Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Φωτογραφίες από την εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ναύπλιο

Πραγματικά εντυπωσιακή η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ναύπλιο. Σε πάνω από 300 υπολογίζονται αυτοί που την παρακολούθησαν. Μεγαλύτερος κόσμος σχολίαζε ότι είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση της Αριστεράς στο νομό εδώ και πάνω από 15 χρόνια.
Δείτε κάποιες εικόνες από τον κόσμο:

















από τον κεντρικό ομιλητή Αλέξη Τσίπρα:










και από το μέλος της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Γεωργόπουλο:










Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη σύντομη τοποθέτηση του Σ. Γεωργόπουλου:


"Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που βρίσκεστε σήμερα εδώ, στη προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστερας. Εδώ και πάνω από δέκα μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας καθημερινά οργανώνει περιοδείες σε όλο το νομό. Από το Δήμο Λυρκείας, Μυκηναίων, Κουτσοποδίου, Μιδέας, Λέρνας, Ν. Κίου, Ασίνης, μέχρι την Ερμιόνη και το Κρανίδι. Συζητήσαμε με εκατοντάδες ανθρώπους. Προσπαθήσαμε να τους ακούσουμε αλλά και να τους μιλήσουμε. Καταρχήν, είμαστε ευχαριστημένοι γιατί τα δυο κόμματα εξουσίας είναι φανερό ότι δεν μπορούν να εμπνεύσουν κανέναν, ενώ από την άλλη γίνεται φανερή η ανάγκη για μια πιο δυνατή, πιο ριζοσπαστική και πιο ενωτική αριστερά στην περιοχή μας.

Να καλωσορίσω στο νομό μας τον Αλέξη Τσίπρα.
Σε ένα νομό με πολλές χωματερές που ρυπαίνουν για χρόνια τον αέρα που αναπνέουμε, το έδαφος που καλλιεργούμε, αλλά και το νερό που πίνουμε.
Σε ένα νομό που το νερό μπορεί εύκολα να χύνεται στην θάλασσα, αλλά για μια μεγάλη περίοδο πέρυσι το καλοκαίρι δεν έτρεχε στις βρύσες μας.
Σε ένα νομό που έχουμε να ακούσουμε το σφύριγμα του τρένου τουλάχιστον 5 χρόνια, ενώ περιμένουμε να ξεκινήσει με 4 μόνο δρομολόγια, κάτι σαν κύκνειο άσμα λίγο πριν το οριστικό κλείσιμό του.
Σε ένα νομό που οι αγρότες παρατούν τα χωράφια τους και τα πουλάνε για να γίνουν μεζονέτες.
Σε ένα νομό με πολλούς εργαζόμενους σε stage, ωρομίσθιους, συμβασιούχους, άνεργους και πολλούς νέους που πάνε στην Αθήνα να βρουν δουλειά.

Αν αυτή είναι η μια εικόνα του νομού, υπάρχει και η άλλη όψη.
Είμαστε ένας νομός που το Δεκέμβρη πλημμύρισε από νέους, ιδιαίτερα μαθητές, που έκαναν πορείες, έκλεισαν τα σχολεία τους, έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο Ναυπλίου και κατήγγειλαν με τον τρόπο τους, την κοινωνία που χτίζεται.
Ένας νομός με πολλούς ανθρώπους που οργανώνονται και απαιτούν να αλλάξει το τοπίο. Από το περιβαλλοντικό σωματείο ερμιονίδας μέχρι τους μαθητές που ζητούν ανακύκλωση, από τους φίλους του ποδηλάτου και τις προσπάθειες για ελεύθερους χώρους και σχολεία μέχρι τις κινητοποιήσεις των αγροτών τον προηγούμενο Γενάρη, τις συνελεύσεις και κινητοποιήσεις πολιτών για το νερό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, προσπάθησε στο μέτρο των δυνάμεών του, να τοποθετηθεί στα μεγάλα προβλήματα του νομού μας. Υποστήριξε και υπεράσπισε τις κινητοποιήσεις των πολιτών.
Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας πως θεωρούμε ότι ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό μας, θα ενισχύσει ακόμα παραπάνω την προσπάθειά μας, θα δυναμώσει πιο πολύ τη φωνή μας, θα αναδείξει ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες στις οποίες οφείλουμε να ανταποκριθούμε.

Κι ένα τελευταίο σημείο. Παρότι δίνουμε μεγάλη έμφαση στη συλλογικότητα, δε μπορώ να μην αναφέρω, πως είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους αγώνες που έρχονται σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην επόμενη Ευρωβουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τρεις ευρωβουλευτές. Στόχος μας είναι να είναι και ο Νίκος Χουντής και η Ελένη Σωτηρίου, μια εργαζόμενη στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα, και ο Δημήτρης Παπαδημούλης με μια τεράστια εμπειρία και δράση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ας βάλουμε τα δυνατά μας, για να κάνουμε τα αδύνατα - δυνατά.
Αυτά από εμάς.
Ο λόγος στον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails