Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Εξέγερση στο Περού ενάντια στο ξεπούλημα των φυσικών πόρων

Σημαντική αντίσταση από τους ιθαγενείς του Περού αντιμετωπίζουν οι Πολυεθνικές και ΗΠΑ-ΕΕ που στοχεύουν τους πλούσιους φυσικούς πόρους της περιοχής. Η Λατινικής Αμερική παραμένει ένα καζάνι που βράζει, με ένα πλούτο πολύμορφων κινημάτων και μορφών αντίστασης.
Διαβάστε μια σύντομη περιγραφή για το τι γίνεται στο Περού.

Η γενοκτονία στο Περού δεν αποτελεί καν είδηση στα ΜΜΕ

Αυτή η σφαγή, όπως και η πρόσφατη στη Γάζα, θα έπρεπε ν’ απασχολεί και την Ενωμένη Ευρώπη, αν δεν ήταν ένα απλό εργαλείο των ΗΠΑ

Επισήμως οι νεκροί ξεπερνούν τους 50. Ο Alan García, το ανδρείκελο των ΗΠΑ στο Περού, ανατρέχοντας στις ρίζες της αποικιοκρατίας προσωρεί στην εξόντωση των ιθαγενών που υπερασπίζονται τη γη τους;
Γιατί άραγε; Τι κρύβεται από αυτή τη νέα μαζική δολοφονία;
Το “Σύμφωνο” ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Περού – ΗΠΑ (TLC), με άμεση εμπλοκή της Ε.Ε., προβλέπει την «ιδιωτικοποίηση» όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και το μεγαλύτερο εμπόδιο για το χυδαίο ξεπούλημα είναι οι ιθαγενείς.
Πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο, Νερό και Ξυλεία… παύουν ν’ ανήκουν στο Περού και περνούν στην κυριαρχία των πολιτισμένων ΗΠΑ και Ευρωπαίων. Οι πολυεθνικές αποκτούν πλήρη «ελευθερία» στην εκμετάλλευση της περιοχής και η κυβέρνηση του Περού αναλαμβάνει καθήκοντα χωροφυλακής των πολυεθνικών.

Δεν υπάρχει άλλη λύση για την εκδίωξη των ιθαγενών, που αιώνες ζουν στην περιοχή, και την ελεύθερη κίνηση των πολυεθνικών, είναι η εξόντωση τους, η εθνοκάθαρση.
Μια από τις μεγαλύτερες σφαγές του 21ου αιώνα, όπως κι αυτή της μαρτυρικής Γάζας, επιτελείται σήμερα με την σιωπή των «διεθνών» οργανισμών και των λεγόμενων ΜΜΕ (σωστότερα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης).
Η ένοχη σιωπή των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και η ταύτισή τους με την πολιτική της δεξιάς (βαπτίστηκε «εκσυγχρονισμός»), έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα: κυριαρχία της δεξιάς στις ευρωεκλογές!
Η σημερινή «σύγκρουση» σ’ εκείνη την περιοχή του Αμαζόνιου, εντάσσεται στην παγκόσμια οικονομική πολιτική των πολυεθνικών, παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και απαιτεί την ένοχη σιωπή.
Σωπαίνουν ένοχα οι «πολιτισμένοι» ευρωπαίοι, σωπαίνουν ένοχα τα διεθνή ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι (αρέσκονται να διακηρύσσουν πως ασκούν λειτούργημα).
Ένα δίχτυ ένοχης σιωπής που θα έπρεπε να καταγγελθεί τουλάχιστον από τις προοδευτικές ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, αν δεν αποτελούσαν κι αυτές ένα απλό εργαλείο παραπλάνησης των λαών. Πως αλλιώς να εκτιμήσει κανείς αυτή την ένοχη σιωπή;
Ένα έγκλημα που εκτελείται για το οικονομικό κέρδος των πολυεθνικών και που αποδεικνύει περίτρανα μια ακόμη διεθνή υποκρισία: την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.
Που είναι οι διακηρύξεις για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη; Που βρίσκεται εκείνος ο γραφικός πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που πέρασε και από τη χώρα μας επαινούμενος από το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, παραμυθιάζοντάς μας και προπαγανδίζοντας την θεωρία πως υπεύθυνοι για το οικολογικό έγκλημα είναι οι λαοί;
Πρόεδρε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αυτό δεν είναι το «περιβαλλοντικό Απαρτχάιντ», που έχεις περιγράψει και αναλύσει;
Που βρίσκεται ο «πράσινος πατριάρχης», μπροστά σ’ αυτό το έγκλημα;
Στην Αμαζόνεια του Περού εξελίσσεται μια σύγκρουση για τη γη, εκδιώκονται οι λαοί που ζουν αιώνες εκεί, προς χάρη της καπιταλιστικής ανάπτυξη που απαιτεί να «καθαρίσει» ο τόπος, να πραγματοποιηθεί και το οικολογικό έγκλημα και να αυξηθούν τα κέρδη. Ποια οικονομική κρίση; Το “Σύμφωνο” ελεύθερου εμπορίου έχει απαιτήσεις!
Η περουβιανή κυβέρνηση του Alan García πυροβολεί, δολοφονεί, καταστρέφει…
Ο λαός του Περού ζητάει ψωμί και του προσφέρουν θάνατο!
Όταν νέοι “Tupac Amaru”* βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ζωής, θα είναι «τρομοκράτες»;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/06/blog-post_5571.html
από indy
Επίσης δείτε δύο σχετικά βίντεο και μια ακόμα ενημέρωση από το indy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails