Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Όχι στο Πανεπιστήμιο, ναι στα σκουπίδια;

Άρθρο της Βάσως Χριστοπούλου για την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου:

Πανεπιστήμιο και Σκουπίδια

Το θέμα των σκουπιδιών που έφερε η δημοτική παράταξη «Άλλη Πρόταση» στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήγα να παρακολουθήσω, και εμβρόντητη, παρακολούθησα και συζήτηση με θέμα « ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στο Ναύπλιο».
Δεν γνωρίζω ποιος φωστήρας δημοτικός σύμβουλος το έφερε προς συζήτηση. Αφορούσε η ενημέρωση: ¨βανδαλισμούς ¨ έτσι ακριβώς τους ανέφεραν, και εννοούσαν τα συνθήματα στους τοίχους που συνήθως δεν λείπουν από κανένα πανεπιστημιακό χώρο, το μουντζούρωμα του αγάλματος που υπάρχει στην είσοδο του Πανεπιστημίου, που φορτώθηκε στους φοιτητές
ενώ είναι άγνωστοι οι δράστες, την ηχορύπανση από μουσική και πάρτυ που εμποδίζουν τους περίοικους να κοιμηθούν, δύο φορές συνέβη αυτό και μάλιστα με άδεια, ότι μαζεύονται τα βράδια στο χώρο μπροστά και θορυβούν συζητώντας .
Έφεραν τον Πρύτανη και φοιτητές του Πανεπιστημίου να απολογηθούν στο Δ.Σ. για αυτά τα ¨βαριά παραπτώματα¨ και αμφιβάλλω αν κατάλαβαν τίποτα από αυτά που τους είπε ο Πρύτανης για το τι σημαίνει για την πόλη ένα Πανεπιστήμιο πολύ περισσότερο μάλιστα που η αξία του είναι πανελλαδικά αναγνωρισμένη…..
Εθίγησαν μάλιστα, που νεαρός φοιτητής ανάμεσα σε άλλα είπε πως οι 500 φοιτητές, που του χρόνου μπορεί να είναι 600, φέρνουν στην πόλη τουλάχιστον δυόμισι εκκ. Ευρώ…εθίγησαν, γιατί δεν είναι αλήθεια μακριά από αυτούς τέτοιες σκέψεις ….εθίγησαν και διαμαρτυρήθηκαν που ο Πρύτανης τόλμησε, άκου θράσος, να αναφέρει πως θα έπρεπε να υπάρχει και μία φοιτητική λέσχη που να μπορούν τα παιδιά να βρίσκονται ώστε να μην είναι στο προαύλιο του πανεπιστημίου και θορυβούν….. και φρόντισαν με τις τοποθετήσεις τους να δείξουν πόσο κόπιασαν για να έχουν την τύχη σήμερα, Πρύτανης και φοιτητές να είναι το Πανεπιστήμιο αυτό και όχι κάποιο άλλο όπως πχ το Αρχαιολογικό στο Ναύπλιο…..
Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που φέρνει έναν Πρύτανη και φοιτητές να απολογηθούν δημόσια και θεωρεί ¨Βανδαλισμούς¨ την νεανική παρουσία και ζωντάνια στην πόλη μας….
Μια πόλη που οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι δεν τολμούν να ψηφίσουν πως δεν θέλουν τα δέματα σκουπιδιών όλης της Αργολίδας στη Καραθώνα…
Που οι δημοτικοί της σύμβουλοι λένε, όχι στο Πανεπιστήμιο και ναι στα σκουπίδια ... Είναι σίγουρο πως αυτή η πόλη αν δεν αντιδράσει θα πνιγεί μέσα σε αυτά…
Βάσω Χριστοπούλου 31/5/2010

1 σχόλιο:

ftanei-pia είπε...

Ά ρε Βάσω

Με τη ¨ντουβάρια" παλεύεις.

Κράτα γερά με τσαμπουκά.

Και εμείς δίπλα σου.

Δημήτρης

linkwithin

Related Posts with Thumbnails