Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Πρετεντεριάδα ή Πρετεντερίτιδα

Ο γνωστος δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης παρακολουθώντας καρέ καρέ τα τελευταία γεγονότα, σκέφτηκε πολύ, πάρα πολύ. Μετά άκουσε τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε επί ώρες να σκέφτεται πάρα μα πάρα πολύ. Μέχρι που του ήρθε μια ιδέα και σκέφτηκε να την γράψει. Και την έγραψε:


"Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλαβάνου και διαφόρων άλλων του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα ζει «μια κοινωνική εξέγερση των νέων». Αν δεν απατώμαι, είναι η τρίτη φορά την τελευταία πενταετία που ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι εξεγέρθηκαν οι νέοι. Και αν η διαπίστωση είναι σωστή, τότε η ελληνική νεολαία βρίσκεται εδώ και χρόνια σε κατάσταση «διαρκούς κοινωνικής εξέγερσης» και «ακατάπαυστης δικαιολογημένης οργής». Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων, όπως λέει το ΚΚΕ. Πιστεύω ότι κάνει κάτι πολύ χειρότερο: χαϊδεύει τα αφτιά των νέων. Υπό αυτή την έννοια, επιδίδεται στη φθηνότερη και αθλιότερη μορφή λαϊκισμού. Οχι μόνον επειδή απευθύνεται σε ανώριμες νοημοσύνες και σε ασχημάτιστες συνειδήσεις. Αλλά κυρίως επειδή καλλιεργεί στους νέους την αίσθηση ότι όλα τα δικαιούνται και για τίποτε δεν υποχρεούνται. Οτι η ζωή τούς ανήκει προτού την κατακτήσουν. Και ότι το μέλλον τους είναι μια υπόθεση διεκδίκησης και όχι προσπάθειας." -Από το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στο χθεσινό Βήμα.


Εντάξει, μην τον κατηγορείτε. Αυτό μπόρεσε να σκεφτεί ο άνθρωπος. Ξέρετε έχει ακόμα αυτό το πρόβλημα με την "ανώριμη νοημοσύνη" και την "ασχημάτιστη συνείδηση"... Μην τον παρεξηγείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails