Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Αναγνώσεις του Αναγνώστη

Διαβάσαμε στον Αναγνώστη: "Εκτροπές είχαμε και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη του Άργους με συνθήματα στον τοίχο των Καποδιστριακών Στρατώνων και με μικρή αφισορύπανση στα καφάο του ΟΤΕ." Στο ίδιο κείμενο επαναλαμβάνει μετά από λίγες γραμμές: "Μικρής έκτασης αφισορύπανση έκαναν και μικρότερα κόμματα κυρίως προερχόμενα από την Αριστερά". Γυρνώντας δυο σελίδες ξαναπέφτουμε σε σχόλιο κάτω από φωτογραφία των στρατώνων όπου υπάεχει σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ : "Ωραίος πολιτικός κόσμος. Απορώ γιατί κάθε φορά θα πρέπει να κατακεραυνώνουμε τους χούλιγκανς για τις φθορές στα δημόσια κτίρια και στα μνημεία, όταν ο ενυπόγραφος πολιτικός πολιτισμός γίνεται χειρότερος και από το τελευταίο αφιονισμένο πιτσιρίκι. Το περίεργο είναι ότι τον συγκεκριμένο χώρο τον σεβάστηκαν οι χούλιγκανς αλλά δεν το σεβάστηκαν οι "προοδευτικοί". Φυσικά αυτού του είδους οι βανδαλισμοί ελάχιστα έχουν να κάνουν με την κουλτούρα της αριστεράς που πάντα προστάτευε και προστατεύει και σήμερα τον πολιτισμό μας."
Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στον τοίχο των στρατώνων είναι γραμμένο πάνω από 1 χρόνο. Μάλιστα αντίστοιχα σχόλια έχουν γραφτεί εδώ και μήνες και από άλλες τοπικές αφημερίδες. Ο αρθρογράφος φαίνεται ή έχει πάνω από 1 χρόνο να κυκλοφορήσει στο Άργος ή αναζητά απεγνωσμένα να γράψει κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι από τα δύο ισχύει;
Και επειδή γίνεται λόγος και για "προοδευτικότητα" ελπίζουμε τα στήθη που ξεπροβάλλουν σε κάθε τεύχος στο οπισθόφυλλο να είναι αισθητικός βανδαλισμός του τυπογράφου και όχι της εφημερίδας...

Υποσημείωση. Για να σοβαρευτούμε όμως και να πάμε στην ουσία του ζητήματος. Η ΔΕΗ βγάζει τις κολώνες και υπογειοποιεί τα καλώδια, ο ΟΤΕ έχει αφαιρέσει από τις γειτονιές πολλά καφάο... Ε, πού να κολλήσουμε αφίσες; Ασε που πρόβλημα υπάρχει και με άλλου τύπου ανακοινώσεις (κηδειόχαρτα...)!

4 σχόλια:

bbchris είπε...

Το να μην κολλάτε τίποτα σας έχει περάσει ποτέ απ' το μυαλό ρε πατριώτες?

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν είσαστε ούτε προφυλακτικά ούτε σερβιέτες ώστε να χρειαζόσαστε ρεκλάμα για να πουλήσετε?

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι κρινόσαστε απ' τις ιδέες και την πολιτική που παράγεται;
Με την αφισσορύπανση θα προστατεύσεται εσείς το περιβάλλον και το σκουπιδαριό που παράγει κάθε εκδήλωση σας;
Μια και μιλάτε για προστασία του περιβάλλοντος...

isatsitna είπε...

Θα προσπαθήσω να απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια σε κάθε σου ερώτημα και αγωνία:
1) Όχι δεν μου έχει περάσει από το μυαλό.
2) Ναι το έχουμε συνειδητοποιήσει.
3) Ναι το έχουμε συνειδητοποιήσει.
4) Ναι (και) εμείς θα προστατεύσουμε το περιβάλλον.
5) Ναι μιλάμε για προστασία του περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιο του Αναγνωστη ειναι σωστο.Το να πιστευουμε πως σημαδευοντας καθε γωνιά της πολης με την εικονα μας σαν τα θηρια στη ζουγκλα που οριζουν τον χωρο τους με μυρωδιές αναφερεται σε πρωτογονους τροπους επικοινωνίας.
Ωστοσω η σεξιστικη προβολη γυμνων γυναικων απο την τελευταια σελιδα του Αναγνωστη εντασεται στο ιδιο επιπεδο προσελκυσης ανδρων αναγνωστων μεσα απο την εικονα.
Σαν αριστερα σαν ριζοσπαστικη οικολογία ας χαραξουμε νεα μονοπατια.

Ανώνυμος είπε...

Οι σύγχρονες πόλεις δεν είναι φτιαγμένες από τους πολίτες τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Είναι φτιαγμένες από τους εμπόρους, τους αστυνόμους και τους ανθρώπους της εξουσίας σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Η αρχιτεκτονική είναι πολιτική. Η πολεοδομία είναι πολιτική.
Οι σύγχρονες πόλεις είναι αντιαισθητικές, βρώμικες, θορυβώδεις, απρόσωπες, τσιμεντόπληκτες.
Τι πιο ωραίο να χαλάει αυτή η εικόνα από γκράφιτι, συνθήματα, αφίσες.
Το να μας πειράζουν αυτά είναι σαν να έχει πιάσει φωτιά το σπίτι κι εμείς να ανησυχούμε γιατί έχουμε αφήσει το μάτι της κουζίνας ανοιχτό..
Από την πλευρά μου υπόσχομαι περισσότερη αφισσοκόληση, περισσότερα συνθήματα στους τοίχους της πόλης.
Η αισθητική των άσπρων τοίχων είναι η αισθητική της φυλακής και του ψυχιατρείου.
Σας χαιρετώ θυμίζοντας ένα παλιό ταγουδάκι: "Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία - κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά..."

Γ. Οικονόμου

linkwithin

Related Posts with Thumbnails