Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα γεγονότα

8 Δεκέμβρη 2008:

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας

Με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, η ΚΟΕ τοποθετείται –και κυρίως δρα– ως εξής:

1. Πρόκειται για μια εν ψυχρώ δολοφονία με φυσικό αυτουργό (όχι έναν ειδικό φρουρό αλλά) το Αστυνομικό Κράτος του Κ. Καραμανλή και ηθικό αυτουργό την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και της σιδηρόφρακτης «δημοκρατίας», που επί 20 χρόνια υλοποιούν οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η ΚΟΕ καταγγέλλει κάθε προσπάθεια να μετατεθεί η τεράστια ευθύνη που βαρύνει ολόκληρη την κυβέρνηση Καραμανλή, τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και συνολικά την πολιτική του δικομματισμού. Η ΚΟΕ καταγγέλλει τον επιχειρούμενο αποπροσανατολισμό περί δήθεν μεμονωμένου περιστατικού, μεμονωμένου αστυνομικού-εκτελεστή, μεμονωμένης «μαύρης σελίδας» της ΕΛΑΣ.

2. Είναι η κυβέρνηση που όπλισε το χέρι του ειδικού φρουρού, με την πλήρη κάλυψη που παρέχει συνεχώς σε όλα τα κρούσματα δολοφονικής αστυνομικής βίας. Τα όσα σήμερα δηλώνει η κυβέρνηση, ότι δήθεν θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι –πράγμα που δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν– καθώς και οι εικονικές ψευδοπαραιτήσεις Παυλόπουλου και Χηνοφώτη, δείχνουν απλά τον πανικό της μπροστά στο ξέσπασμα της λαϊκής οργής. Θυμίζουν αυτό που λέει για τα σκάνδαλα, ότι τα στέλνει στη Δικαιοσύνη – για να καταλήξουν στο «Αρχείο» του κ. Σανιδά. Το καθεστώς ατιμωρησίας και η υπόθαλψη της προκλητικότητας των μηχανισμών καταστολής είναι πια γνωστό σε όλο το λαό. Το είδαμε στην περίπτωση της «ζαρντινιέρας», στην υπόθεση με τα «πράσινα παπούτσια», στην εν ψυχρώ δολοφονία του Ηρακλή Μαραγκάκη, στη δολοφονία του Μοντασέρ Ασράφ και στους βασανισμούς των μεταναστών στο αμαρτωλό κολαστήριο της Ομόνοιας.

3. Η κυβέρνηση δεν όπλισε απλά το χέρι του ειδικού φρουρού. Η ίδια η κυβέρνηση είναι ένας ειδικός φρουρός απέναντι στη νεολαία, όπως και όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας, που υλοποιούν μια πολιτική αποκλεισμού και περιθωριοποίησης της νεολαίας. Αντιμετωπίζουν τη νεολαία σαν καύσιμη ύλη για την προώθηση μιας αντικοινωνικής αναδιάρθρωσης, όρθωσαν με αλληλοδιάδοχες μεταρρυθμίσεις μηχανισμούς απόρριψης της νεολαίας από την εκπαίδευση και την εργασία, δημιούργησαν τη γενιά των 600 ευρώ, της πρόσκαιρης απασχόλησης και του εργασιακού μεσαίωνα – κι όλα αυτά προκειμένου να συσσωρεύονται τεράστια κέρδη στη μεγαλοαστική τάξη. Προσπαθούν (μάταια!) να φτιάξουν μια νεολαία πειθαρχημένη, εξατομικευμένη, καταναλωτική ή ναρκωμένη.

4. Αυτό το κοινωνικό μοντέλο αποκλεισμού, απόρριψης και περιθωριοποίησης της νεολαίας χρειάζεται και την «αστυνομία» του. Τη σιδηρόφρακτη δημοκρατία του, πιο σωστά. Και αυτήν έχτισαν τόσα χρόνια, σε αγαστή συνεργασία, οι δύο πτέρυγες του δικομματισμού. Με απτές συνέπειες: από την εκτέλεση του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από τον ΜΑΤατζή Μελίστα το 1985 (που επίσης αθωώθηκε) και τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα το 1991 (, μέχρι τα πρόσφατα περιστατικά. Φυσικά, κάθε τόσο «εκσυγχρόνιζαν» τους μηχανισμούς καταστολής. Από τα ΜΑΤ και ΜΕΑ της δεκαετίας του ’80, φθάσαμε στους Ειδικούς Φρουρούς του «γκόλντεν μπόυ» του ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοΐδη και στα δολοφονικά τοξικά των ΕΚΑΜ του Πολύδωρα και του Χηνοφώτη.

5. Ολόκληρη η Ελλάδα κατακλύζεται από ένα μεγάλο και αυθόρμητο κύμα οργής. Η ελληνική κοινωνία ξεσπά ενάντια σε μια ανάλγητη και δολοφονική κυβέρνηση.

Είναι ΤΩΡΑ η στιγμή που ο λαός τιμωρεί την κυβέρνηση Καραμανλή, την κυβέρνηση των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μπίζνεσμαν, του παπαδαριού και της αστυνομίας, την κυβέρνηση των σκανδάλων και της σκανδάλης.

Είναι ΤΩΡΑ η στιγμή που η νεολαία τιμωρεί την κυβέρνηση Καραμανλή για τη ιδιωτικοποίηση-διάλυση της εκπαίδευσης, για τα ΚΕΣ και τα κολέγια. Είναι η συνέχεια της μάχης για το άρθρο 16.

Είναι ΤΩΡΑ η στιγμή που οι εργαζόμενοι τιμωρούν την κυβέρνηση Καραμανλή για την καθήλωση των μισθών και την εκτόξευση των τιμών, για το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, για την προκλητική στήριξη των καρτέλ και των τραπεζών με τα 28 δις.

6. Αυθόρμητα βγαίνουν οι μαθητές και σήμερα στους δρόμους. Σε όλες τις πόλεις, μικρές και μεγάλες, γίνονται διαδηλώσεις. Ο λαός γιουχάρει την αστυνομία. Ο λαός αναπνέει μέσα σ’ αυτήν τη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση, παρά τα τοξικά που τρώει κατά δεκάδες.

Η Αριστερά δεν πρέπει απλά να συμμετέχει! Οφείλει να παίξει τον πιο πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στον κόσμο, ώστε αυτή η μεγάλη διάθεση για κινητοποίηση να γίνει παλλαϊκός ξεσηκωμός. Η Αριστερά δεν πρέπει να μείνει κλεισμένη στο εαυτό της, περιχαρακωμένη, γκρινιάζοντας για τα «σπασίματα». Κι αυτά συμβαίνουν όσο η Αριστερά υστερεί στην πρωτοβουλία για ξεσηκωμό μέσα στους μαζικούς χώρους, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Είναι η ώρα να ακουστούν δυνατά τα συνθήματα:

Δολοφόνοι – Δολοφόνοι – Δολοφόνοι!

Κλέβει, πουλάει, δολοφονεί – Κάτω η κυβέρνηση του Καραμανλή – Εδώ και τώρα να παραιτηθεί

Γι’ αυτό η ΚΟΕ, κάθε μέλος της κυριολεκτικά, ξεχύνεται στη δράση για να υπάρξει μια μεγάλη, μαζική και αγωνιστική απάντηση στην πρόκληση της κυβέρνησης. Για να βγει ο λαός μαζικά στο δρόμο και να τιμωρήσει την κυβέρνηση Καραμανλή. Να πρωτοστατήσουμε στην κινητοποίηση με όλους τους τρόπους:

· Να ειδοποιήσουμε όσους γνωρίζουμε
· Να απεργήσουμε, να κάνουμε αποχή από τα μαθήματα
· Να είμαστε παρόντες σε όλες τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις
· Να ενώσουμε τις φωνές μας και την πράξη μας για να πέσει η κυβέρνηση των πλουσίων, των δολοφόνων, της διαφθοράς
· Να πάρει η πανεργατική απεργία και οι διαδηλώσεις έναν άμεσο χαρακτήρα καταδίκης της κυβέρνησης της ΝΔ για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Να μετατρέψουμε τη γενική απεργία της 10ης Δεκέμβρη σε Λαϊκό Δικαστήριο που θα καταδικάσει την κυβέρνηση Καραμανλή για τη δολοφονία, τη φτώχεια, τη διαφθορά, την κοροϊδία.

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα! Θα νικήσουμε!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποχή συσσιτίου αύριο σε 22 φυλακές της χώρας

δημοσιεύτηκε χθες από π

τιμώντας τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, και σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίας

Οι κρατούμενοι από 22 φυλακές της χώρας καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», κατεβαίνουν αύριο Τρίτη 9/12 σε αποχή συσσιτίου, τιμώντας τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails