Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΟΕ για την 15η Δεκέμβρη

Κάποιες λίγες φώτο από τις πολλές που αφορούν την χθεσινή πορεία:


΄






































Άλλη μια (από sibilla) που δείχνει τον τραυματισμό του Χατζηδάκη και δίπλα το ματωμένο κεφάλι ενός από τους κατοίκους στην Κερατέα που έδωσαν μάχη ενάντια στον ΧΥΤΑ. Για τον πρώτο οι ένοιχοι ήδη αναζητούνται από τη δικαιοσύνη. Για τον δεύτερο αγνοείται η δικαιοσύνη...

Κόσμος χτυπήθηκε ανελέητα και ψεκάστηκε με δηλητηριώδη άερια και τα ΜΜΕ μας βάζουν να συζητάμε για το λαμόγιο τον Χατζηδάκη, τον νεκροθάφτη της Ολυμπιακής, που είχε την εκτίμηση ότι θα διασχίσει ανενόχλητα το κέντρο της Αθήνας.!!!Για τον τραυματισμό Χατζηδάκη (από μη κουκουλοφόρους) έβγαλαν κάτι γελοίες και απολογητικές ανακοινώσεις μέχρι και τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ,ΣΥΝ).

Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τις διαδηλώσεις της 15ης Δεκεμβρίου, 16/12/2010


Ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού και η κυβέρνηση των μεταφραστών δεν μπορεί να το σταματήσει. Ξεχείλισε ο θυμός και η αγανάκτηση για την πιο άγρια πολιτική που έζησε ποτέ ο τόπος. Το υπηρετικό προσωπικό της Τρόικας υπερψήφισε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα το νομοσχέδιο του εργασιακού μεσαίωνα.

Την επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση των υπαλλήλων του ΔΝΤ έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες νταήδες κρατικούς και παρακρατικούς, χτύπησε ανελέητα τη διαδήλωση, έκανε συλλήψεις με στημένες κατηγορίες, επιχείρησε να τρομοκρατήσει το λαό με γκλομπ, μηχανοκίνητες εφορμήσεις και χημικό πόλεμο, για να μην κατέβει ξανά στο δρόμο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει χάσει κάθε κοινωνική νομιμοποίηση. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μιλούν για χούντα έξω από κάθε όριο εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Η ΚΟΕ καταγγέλλει τους ανελέητους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από άνδρες των ΜΑΤ, από μηχανόβιους αλήτες της ομάδας ΔΙΑΣ και από παρακρατικούς ασφαλίτες. Είναι ξυλοδαρμοί που ποτέ δεν θα γίνουν θέμα στα ΜΜΕ. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ και νυν πρόεδρος των ΜΑΤ, με την εμπρηστική συμπεριφορά του και με την εντολή του προς τις δυνάμεις καταστολής να βαράνε στο ψαχνό, αναζητά νεκρό. Είναι προτιμότερο να παραιτηθεί άμεσα.

Η ΚΟΕ χαιρετίζει τις μεγάλες διαδηλώσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η λαϊκή οργή είναι τόσο μεγάλη που δεν λυγίζει και δεν υποχωρεί. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αγώνες, οι απεργίες, οι επιμέρους κινητοποιήσεις να συναντηθούν σε έναν κεντρικό πολιτικό στόχο: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει.
πηγή: koel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails