Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

26-27-28 Ιούνη το Resistance Festival 2009

Ύστερα από την περσινή επιτυχία του Resistance festival ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και του Resistance Festival 2009, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και με κεντρικό σύνθημα "ή αυτοί ή εμείς". Μπορείτε παρακάτω να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα. Παραπάνω πληροφορίες στο http://www.resistancefestival.gr/




2η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων
26-27-28 Ιούνη Αθήνα

Ή εμείς ή αυτοί!

Οι αγώνες μας απάντηση στην κρίση τους

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού φεστιβάλ -με τη συμμετοχή αγωνιστών και οργανώσεων από 22 χώρες και την παρουσία χιλιάδων ανθρώπων- η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) διοργανώνει τη 2η Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων Resistance 2009. Στις 26, 27, 28 Ιούνη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με κεντρικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί». Στο περιβάλλον της κρίσης, συζητάμε για τις εξεγέρσεις και τους αγώνες, το μοναδικό δρόμο για να σταματήσει η ολοκληρωτική επίθεση στους λαούς, τον εργαζόμενο κόσμο, τη φύση. Σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός δε μπορεί να δωσεί καμιά ελπίδα και προοπτική, η Αριστερά στην Ευρώπη ενώνεται, συντονίζει τα βήματά της, στέκεται αντίπαλος. Τον Δεκέμβρη χιλιάδες νέοι άνθρωποι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα αλλά και μια υπόσχεση: Οι ανάγκες μας θα βγουν στο προσκήνιο! Στο Resistance 2009 και για τρεις μέρες, ο κόσμος των κινημάτων οργανώνεται απέναντι στον κόσμο της βαρβαρότητας, του πολέμου, του κεφαλαίου. Ή εμείς ή αυτοί!
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Χώρα των Βάσκων, Πορτογαλία, Τουρκία, Αργεντινή, Αϊτή, Κούβα, Βενεζουέλα, Λίβανο, Παλαιστίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ουκρανία κ.ά.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν μεγάλες συναυλίες με τους: Fanfare Ciocarlia από τη Ρουμανία, Dead Prez από τις ΗΠΑ, Χαΐνηδες κ.ά.
Αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.resistancefestival.gr


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 26 Ιούνη
7.00. Η Λατινική Αμερική σε σταυροδρόμι: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;
Με εκπροσώπους κινημάτων από Βενεζουέλα, Αργεντινή και Αϊτή.
8.30 Κινήματα και εξεγέρσεις της νεολαίας
Αγωνιστές από την Ευρώπη παρουσιάζουν και συζητούν εμπειρίες από σημαντικά κινήματα: Το ιταλικό «Ανώμαλο Κύμα», το φοιτητικό αυτόνομο κίνημα στη Καταλονία οι καταλήψεις των γαλλικών πανεπιστημίων, το κίνημα νεολαίας στη Χώρα των Βάσκων, η γερμανική οργάνωση Rebel, η ελληνική εξέγερση του Δεκέμβρη.

Σάββατο 27 Ιούνη
7.00. Παλαιστίνη και Μέση Ανατολή
Με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και εκπρόσωπο της Χεσμπολάχ από το Λίβανο.
8.30. Οι προοπτικές της Αριστεράς στην Ευρώπη
Η πρώτη σημαντική συνάντηση μετά τις ευρωεκλογές και μέσα στην κρίση. Διεργασίες και ενωτικά εγχειρήματα: Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα (NPA)-Γαλλία, Μπλοκ της Αριστεράς-Πορτογαλία, Αριστερό Κόμμα (Die Linke)-Γερμανία και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος.

Κυριακή 28 Ιούνη
7.00. Η Ανατολική Ευρώπη μέσα στην κρίση και τους ανταγωνισμούς
Συμμετέχουν οργανώσεις και κινήματα από την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και τη Γεωργία.
8.30. Ο καπιταλισμός σε κρίση: Ή εμείς ή αυτοί!
Η σύγχρονη ριζοσπαστική σκέψη σε μια συζήτηση για την κρίση, τις διεξόδους, τα όρια και την ανατροπή του καπιταλισμού. Συμμετέχουν διανοούμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Συναυλίες με τους
Dead Prez - Fanfare Ciocarlia – Χαΐνηδες
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το περσινό φεστιβάλ, το Resistance 2009 φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διοργάνωση με ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια. Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σημαντικές συναυλίες και μόλις 7 ευρώ εισιτήριο, αφού ο πολιτισμός κι η διασκέδαση δεν είναι εμπόρευμα ακόμα κι όταν δεν έχεις σπόνσορες. Μετά τους Ojos de Brujo Soundsystem, τους Imam Baildi, τους Fun-Da-Mental, τις Ρόδες, τους Matisse και την Μάρθα Φριτζήλα που τραγούδησαν στην περσινή σκηνή του Resistance, φέτος η συνέχεια αναμένεται ακόμα καλύτερη: Στις 26 Ιούνη οι Ρουμάνοι Fanfare Ciocarlia. Μια από τις πιο δραστήριες και παραγωγικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια. Η 11μελής μπάντα, κέρδισε μεταξύ άλλων και το βραβείο του BBC για το καλύτερο έθνικ συγκρότημα το 2006. Στις 27 Ιούνη, οι Dead Prez. Ένα από τα πιο γνωστά και πολιτικοποιημένα hip-hop συγκροτήματα παγκοσμίως. Έρχονται από τις ΗΠΑ, με στίχους που εστιάζουν σε κοινωνικά ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η αστυνομία, ο καπιταλισμός, η εκπαίδευση, οι θρησκείες, η επανάσταση, ο έλεγχος από τα ΜΜΕ. Στις 23 Ιουνίου κυκλοφορεί η νέα τους δουλειά Pulse of the People σε συνεργασία με τον dj Green Lantern, το τρίτο μέρος της σειράς Turn off the radio. Πολλές επίσης και οι συνεργασίες στον δίσκο με ονόματα όπως του Chuck D των Public Enemy και του Styles P. Στις 28 Ιούνη, οι Χαΐνηδες. Το γνωστό μουσικό σχήμα που στις ζωντανές του εμφανίσεις ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, σιγοτραγουδάει την παράδοση σαν γέφυρα που ενώνει το χθες με το σήμερα και κραυγάζει το τραγούδι της ατομικής και συλλογικής ελευθερίας. Μουσικές και στίχοι για να ανοίξει μια χαραμάδα φως.

Αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.resistancefestival.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε:
Νίκος Ταυρής (210-6441745, 6939007615)
Τάσος Βαρούνης (6932851407)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails