Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση του Μετώπου με τον Α. Αλαβάνο στο Ναύπλιο



Στο Ναύπλιο θα βρεθεί ο Αλέκος Αλαβάνος τη Δευτέρα 7 Ιούνη για να μιλήσει σε εκδήλωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Μαζί του θα είναι και ο Σπύρος Μαρκέτος επίκουρος καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής διοργανώνει τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο και ώρα 20.00, εκδήλωση – συζήτηση με ομιλητές τους Αλέκο Αλαβάνο και Σπύρο Μαρκέτο (επίκουρο καθηγητή Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Η εκδήλωση έχει θέμα: «Η απάντησή μας στην κρίση. Υπάρχει άλλος δρόμος!». Σε μια περίοδο που παρουσιάζεται σαν μονόδρομος η «κατεδάφιση» της κοινωνίας για να «σωθεί η χώρα», που η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί σε κέντρα εκτός ελληνικού κοινοβουλίου, που αυξάνονται ραγδαία οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι σε μεσαιωνικές συνθήκες, είναι αναγκαίο να συζητήσουμε και να δράσουμε για μια άλλη πορεία της κοινωνίας και της χώρας.

Κάθε άνθρωπος που νιώθει αδικία και ανασφάλεια, κάθε άνεργος που του στερούν το δικαίωμα στην εργασία και την ζωή, κάθε νέος που βλέπει ένα μέλλον γκρίζο και αβέβαιο, κάθε εργαζόμενος που δεν ξέρει για πόσο καιρό θα έχει δουλειά και βλέπει το μισθό του να μετατρέπεται σε χαρτζιλίκι, κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας και έμπορος που βλέπει να οδηγείται στον αφανισμό, κάθε αγρότης που αντιλαμβάνεται καθημερινά την φτώχεια του και ότι οδηγείται στην έξοδο από την γεωργία και ότι διαλύεται η αγροτική παραγωγή της χώρας, κάθε συνταξιούχος που νιώθει να μετατρέπεται σε επαίτη, κάθε δημόσιος υπάλληλος που καταλαβαίνει το σχέδιο μετατροπής του σε εξιλαστήριο θύμα, κάθε πολίτης που ανεξαρτήτως τι ψήφισε στις εκλογές διαισθάνεται ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα και τέλος κάθε άνθρωπος που τον απασχολούν τα ερωτήματα «Υπάρχει άλλος δρόμος; Τι άλλο μπορεί να γίνει;» και «Πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτό τον καταιγισμό μέτρων;» είναι καλεσμένος στην εκδήλωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails