Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Το Ισραήλ επιτέθηκε σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια!


Γύρω στις 5:00 το πρωί, ισραηλινά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν το πλοίο του Free Gaza Movemnt, Dignity καθώς αυτό κατευθυνόταν σε ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα.

Το πλοίο δέχτηκε ισραηλινά πυρά ενώ ένα από τα πολεμικά το εμβόλισε προκαλώντας του σοβαρές ζημιές. Αναφορές από τους επιβάτες και τους δημοσιογράφους που ευτυχώς είναι και οι 15 καλά, αναφέρουν πως βάζει νερά και παρουσιάζει μηχανικά προβλήματα.
Την ώρα της επίθεσης το πλοίο –με σημαία του Γιβραλτάρ – βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, 90 μίλια από τις ακτές της Γάζας και σε καμία περίπτωση δεν είχε πλησιάσει Ισραηλινά χωρικά ύδατα.
Τώρα το πλοίο κατευθύνεται με χαμηλή ταχύτητα λόγω των ζημιών, προς τον Λίβανο. Οι επιβάτες επικοινώνησαν με τις Λιβανέζικες αρχές οι οποίες έδωσαν στον καπετάνιο άδεια να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της χώρας και ανέφεραν πως θα παράσχουν βοήθεια στο πλοίο αν χρειαστεί. Σε επιφυλακή για την παροχή βοήθειας τέθηκαν και οι υπηρεσίες διάσωσης της Κύπρου.

Η επίθεση κινηματογραφήθηκε από τους επιβάτες του πλοίου οι οποίοι και θα καταγγείλουν το έγκλημα αυτό των ισραηλινών μόλις φτάσουν στον Λίβανο.
Ανάμεσα στους επιβάτες του πλοίου που μεταφέρει 3 τόνους ιατρικής βοήθειας, συγκαταλέγονται τρεις γιατροί (από τη Βρετανία, την Αγγλία και την Κύπρο) που κατευθύνονται στη Γάζα προκειμένου να συνεισφέρουν στις σοβαρές ανάγκες που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της Γάζας.

Σύμφωνα με το www.ynetnews.com εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου εξωτερικών ανέφερε πως παρόλο που επρόκειτο για ένα πλοίο σαν κι αυτά που από τον Αύγουστο έχουν κάνει 5 ταξίδια στη Γάζα, τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική καθώς η περιοχή έχει κηρυχτεί κλειστή στρατιωτική ζώνη. Όπως δήλωσε «το γεγονός ότι στο πλοίο επιβαίνουν δημοσιογράφοι, αποδεικνύει πως πρόκειται για πρόκληση από την πλευρά των ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails