Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Για τον αγώνα των εργαζομένων στα Ατλάντικ Ναυπλίου και την απεργία

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όσα αφορούν την επίσχεση εργασίας την οποία ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα Ατλάντικ Ναυπλίου.

Κάποια πρώτα συμπεράσματα:


Η στάση "παραιτούμαστε από το δικαίωμα στην απεργία για να μην υπάρχει πρόβλημα" και το ότι "κοιτούσαμε πάντα το συμφέρον της εταιρίας" δεν οδήγησε πουθενά. Η εταιρεία τους χρησιμοποίησε και όταν τα αφεντικά αποφάσισαν να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους είναι προφανές ότι δεν εκτιμήθηκε ούτε στο ελάχιστο η φιλότιμη για τόσα χρόνια στάση των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι υπο το καθεστώς του φόβου (και από την εταιρεία αλλά και για το στιγματισμό τους σε μια μικρή κοινωνία για την αγωνιστική στάση τους) άργησαν να πάρουν την οποιαδήποτε πρωτοβουλία.
Οι εργαζόμενοι είναι απελπιστικά μόνοι τους.
Μόνο η Κοινή Δράση έβγαλε ανακοίνωση.
Το ΚΚΕ είχε απευθυνθεί στους εργαζόμενους με στόχο να τους εντάξει στο ΠΑΜΕ και όχι να τους στηρίξει να αυτο-οργανωθούν.
Το Εργατικό Κέντρο Άργους παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία τις εξελίξεις.
Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου (στο τέλος του βίντεο μιλάει ο πρόεδρός του, κ. Μπαρού) δίνει και αυτό τον ...αγώνα του. Για τις 15 Δεκέμβρη καλεί τους εργαζόμενους να μην κάτσουν στα σπίτια τους (στις δουλειές τους μάλλον εννοεί) να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν δεν ξέρει κι αυτός με ποιόν τρόπο... Για να κάνει καμιά συγκεντρωσούλα ο πρόεδρος του Ε.Κ. μάλλον δεν το σκέφτεται. Αντί αυτού εκπλήρωσε το ταξικό του καθήκον με εκδήλωση στις 11 Δεκέμβρη στο πολυτελές ξενοδοχείο Αμαλία και παρόντες τους κυρίους Αυτιά και Μητρόπουλο (όσοι τον ψήφισαν να τον χαίρονται)!!!
Οι δημοτικές αρχές και οι δημοτικές κινήσεις δεν σχολούνται με το θέμα κααθότι δεν είναι αρμοδιότητάς τους...
Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδριανός έκανε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα καταλήγοντας στην εξής ερώτηση: "Σε ποιές ενέργειες θα προβούν (οι υπουργοί) προκειμένου να ξεκθριστεί το θολό τοπίο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Ατλάντικ Ναυπλίου". Πολύ θολούρα κύριε Ανδριανέ!
Ο βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτης εκεί που άλλες εποχές θα έκανε 5-6 επερωτήσεις στη βουλή και θα έβγαζε συγκινητικούς λόγους, είναι κρυμμένος.
Εργαζόμενοι σε άλλα ομοειδή επαγγέλματα μέσα στο καθεστώς απουσίας ουσιαστικής οργάνωσης αλλά και φόβου αδυνατούν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους των Ατλάντικ.
Εν ολίγοις, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να αλλάξει η κατάσταση και να γίνει λίγο πιο αισιόδοξη. Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην εργασία και να μπορεί ο κάθε απολυμένος ή άνεργος να μη νιώθει μόνος στα αδιέξοδά του...

Παραφράζοντας τον τίτλο της προηγούμενης ανάρτησης: Την Τετάρτη απεργούμε για εμάς και όχι για τον κ. Μπαρού, τον κ. Αυτιά και τον κ. Μητρόπουλο.
Και επειδή στην περιοχή μας μόνο το ΚΚΕ κάνει συγκέντρωση, με το γνωστό τρόπο που αν πάμε θα μας δείχνουν επειδή δεν έχουμε ασπαστεί το ευαγγέλιο της Λαϊκής εξουσίας και Οικονομίας, την Τετάρτη πάμε Αθήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails