Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Στα ...σκουπίδια ο Μπόμπολας

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τον εθνικό εργολάβο κ. Μπόμπολα. Το ξυλοφόρτωμα των κατοίκων της Κερατέας έρχεται να συμπληρώσει η προσπάθεια ΕΣΔΚΝΑ και κυβέρνησης να παραχωρηθεί η χωματερή των Άνω Λιοσίων στον Μπόμπολα για 25 χρόνια. Η πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΔΚΝΑ στις 23/12 (λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η ύπαρξή του) μπλοκαρίστηκε από εργαζόμενους και πολίτες. Θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα.

Ο στόχος τους να παραχωρηθεί η νέα πράσινη μπίζνα της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες και πιο ειδικά στον κ. Μπόμπολα πρέπει να αποτραπέι.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ, ένα χρήσιμο κείμενο για τα σκουπίδια από τον Κώστα Παπαδιγενόπουλο και ένα κείμενο της Βάσως Χριστοπούλου σχετικά με τους δεματοποιητές στην Πελοποννησο.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής ομόφωνα αποφασίστηκε πως οι εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ είναι αντίθετοι προς την υπό προώθηση προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων νομού Αττικής .

Οι εργαζόμενοι του ΕΣΔΚΝΑ πιστεύουν πως με την εν λόγω σύμβαση που προωθούν η Κυβέρνηση και Ε.Ε του ΕΣΔΚΝΑ, δημιουργώντας στο παρά πέντε της ενεργοποίησης του Καλλικράτη τετελεσμένα ως προς τα κύρια μεγάλα έργα επεξεργασίας των απορριμμάτων της Αττικής, δρομολογείται με συνοπτικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες αμφισβητούμενος διαγωνισμός και η τοπική αυτοδιοίκηση παραδίδει μέσω της περιφέρειας στο ιδιωτικό κεφάλαιο την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Για πρώτη φορά η τοπική αυτοδιοίκηση καλεί η ίδια την κεντρική εξουσία να της αφαιρέσει αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν στο υπουργικό συμβούλιο
Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως η ιδιωτικοποίηση ανάμεσα στα άλλα θα σημάνει:

1)Τριπλασιασμό τουλάχιστον του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων (σήμερα κοστίζει 42€ ο τόνος εκ των οποίων το 50% είναι αντισταθμιστικές εισφορές στους οχλούμενους δήμους από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων) που με πιο απλά λόγια σημαίνει και τριπλασιασμό των δημοτικών τελών που πληρώνει η κάθε οικογένεια.
Θεωρούμε πως είναι εγκληματικό να υποχρεωθούν τα νοικοκυριά σε περίοδο τρομερής οικονομικής κρίσης όπου περικόπτονται συντάξεις 600€, να πληρώνουν δημοτικά τέλη ακριβότερα από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν.

2)Την απουσία του δημόσιου έλεγχου στις εγκαταστάσεις διαχείρισης σε έναντομέα εξαιρετικά κρίσιμο και σοβαρό για το περιβάλλον όπως είναι τα απορρίμματα.
3)Την παραμονή των εγκαταστάσεων της διαχείρισης του 90%των απορριμματων της Αττικής στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της δυτικής Αθήνας .

4)Το τέλος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού της αφαιρούνται αρμοδιότητες και δίνονται στο κράτος κατά παράβαση των άρθρων του συντάγματος.

5) Την συρρίκνωση του ΕΣΔΚΝΑ και την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας ακόμη και μόνιμου προσωπικού. Οι εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ πιστεύουν πως η προωθούμενη σύμβαση είναι ηθικά , κοινωνικά και νομικά άκυρη και δεν θα πρέπει να περάσει.
Καλούμε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΔΚΝΑ να μην ψηφίσουν την προτεινόμενη από την περιφέρεια και την εκτελεστική επιτροπή σύμβαση.

Καλούμε τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους στην περιφέρεια Αττικής να μην δεχτούν αυτό το πραξικόπημα λίγες μέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Καλούμε την ΠΟΕ ΟΤΑ και τους συναδέλφους μας σε όλη την τοπική αυτοδιοίκηση της Αττικής με την παρουσία τους αύριο στις 12 π.μ στο ATHENS IMPERIAL να διαδηλώσουν την απόφαση τους να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ Αθήνα 23/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails