Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Πάγκαλε, είσαι αλήτης και φαίνεσαι!

Παραθέτουμε κομμάτι από συνέντευξη του Πάγκαλου στην σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Βλέπει τα 100άδες σχολεία και τις δεκάδες κατηλλειμένες σχολές σαν "σημεία" με 50-100 άτομα. Μάλιστα δημοκρατικές αποφάσεις σχολείων και συλλόγων τις θεωρεί "πολιτική αλητεία" που καθοδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ύστερα τον πειράζει όταν λέμε ότι τον ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει στην αριστερά. Ας του το ξαναπούμε: Δεν είσαι αριστερός, είσαι δεξιός. Ένας γελοίος μάλιστα δεξιός επαγγελματίας πολιτικός. Άξιο το μεροκάματο σου...

"* Δηλαδή;

- Ερημιά στους δρόμους, κρυμμένα τα αυτοκίνητα, κλειδαμπαρωμένες πόρτες, ένα κλίμα φόβου και μιζέριας στους πολίτες. Επαναλαμβάνω: Τις πρώτες μέρες εκφράστηκε ένα μεγάλο κίνημα αγανάκτησης της νεολαίας απόλυτα δικαιολογημένο. Μετά τις τρεις τέσσερις πρώτες μέρες οι μαθητές και οι φοιτητές αποσύρονται και γι' αυτό μειώνονται αισθητά οι διαδηλώσεις. Σήμερα έχουμε να κάνουμε με 50 άτομα στο ένα σημείο, 100 στο άλλο, δηλαδή μιλάμε για ένα φαινόμενο πολιτικής αλητείας. Ε, αυτό το φαινόμενο πολιτικής αλητείας το καθοδηγεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

* Βαριά κατηγορία...

- Να μας πουν γιατί το κάνουν. Τα πανό στην Ακρόπολη και οι άλλες αθλιότητες μυρίζουν ΣΥΡΙΖΑ τόσο έντονα, όσο μια φτηνή κολόνια σε μια «κατάλληλη» κυρία. Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλουν να διαπράξουν ο κ. Αλαβάνος και ο κ. Τσίπρας, αλλά θα ήθελα να μας λεχτεί επιτέλους το μήνυμα για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε. Τι θέλουν; Μέχρι πότε νομίζουν ότι θα το πετύχουν; Πώς ανέχονται τόσα σχολεία και πανεπιστήμια να είναι κλειστά, χωρίς χρονικό όριο, χωρίς αίτημα. Εγώ δεν ξέρω τι θέλουν. Ξέρετε εσείς;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails