Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι στα Ατλάντικ Ναυπλίου

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στα Σ/Μ Ατλάντικ Ναυπλίου με στόχο να διασφαλιστούν τα δεδουλευεμένα τους και οι θέσεις εργασίας. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση [Δείτε και προηγούμενη σχετική ανάρτηση που αναφέρεται σε παρέμβαση της Κοινής Δράσης]:

Εμείς οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Ατλάντικ Ναυπλίου, αφού εξαντλήσαμε όλα τα αποθέματα, ψυχολογικά και οικονομικά και αφού εξαντλήθηκε και η υπομονή μας, αποφασίσαμε να προβούμε σε επίσχεση της εργασίας μας από τη Δευτέρα 06/12/2010.

Τονίζουμε πως έχουμε φτάσει να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης, καθώς είμαστε χαμηλόμισθοι και μένοντας άλλοι από μας δυο και άλλοι τρεις μήνες απλήρωτοι, αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες και υποχρεώσεις.

Οι μισθοί μας προκύπτουν μέχρι σήμερα από τις άμεσες πωλήσεις στο κατάστημά μας, το οποίο τους τελευταίους μήνες δεν εφοδιάζεται, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την πελατεία του και να παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Έχουμε εργαστεί για πάρα πολλά χρόνια σκληρά, παλεύοντας με όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε το κατάστημά μας το καλύτερο στο λιανεμπόριο της περιοχής μας. Η τοπική κοινωνία το γνωρίζει αυτό. Παλεύαμε καθημερινά για να επιτυγχάνουμε στόχους πλάνα και τζίρους που η εταιρία έθετε και φέρναμε το κατάστημά μας πάντοτε στα πρώτα και καλύτερα της εταιρίας μας. Κι αυτό είναι γνωστό.
Θεωρούμε λοιπόν εντελώς άδικο αυτό που μας συμβαίνει τώρα.

Οι διαβεβαιώσεις των στελεχών της εταιρίας μας ότι το κατάστημα σύντομα θα πουληθεί ή ότι η εταιρία θα πάρει κάποιο δάνειο για την καταβολή των μισθών μας, έχουν αποδειχθεί μέχρι σήμερα αναληθείς.
Στελέχη μάλιστα που μας διαβεβαίωναν για αυτά, έχουν ήδη εγκαταλείψει την εταιρία. Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Ατλάντικ Ναυπλίου, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε λύσεις αντιπαράθεσης και κόντρας με την εταιρία. Η πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια το αποδεικνύει. Παραιτούμασταν από το δικαίωμά μας στην απεργία χωρίς να μας πιέσει κανείς, για να μη δημιουργήσουμε πρόβλημα στις βάρδιες και τα πόστα.

Ήμασταν παρόντες όπου και σε ότι μας χρειάστηκαν με σκοπό το συμφέρον της εταιρίας.
Ακόμα και στο τέλος του Οκτωβρίου , δεχτήκαμε μείωση ημερών εργασίας για να βοηθήσουμε ακόμα μια φορά κι ενώ ήδη ήμασταν δυο μήνες απλήρωτοι. Τότε μας είπαν ξεκάθαρα πως αναμένουν θετικές εξελίξεις ως τα μέσα του Νοεμβρίου και αν δεν υπάρχουν θα είναι τα πράγματα μη αναστρέψιμα.
Σήμερα έχουμε 6 Δεκεμβρίου και η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Ατλάντικ Ναυπλίου ζητάμε πλέον άμεσα να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Είναι για μας θέμα επιβίωσης.
Επίσης να προχωρήσει η εταιρία γρήγορα σε λύση βιώσιμη για το κατάστημά μας, με παράλληλη εξασφάλιση των εργαζομένων σε αυτό.
Εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και πάλι το κατάστημά μας και να του δώσουμε ξανά, την πρωτιά που του αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails