστήματος του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού. Δεν είναι στιγμή μιας δήθεν «εθνικής ομοψυχίας» ή της δήθεν «εποικοδομητικής συζήτησης» σε ένα τραπέζι των αρχηγών κομμάτων, δηλαδή, συζήτηση με μια κυβέρνηση που υλοποιεί μια περιβαλλοντοκτόνα και αντικοινωνική πολιτική και με μια αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) που δεν κάνει καμία ουσιώδη κριτική στην κυβέρνηση. Είναι στιγμή καταγγελίας, αποδοκιμασίας, είναι στιγμή κινητοποίησης και άρσης της ασυλίας που έχει η παραπέουσα κυβέρνηση Καραμανλή και της «εκλεκτής» παρέας του… Είναι στιγμή απαίτησης να αρθούν όλοι οι νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι οποίοι οδηγούν στην επανάληψη των διαρκών εγκλημάτων σε βάρος της ζωής και του περιβάλλοντος.

Σήμερα ο θυμός της κοινωνίας για το δεύτερο μετά το 2007 πύρινο ολοκαύτωμα πρέπει να εκφραστεί δυνατά και αυθεντικά. Να φύγει η κυβέρνηση που μας μαυρίζει τη ζωή. Να μπει φραγμός στις πολιτικές που μας μαυρίζουν τη ζωή. Μπορούμε και δικαιούμαστε να ζήσουμε αλλιώς!

Αυτό είναι το κύριο και το βασικό ετούτη την στιγμή. Αυτός είναι ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει η Αριστερά. Σʼ αυτήν την κατεύθυνση η ΚΟΕ απευθύνει έκκληση στα κόμματα της Αριστεράς, στις συλλογικότητες των ενεργών πολιτών, στους κοινωνικούς φορείς, σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να κινητοποιηθούν άμεσα, μαχητικά, ενωτικά και αποφασιστικά.

Για τα εργατικά "ατυχήματα":

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - Αθήνα, 27/8/2009
Τρία νέα θύματα της εργοδοσίας

Ο Αύγουστος ξεκίνησε με δύο εργατικά «ατυχήματα»: Νεκρός ο Χρ. Δόσκορης στη ΛΑΡΚΟ, νεκρός και ο Γκουλάφ Μία στον Ασπρόπυργο. Και πριν κλείσει ο μήνας, η εργατική τάξη μετρά μέσα σε ένα 24ωρο άλλους τρεις νεκρούς: τον 38χρονο συμβασιούχο εναερίτη της ΔΕΗ Παν. Χατζηδημητρίου στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τον 55χρονο χειριστή γερανού της «Εργοροής» Χ. Κυριαζίδη στην Ιστιαία Εύβοιας, και τον 26χρονο εργάτη της αμαρτωλής ΛΑΡΚΟ Κ. Ντελή – στο τελευταίο «ατύχημα» τραυματίστηκαν και άλλοι 4 εργάτες, εκ των οποίων ο ένας χαροπαλεύει.

Ακούσαμε πάλι να επαναλαμβάνονται οι κλασικές «διαβεβαιώσεις» των κυβερνητικών και κρατικών αρμοδίων-συνενόχων περί διερεύνησης των αιτών και συνθηκών των «ατυχημάτων»… Γνωρίζουμε ήδη πού θα καταλήξουν τα πορίσματά τους – όπως πάντα θα προσπαθήσουν να ρίξουν το φταίξιμο στα ίδια τα θύματα. Και βέβαια οι πραγματικοί ένοχοι δεν πρόκειται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή. Ούτε οι εγκληματίες εργοδότες, ούτε οι υψηλοί φίλοι τους – η κυβέρνηση και οι ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ούτε οι ευρωκομισάριοι που προστάζουν: Περισσότερο νεοφιλελευθερισμό! Κατάργηση των «αναχρονιστικών» νόμων που εμποδίζουν τον ιερό ανταγωνισμό και την ιερότερη κερδοφορία! Μείωση των δαπανών για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων!

Η εργατική τάξη δεν έχει ανάγκη τα κροκοδείλια δάκρυα των συνενόχων. Δεν έχει ανάγκη τις ανώδυνες ανακοινώσεις των εργατοπατέρων-εταίρων της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Χρειάζεται πραγματικούς αγώνες για να μπει φραγμός στα καθημερινά μικρά και μεγάλα εγκλήματα ενάντια στους εργαζόμενους, για να τιμωρηθούν επιτέλους οι πραγματικοί ένοχοι και οι συνεργοί τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails