Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Συγκέντρωση την Τετάρτη στο Ναύπλιο

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, προέκυψε το παρακάτω κείμενο. Σήμερα στις 18.00 με ραντεβού στο Δημαρχείο Ναυπλίου θα γίνει παρέμβαση για το ζήτημα. Επίσης την Τετάρτη στις 11.00, με αφορμή και την απεργία, υπάρχει διαμαρτυρία στην ενδεκάτη, στο Ναύπλιο.

15 ΧΡΟΝΩΝ ΝΕΚΡΟΣ

Το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου, ένας αστυνομικός σήκωσε το όπλο του και δολοφόνησε εν ψυχρώ, χωρίς να απειλείται με κανένα τρόπο, τον 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο στο κέντρο της Αθήνας.

'Αλλη μια δολοφονία από αστυνομικούς που δίνει συνέχεια σε έναν ανατριχιαστικά μεγάλο κατάλογο. Κουμής – Κανελλοπούλου το 1980 (ποτέ δεν μάθαμε τους δολοφόνους), Μιχάλης Καλτεζάς το 1985 (ο δολοφόνος του Μελίστας “τιμωρήθηκε” με αστείες ποινές), Μιχάλης Μαραγκάκης στην Κρήτη πριν δύο χρόνια. Και ανάμεσα στις εν ψυχρώ δολοφονίες, εκατοντάδες περιστατικά αστυνομικής βίας. Προπηλακισμοί και ξυλοκοπήματα νέων, μεταναστών, συνδικαλιστών, φοιτητών...για όλους έχει ο μπαξές ...ή μάλλον η ζαρντινιέρα...

Και κάθε φορά η ίδια ιστορία. Ατιμωρησία και ασυδοσία. “Εσείς είστε το κράτος”, είχε πει ο Μητσοτάκης στους αστυνομικούς όταν ήταν πρωθυπουργός και αυτοί πήραν το μύνημα.

Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. θα μιλήσουν για “μεμονωμένο περιστατικό”, για την “ψυχολογική κατάσταση” του αστυνομικού, για “επιπολαιότητα”. Όμως ξέρουμε καλά ότι η λίστα των δολοφονημένων είναι πολύ μεγάλη. Νεολαίοι, τσιγγάνοι, μετανάστες, διαδηλωτές...Και θυμόμαστε τα ονόματά τους. Ξέρουμε καλά ότι αυτή η κυβέρνηση που διαχειρίζεται τη φτώχια και την εκμετάλλευση οπλίζει το χέρι του “νόμου και της τάξης” γιατί μόνο έτσι μπορεί να επιβάλλει την άδικη πολιτική της.

Με ξύλο και με ΜΑΤ αντιμετώπισε τους φοιτητές που αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Με ξύλο και με ΜΑΤ αντιμετωπίζει όποια κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα διαμαρτυρηθεί για τον εργασιακό μεσαίωνα και την φτώχια.

Η κυβέρνηση πολύ συνειδητά καλλιεργεί το φόβο. Η κοινωνία πρέπει να υποταχτεί με τα ΜΑΤ, με τις “τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις” των αστυνομικών όπλων, με τους τρομονόμους. Γιατί η κοινωνία πρέπει να καταπιεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους ιδιώτες, την εξοντωτική ακρίβεια για τους πολλούς και τα υπερκέρδη για τους λίγους, τους μισθούς πείνας, τις απολύσεις, τον εργασιακό μεσαίωνα.

Και κυρίως στο στόχαστρο είναι η νεολαία. Που εξοντώνεται με χίλιους τρόπους. Με την ανεργία, το αβέβαιο μέλλον, τη δουλειά για 500 ευρώ το μήνα, το ξεπούλημα της παιδείας στα κοράκια της αγοράς. Κι αν αντιδράσει, τότε πολύ εύκολα έρχεται και η ...φυσική εξόντωση. Μια σφαίρα στην καρδιά εν ψυχρώ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΤΗ


ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!
ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails