Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ή θα βουλιάξει η κυβέρνηση ή θα βουλιάξει η κοινωνία

Οι τελευταίες εξελίξεις με τα πρωτοφανή εφιαλτικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου απαιτούν αυτή την ώρα στάση ευθύνης. Όχι βέβαια για να υποστηρίξουμε στο ελάχιστο τις μόνιμες σαρωτικές αλλαγές αλλά για να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανατρέψουμε τη μαύρη ζωή που μας ετοιμάζουν. Διαβάστε την ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας.

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης, 3/3/2010
Ή θα βουλιάξει η κυβέρνηση ή θα βουλιάξει η κοινωνία

Αφού χθες ο πρωθυπουργός έβγαλε τον υποκριτικό δεκάρικο λόγο για την πατρίδα, τον πόλεμο που έχουμε και τους κακούς που κλέβουν το κράτος στην υγειά των κορόιδων, έβαλε σήμερα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει τις εφιαλτικότερες ανακοινώσεις που έχει ακούσει ποτέ η εργαζόμενη κοινωνία.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου βουλιάζει τη χώρα, δημεύει μισθούς και συντάξεις, κλέβει εισοδήματα με τους εξωφρενικούς φόρους. Την ίδια στιγμή δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από τους πλούσιους. Δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τους εξοπλισμούς και τις πολεμικές παραγγελίες. Δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον από τις τράπεζες, τους μεγαλύτερους ληστές του λαού. Η κυβέρνηση Παπανδρέου σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεπέρασε την αντιλαϊκή πολιτική και της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ποτέ μέχρι σήμερα σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα σε τόσο λίγο χρόνο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αφού παρέδωσε την εξουσία στις χρηματαγορές και στις Βρυξέλλες συμπεριφέρθηκε ως γκαουλάιτερ του Βερολίνου. Η κυβέρνηση μπορούσε να δανειστεί φτηνότερα, μπορούσε να βάλει χέρι στο μεγάλο κεφάλαιο, μπορούσε να απαιτήσει στήριξη από τις Βρυξέλλες, μπορούσε να υπερασπίσει την εξοντωμένη κοινωνία.

Όμως επέλεξε να πάρει τα εύσημα των Financial Times, της Goldman Sachs, της Μέρκελ και του Μπαρόζο. Και όπως φάνηκε από τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, η εξόντωση του ελληνικού λαού γίνεται χωρίς καν οικονομικό αντίκρισμα από τις Βρυξέλλες.

Η εργαζόμενη κοινωνία με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Παπανδρέου γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω. Αναιρούνται κατακτήσεις που κερδήθηκαν με τεράστιους αγώνες εδώ και έναν αιώνα. Τα μέτρα είναι μόνιμα και όχι προσωρινά, αυτό ομολογείται πια ανοικτά. Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο το δημόσιο τομέα, αλλά δίνουν το σήμα και στον ιδιωτικό για αντίστοιχη ληστεία. Ούτως η άλλως η αφαίρεση εισοδήματος από το ΦΠΑ, τα καύσιμα κλπ αφορούν όλη ανεξαιρέτως την κοινωνία.

Δεν είναι δυνατόν σε αυτό τον εφιάλτη να μην υπάρξει απάντηση: Να σημάνει συναγερμός παντού, σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Οι στιγμές είναι ιστορικές γιατί το μέγεθος της λαϊκής αντίστασης θα δείξει αν υπάρχει ελπίδα αντιστροφής, ή αν ο Παπανδρέου θα μας βουλιάξει ακόμη περισσότερο.

Αυτή την ώρα απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση δυνάμεων, να βγούμε όλοι στο δρόμο, να μην μείνει ούτε ένας χώρος έξω από το ποτάμι της κοινωνικής αγανάκτησης.

Αυτή την ώρα απαιτείται η μέγιστη κοινή δράση της αριστεράς. Αυτή την ώρα, ο διαχωρισμός και ο αριστερός εμφύλιος συνιστά τη μεγαλύτερη προδοσία των λαϊκών συμφερόντων.

Αυτή την ώρα, ακόμη και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να σκεφτούν έστω και αυτή την ατομική τους υστεροφημία και να βγουν από το γύψο της κυβερνητικής συναίνεσης.

Αυτή την ώρα απαιτείται η ενότητα όλου του εργαζόμενου κόσμου. Τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν αφορούν μόνο το δημόσιο. Αποτελούν τη μεγάλη εκδίκηση της πλουτοκρατίας, του κεφαλαίου, των αγορών, ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο κόσμο.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κήρυξε τον πόλεμο στο λαό, αλλά ο αγώνας δεν έχει κριθεί και η μάχη δεν είναι μόνο μία.

Χτυπάνε κατακτήσεις ενός αιώνα - Όλοι στο δρόμο του αγώνα.

Όλοι την Πέμπτη στις διαδηλώσεις:

Αθήνα, Προπύλαια στις 18.00

Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00

Πάτρα, πλατεία Όλγας στις 18.30

Ηράκλειο, στα Λιοντάρια στις 19.00

Καβάλα, στην πλατεία Καπνεργάτη στις 18.00

Βόλος, στη ΜΕΤΚΑ (Νέα Ιωνία) στις 17.30

Αγρίνιο, στην πλατεία Ειρήνης στις 19.00

Γιάννενα, στο Εργατικό Κέντρο στις 18.30

Καλαμάτα, στην πλατεία Αριστομένους στις 19.00

και όπου αλλού μπορούν να προγραμματιστούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails