Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Σσσστ..., η ΓΣΕΕ κοιμάται!

Από την Ένωση Εργαζομένων λάβαμε το παρακάτω μέιλ. Το προσυπογράφουμε και το δημοσιεύουμε:

Προς την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

Κύριοι,

Η πρόσφατη κοινωνική έκρηξη συγκλόνισε όλη την κοινωνία. Χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρήθηκαν, έδρασαν με διάφορους τρόπους ενάντια στην κυβέρνηση των πλούσιων, των δολοφόνων, της διαφθοράς.

Εσείς, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, οι παρατάξεις της πλειοψηφίας:

  • για μια φορά ακόμα δεν κάνατε τίποτα για να οργανώσετε και να κινητοποιήσετε τον εργαζόμενο κόσμο,
  • δεν κάνατε τίποτα για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Δεκέμβρη, απεργία που είχε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία παρά την αδράνεια και την απραξία σας,
  • συμμορφωθήκατε στις απειλητικές εκκλήσεις της κυβέρνησης (για παράδειγμα με την μη πραγματοποίηση πορείας στις 10/12),
  • προσπαθήσατε να αφήσετε τους μαθητές μόνους τους, χωρίς το φυσικό τους σύμμαχο, τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους,
  • δε συνδέσατε τον ξεσηκωμό της νεολαίας με τα οξυμένα προβλήματα και την επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος κόσμος,
  • προχωρήσατε σε τραμπούκικες ενέργειες, όπως η προσπάθεια ανακατάληψης στα γραφεία της ΓΣΕΕ (που δεν είναι ιδιοκτησία σας) και η βίαιη επίθεση σε εργαζόμενους επειδή τόλμησαν να ανοίξουν ένα πανό που δεν άρεσε στον κύριο Παναγόπουλο στη συγκέντρωση για τον προϋπολογισμό στις 19/12.
  • Με λίγα λόγια πήρατε ενεργά μέρος στο μπλοκ της «ησυχίας, τάξης και ασφάλειας», του οποίου ηγήθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Διακηρύξατε πρόσφατα ότι η ΓΣΕΕ δεν είναι το κτίριο. Συμφωνούμε και συμπληρώνουμε ότι η ΓΣΕΕ δεν είστε εσείς. Οι εργαζόμενοι δεν χαρίζουμε τίποτα σε όσους βλέπουν το συνδικαλισμό σαν προθάλαμο για τη βουλευτική καρέκλα, σε όσους θέλουν το εργατικό κίνημα υποχείριο του δικομματισμού που χρόνια τώρα κυβερνάει ξεζουμίζοντας τον κόσμο της δουλειάς.

Γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι έχετε αλλάξει προ πολλού στρατόπεδο αλλά σας καλούμε να προκηρύξετε την 9η Ιανουαρίου, γενική πανελλαδική απεργία, ώστε να εκφραστεί ο εργαζόμενος κόσμος μαζί με τη νεολαία που εκείνη τη μέρα θα διαδηλώσει για τα δικαιώματα της και ενάντια στην κυβέρνηση του Καραμανλή.

Η οικονομική κρίση και η εκμετάλλευσή της από την κυβέρνηση και την εργοδοσία για χιλιάδες απολύσεις, λουκέτα και φτώχεια το επόμενο διάστημα αλλά και ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, θα φέρει τον καθένα προ των ευθυνών του. Οι συνέπειες της απραξίας και της συνθηκολόγησης είναι πλέον τραγικές και έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και η ανοχή για άλλα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.


Προωθήστε το παραπάνω κείμενο:
1. σε όποιους εργαζόμενους γνωρίζετε
2. στη ΓΣΕΕ στο φαξ 210.8202186 και 210.8202187 και στο mail info@gsee.gr
3. ή και στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ στο φαξ 210.8202191 και στο mail president@gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails