Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Το '21 είναι επίκαιρο : Ανατροπή!

Οι μαθητές της ΚΟΕ μας στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την επέτειο του '21:
Στη φετινή παρέλαση υπάρχουν πολλοί λόγοι…
Γύρνα το κεφάλι
στους επίσημους!

…και σ’ ένα σύστημα που προτιμά να μας «εκπαιδεύει» η αστυνομία παρά το σχολείο. Έτσι σκοτώθηκε ο Αλέξης και όχι απλά «κατά λάθος».

…και σ’ ένα σύστημα που μας θέλει τρομαγμένους και απαθείς. Γι’ αυτό η εξέγερση μας συκοφαντήθηκε και χτυπήθηκε με τέτοια βία και καταστολή.

…και σ’ ένα σύστημα που το όραμα του για την Παιδεία είναι οι εξετάσεις κι ένα σχολείο-φυλακή. Γιατί η μόρφωση δεν είναι σήμερα της μόδας.

…και σ’ ένα σύστημα που υπάρχει μόνο για στηρίζει επώνυμους κι επίσημους. Γιατί προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή και τις ανάγκες των πολλών.

Δεν αξίζουν κανένα σεβασμό όσοι βάζουν το χεράκι τους για να μας έχουν στη γωνία….

188 χρόνια μετά…
Ποια είναι
η Ιερή Συμμαχία;

Τα σχολικά βιβλία γράφουν ότι το 1821 οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν ενάντια στους Τούρκους.
Δε μας λένε όμως:

…ότι ο λαός δεν επαναστάτησε μόνο για να τελειώνει με την οθωμανική κυριαρχία αλλά προσπάθησε να στείλει στα τσακίδια και τους ντόπιους δυνάστες που τον καταπίεζαν.

…ότι η Επανάσταση αφορίστηκε από το Πατριαρχείο, πολεμήθηκε με κάθε τρόπο από την Ιερή Συμμαχία αλλά και την «ιερή συμμορία» των ελλήνων Κοτζαμπάσηδων και Φαναριωτών.

…ότι οι πραγματικοί αγωνιστές (Ανδρούτσος, Κολοκοτρώνης) δολοφονήθηκαν και φυλακίστηκαν σαν «εξτρεμιστές» γιατί οι επαναστατικές τους ιδέες ήταν επικίνδυνες για το κατεστημένο.

…ότι μαζί με τους ορθόδοξους Έλληνες πολέμησαν μουσουλμάνοι, Αρβανίτες (Μιαούλης, Μπουμπουλίνα) και άλλοι καταπιεσμένοι.

…ότι οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής αφού έκαναν τα πάντα (π.χ. δολοφονία Ρήγα Φεραίου) αλλά απέτυχαν να την καταπνίξουν, ανέλαβαν την επιτήρηση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Ιερή Συμμαχία είναι όσοι σήμερα καταδυναστεύουν τις ζωές μας. Ισχυρές χώρες του πλανήτη με αρχηγό τις ΗΠΑ, διεθνείς οργανισμοί που επιτηρούν κι επιβάλλουν τη φτώχεια (ΝΑΤΟ, Ε.Ε), κυβερνήσεις των πλουσίων, πολυεθνικές που ξεζουμίζουν εργαζόμενους για τα κέρδη τους…

Το ‘21 είναι επίκαιρο:ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails