Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Και στην Αργολίδα επιτροπή πολιτών ενάντια στο μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης

Λάβαμε από τη νεοσύστατη επιτροπή πολιτών Αργολίδας ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ το παρακάτω μήνυμα:

Η ανοιχτή επιτροπή πολιτών Αργολίδας ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ξεκινά τη δράση της.

Την Πέμπτη στις 18.30 στο Σ/Μ Μαρινόπουλος στο Ναύπλιο και την Παρασκευή στις 18.30 στο Σ/Μ Carrefour στο Άργος (στο δρόμο Άργους - Κορίνθου) θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις διαμαρτυρίας σχετικά με τη νέα αύξηση του ΦΠΑ και την ακρίβεια. Κεντρικό σύνθημα είναι "Πολύ ακριβό για είδος πρώτης ανάγκης". Θα μοιράσουμε φυλλάδια και θα κολλήσουμε αυτοκόλλητα σε ακριβά είδη πρώτης ανάγκης.

Η παρουσία όσων αφήνουμε το μισό μισθό στα Σ/Μ κρίνεται απαραίτητη...

Το κείμενο που θα μοιράζουμε και το αυτοκόλλητο θα σας το στείλουμε σε επόμενο mail.

Επισκεφθείτε το μπλογκ μας:
http://kdrasi.wordpress.com ( το blog είναι υπό κατασκευή και μέρα με την ημέρα θα βελτιώνεται)
Προωθήστε το σε γνωστούς σας που θεωρείτε ότι μπορεί να τους ενδιαφέρει...

Παρακάτω ένα πρώτο κείμενο-Διακήρυξη της επιτροπής:


Πρόσκληση σε συμμετοχή – δράση - αλληλεγγύη

ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

Η Βουλή έχει μετατραπεί σε διακοσμητική γλάστρα απέναντι στα μνημόνια και τις συμβάσεις κυβέρνησης και ΔΝΤ-ΕΕ. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα υλοποιεί ο,τιδήποτε διαστροφικό απαιτούν οι επιτηρητές.
Το τελευταίο εξάμηνο
γίνεται προσπάθεια να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε με αγώνες, κόπο και αίμα πολλών γενιών.
Δεν έχουμε δικαίωμα να παραμένουμε απαθής.


Ούτε λεπτό χαμένο! Είναι η ώρα να δράσουμε και να αντιδράσουμε. Αν για την κυβέρνηση και τους επιτηρητές της τρόικας οι λέξεις Αξιοπρέπεια, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία είναι άγνωστες, για μας γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε τον αργό ή ξαφνικό θάνατο της κοινωνίας. Δεν μπορούμε άλλο να οργιζόμαστε, να θυμώνουμε, να απορούμε, να αγχωνόμαστε και να μην κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε απλά να παρακολουθούμε το γείτονά μας να απολύεται, το παιδί μας να πηγαίνει σε ένα διαλυμένο σχολείο, ο μισθός να τελειώνει στις 20 του μήνα, ο πατέρας μας να μη μπορεί να πάρει φάρμακα με μια σύνταξη-χαρτζιλίκι και ένα σύστημα υγείας απαξιωμένο, τα καταστήματα να βάζουν λουκέτο, τους αγρότες να παρατάνε τη γη, να πληρώνουμε 40 ευρώ σε διόδια και βενζίνες για να μετακινηθούμε 130 χλμ και να πάμε Αθήνα, η προσφάτως ανακαινισμένη γραμμή του ΟΣΕ να απειλείται με κλείσιμο και πολλά άλλα.


Χρεοκοπημένες πολιτικές, χρεοκοπημένοι πολιτικοί, χρεοκοπημένοι διεθνείς οργανισμοί, χρεοκοπημένες τράπεζες που σώθηκαν από τις κρατικές ενισχύσεις, έρχονται να επιβάλλουν την χρεοκοπία ενός ολόκληρου λαού, να ρημάξουν ό,τι απέμεινε, να καταδικάσουν για δεκαετίες το μέλλον και τα όνειρά μας. Καταπατούν ακόμα και τη μόνη διαδικασία «συμμετοχής» του πολίτη, τις εκλογές. Άλλο πρόγραμμα ψηφίστηκε, άλλες πολιτικές εφαρμόζονται.

Αποφασίσαμε λοιπόν να συγκροτήσουμε μια ανοιχτή επιτροπή που θα δρα στις πόλεις, τις γειτονιές και τα χωριά της Αργολίδας. Που θα θέτει, με κάθε είδους δραστηριότητες και διαμαρτυρίες, τις ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας πιο πάνω από τα συμφέροντα των διεθνών και ντόπιων τραπεζιτών, των υπερεθνικών οργανισμών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.


Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε την κρίση τους και τα χρέη τους. Δεν χρωστάμε στο κράτος, αυτό μας χρωστά. Οι μόνοι που του χρωστάνε είναι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματίες που τόσα χρόνια δεν πληρώνουν τίποτα.


Δεν χρωστάμε στους εγχώριους και διεθνείς δανειστές του κράτους. Δεν πήρε ο λαός τα δάνεια, ούτε διατέθηκαν για τις ανάγκες μας. Δεν χρωστάμε τίποτα σε ένα σύστημα τοκογλυφίας, μίζας, ελέγχου και διάλυσης χωρών.


Δεν ανεχόμαστε άλλο μια κυβέρνηση που αντί να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, τον λαό, την χώρα, έχει βγάλει στο σφυρί δικαιώματα, κατακτήσεις, δημόσια περιουσία. Δεν ανεχόμαστε μια κυβέρνηση που αποδέχεται το νέο καθεστώς της επιτήρησης από νεοφιλελεύθερους γραφειοκράτες της ΔΝΤ και της ΕΕ.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Δεν πληρώνουμε.

 Να ακυρωθεί το επαίσχυντο, αντιλαϊκό, αποικιοκρατικό μνημόνιο της κυβέρνησης και των ΔΝΤ-ΕΕ καθώς και η δανειακή σύμβαση. Όχι στις επιτηρήσεις, τα Σύμφωνα και στην ακύρωση κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
 Να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα.
 Για μια μεγάλη αλλαγή στην χώρα, για μια άλλη πορεία προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού.

Επιλέγουμε με συνεχείς δράσεις να θέσουμε τα παραπάνω ζητήματα, να ενωθούμε πολλοί, ανεξαρτήτως κομματικών επιλογών, και με βάση την επιτακτική ανάγκη να διασωθεί ο λαός από τους κερδοσκόπους και την κυβέρνηση.
Ενωνόμαστε και συνεργαζόμαστε με όλες τις κινήσεις πολιτών που υπάρχουν πανελλαδικά και αγωνίζονται για αντίστοιχα ζητήματα.

Οργανωνόμαστε όχι επειδή είμαστε απελπισμένοι αλλά επειδή είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπερισχύσει το ΔΙΚΑΙΟ.

Πάρε μέρος στις δραστηριότητες της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.
Blog: www.kdrasi.wordpress.com/, e-mail: kdrasi@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας : 6946 901764

ανοιχτή επιτροπή πολιτών Αργολίδας
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails