Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

"Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου" είπε, και πήδηξε...

Εργαζόμενος της ρουμανικής τηλεόρασης πήδηξε από το μπαλκόνι του κοινοβουλίου φωνάζοντας "Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου" ενώ στη μπλούζα του έγραφε "Σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας. Μας πουλήσατε.".
Στην Ελλάδα το Μάη του 2010 μέσα σε μόνο 15 μέρες είχαν αυτοκτονήσει λόγω οικονομικών αδιεξόδων 5 άνθρωποι. Το πρόβλημα σταματά να είναι μεμονομένο. Παίρνει διαστάσεις. Μόνο ο συλλογικός αγώνας και η συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων μπορούν να δώσουν λύση. Για αυτό έχει μεγάλη αξία το σύνθημα "Κανένας μόνος".
Ηθικοί αυτουργοί αυτών των αυτοκτονιών είναι οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς νταβατζήδες. Αυτοί που κλέβουν το ψωμί από τον λαό. Και ο λαός καλώς εύχεται και ελπίζει "Χρόνια πολλά", "Καλή χρονιά".
Όμως,όλα αυτά τα ξεφτιλισμένα και αναξιοπρεπή λαμόγια που κυβερνούν, που τολμούν και μας στέλνουν ή βάζουν καταχωρήσεις στον τύπο με τα "Χρόνια Πολλά";
Δεν ντρέπονται. Δεν νιώθουν ενοχές. Σκοτώνουν το μέλλον και εύχονται "Καλή χρονιά". Μοιράζουν πόνο και ευχές. Αργά ή γρήγορα όμως θα θερίσουν θύελλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails