Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Να σταματήσει το πογκρόμ ενάντια στην Αριστερά σε Τουρκία και Β. Κουρδιστάν! (11/3/2009)


Από το site της Κ.Ο.Ε. (koel.gr)

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας με οργή καταγγέλλει στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη το νέο πογκρόμ συλλήψεων δεκάδων στελεχών της Αριστεράς, του συνδικαλιστικού και γυναικείου κινήματος, διανοούμενων, δημοσιογράφων, ερευνητών και προοδευτικών ανθρώπων από το καθεστώς της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι «αντι»τρομοκρατικές μονάδες του τουρκικού κράτους συνέλαβαν χθες πάνω από 50 ανθρώπους σε 6 πόλεις, 33 από τους οποίους στην Κωνσταντινούπολη. Ανάμεσά τους βρίσκονται στελέχη του νόμιμου πολιτικού κόμματος ESP (Σοσιαλιστική Πλατφόρμα των Καταπιεσμένων), δημοσιογράφοι της νόμιμης εφημερίδας Atilim και του περιοδικού «Τέχνη και Ζωή», εκπρόσωποι συνδικάτων, καθώς και αγωνιστές που κατηγορούνται ως μέλη του εκτός νόμου MLKP (Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Αυτό το νέο πογκρόμ συλλήψεων κατ’ εντολή της «δημοκρατικής» κυβέρνησης Ερντογάν, που αποτελεί προνομιακό συνομιλητή και σύμμαχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, ξεσκεπάζει για μια ακόμη φορά το ψευτοδημοκρατικό προσωπείο του καθεστώτος της Άγκυρας που εμφανίζεται με θράσος σε διεθνές επίπεδο ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καλεί τις προοδευτικές και αριστερές οργανώσεις του ελληνικού λαού και όλων των λαών του κόσμου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες αγωνιστές, και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της 10ης Μαρτίου και των χιλιάδων Τούρκων και Κούρδων προοδευτικών πολιτικών κρατούμενων.

Να σταματήσει ο διωγμός της Αριστεράς! Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη, το όπλο των λαών!

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2009, ΚΟΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aναφορα στο post σας θα βρειτε στο htt;://sikam.wordpress.com
Με συντροφικους χαιρετισμους
Μακης Κατσαΐτης

linkwithin

Related Posts with Thumbnails