Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Λαϊκή συνέλευση ενάντια στην καύση στα Αθίκια Κορινθίας

Με επιτυχία, παρά τον αντίξοο καιρό, πραγματοποιήθηκε χθες η λαϊκή συνέλευση στα Αθίκια ενάντια στο εργοστάσιο καύσης. Δείτε παρακάτω το κάλεσμα που είχε γίνει:
Η υποκλοπή των καλεσμάτων έγινε από το μπλογκ της
Οικολογικής Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Ερμιονίδας, στο οποίο υπάρχουν και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες.



Παρακάτω η Βάσω Χριστοπούλου δίνει μια εικόνα της συνέλευσης:
Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στα Αθίκια Κορινθίας. Παρά τη βροχή υπήρξε μεγάλη συμμετοχή πολιτών, έγινε ενημέρωση και ακολούθησε συζήτηση για το θέμα εγκατάστασης εργοστασίου καύσης σκουπιδιών και μονάδας Υπερύψηλης Τάσης από τη ΔΕΗ στην περιοχή...Πρόκειται προφανώς για τις ίδιες μονάδες που το 2008 είχαν αποφασίσει να εγκαταστήσουν στον Αχλαδόκαμπο.
Αποκαλυπτικός υπήρξε ο διάλογος για τη στάση των Δημάρχων της Κορινθίας που παρά τις οδηγίες της Ε.Ε. τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί και αφορούν τρεις συγκεκριμένες περιοχές, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα για την προώθηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Μέσα από τον έντονο διάλογο που έγινε αναδείχθηκαν και έγιναν καταγγελίες για υπόγειες ενέργειες και αποφάσεις που παίρνονται ερήμην των πολιτών, με τις οποίες προωθούν την εγκατάσταση του εργοστασίου καύσης και μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή, αποκαλύφθηκε πως η αγορά δεματοποιητών έγινε προκειμένου να εξυπηρετήσει το εργοστάσιο καύσης…
Εκτοξεύτηκαν κατηγορίες για εκλογικές σκοπιμότητες ενόψει δημοτικών εκλογών…Ο Δήμαρχος Κορίνθου παρόλο που μίλησε περισσότερο από ότι οι εισηγητές διαμαρτυρήθηκε επεισοδιακά ότι εμποδίζεται να μιλήσει, γι αυτό και δεν υπέγραψε το ψήφισμα που εκδόθηκε στο τέλος της συνέλευσης και λέει όχι στο εργοστάσιο.
Ένας απλός πολίτης που παρακολουθεί όσα συμβαίνουν εμβρόντητος και προσπαθεί να βγάλει άκρη, δεν μπορεί παρά να αντιληφθεί ότι οι αποφάσεις για την όποια διαχείριση των σκουπιδιών η δημιουργία εργοστασίων καύσης στην Θήβα και στην Κορινθία ή όπου αλλού, στόχο έχουν όχι την λύση του προβλήματος αλλά την εξασφάλιση σίγουρων κερδών στους κατασκευαστές αυτών των μονάδων που σίγουρα θα είναι ιδιωτικές...
Βάσω Χριστοπούλου
14-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails