Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας τοποθετείται πάνω στα ζητήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητά τη μη παραίτηση του Αλαβάνου, επαρκείς εξηγήσεις από τη γραμματεία για το αποτέλεσμα, τη συλλογική λειτουργία επιτέλους του ΣΥΡΙΖΑ... Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που παραμένουν αναπάντητα όλα τα πολύ σοβαρά ζητήματα που έθεσε ο Α. Αλαβάνος και δημοσιοποιήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, που μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα αλλά είναι μια συγκεκριμένη βάση συζήτησης, η μόνη συγκεκριμένη κριτική και αυτοκριτική. Κατονομάζει ευθέως πολιτικές, συμπεριφορές και ανθρώπους. Ας ανοίξει η συζήτηση. Όχι δημοσίως αλλά στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα όμως. Συγκεκριμένοι απολογισμοί και ευθύνες. Συγκεκριμένες προτάσεις. Συγκεκριμένες αλλαγές. Δημόσια διατυπωμένες που να τους δεσμεύουν όλους. Αλλιώς, ποιός να πιστεψει τα δάκρυα για την παραίτησή του; Αλλιώς με ποιά αξιοπιστία να εμπνευστεί η βάση από αυτούς που θέλουν να ηγηθούν; Αλλιώς τι να θεωρήσουμε ότι ευθύνεται για το μη ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα; Ο καιρός (που λέει και ο Μαρκογιαννάκης); Το άγιο Πνεύμα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

Με αυτό το κείμενο θέλουμε να εκφράζουμε την αγωνία των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων μας για τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και για την προοπτική του. Έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

1. Καλούμε τον σ. Αλέκο Αλαβάνο να μην παραιτηθεί, να παραμείνει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και να συμβάλλει αποφασιστικά (όπως έκανε πάντα) στη συνέχιση και τη διεύρυνση (πολιτική και οργανωτική) του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο του αναμενόμενου. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποτελεί καταστροφή για τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε οδηγεί στο συμπέρασμα για αλλαγή πολιτικής ή του γενικού προσανατολισμού του εγχειρήματός μας, όπως αυτό έχει καθοριστεί από τις αποφάσεις των συνδιασκέψεων, της Γραμματείας, τις παρεμβάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, κ.λπ.
3. Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να μας ενημερώσει για το ποιες θεωρεί ότι είναι οι αιτίες του μη αναμενόμενου εκλογικού αποτελέσματος και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει ώστε να μην επαναληφθούν δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν ή λάθη που έγιναν.
4. Πρέπει σύντομα να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων αλλά και στις αναγκαίες ρήξεις που απαιτούνται ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των μελών του αλλά και μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Ειδικά σήμερα που οι συστημικές δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να οδηγήσουν τον κόσμο της αριστεράς στην απογοήτευση και την αποστράτευση, να πείσουν τη νεολαία ότι «όλοι ίδιοι είναι», με απώτερο στόχο να την οδηγήσουν στο περιθώριο και σε αδιέξοδες επιλογές.
5.Είναι αναγκαιότητα να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι αποφάσεις των Συνδιασκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σχέση με την οργανωτική συγκρότηση, την λειτουργία γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τις δημοκρατικές λειτουργίες, τη διαφάνεια και συμμετοχή της βάσης στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος άμεσα, χωρίς καμία αναβολή, να αναλάβει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.
Είναι καιρός να προχωρήσουμε τολμηρά και αποφασιστικά, στην παραπέρα ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ σε στερεότερες βάσεις, ως του κύριου υποκειμένου της σύγχρονης αριστεράς.
Στη δύσκολη περίοδο που περνάει ο λαός μας είναι απαραίτητος ένας ΣΥΡΙΖΑ ενωτικός, ριζοσπαστικός και κινηματικός, ένας ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό αυτών που καταπιέζονται, ένας ΣΥΡΙΖΑ που απέναντι στο σύστημα και στα κόμματα της κρίσης θα αντιπαραβάλλει το δικό του σχέδιο για να αλλάξουν τα πράγματα στην χώρα μας προς όφελος των «από κάτω».
Είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Ας λειτουργήσουμε συλλογικά και με αίσθημα ευθύνης!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
19/06/2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΣΥΡΙΖΑ μπορει να ειναι ο,τι θέλει. Εμεις θέλουμε τον Συνασπισμό πίσω. Να δωθει ενα τερμα σ αυτο το παραμυθι της ... "μεγαλης αριστεράς". Ο Αλαβάνος πρόδωσε μια ολόκληρη παράταξη. Συνεδριο στον Συνασπισμό ΤΩΡΑ! Παραίτηση του Τσίπρα ΤΩΡΑ! Να δωθεί ένα τέρμα σ αυτόν τον κατήφορο. Η αριστερά δεν είναι ΕΙΚΟΝΑ. Ο Τσιπρας είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ του Αλαβάνου. Η παράδοση απ τα χερια του εφιαλτη

συριζαιος είπε...

Μια ερμηνεια της αντιπαράθεσης Τσίπρα-Αλαβανου http://syriza.wordpress.com/2009/06/19/tsipras_vs_alabanos/

linkwithin

Related Posts with Thumbnails