Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Κάτι γίνεται με τους αγρότες...

Την Τετάρτη, στις Ρίζες Αρκαδίας έγινε μια συνάντηση αγροτών της Πελοποννήσου. Η συνάντηση καλέστηκε από ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν στον Ισθμό και αντέδρασαν στις μεθοδεύσεις της "Συντονιστικής". Παρακάτω είναι δυο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν. Η πρώτη αφορά τη συνάντηση καθεαυτή και η δεύτερη μια καταγγελία για κλήσεις που έχουν δεχτεί από την αστυνομία αγρότες που μετείχαν στο μπλόκο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών της Πελοποννήσου, που μαζευτήκαμε σήμερα στις 11/02/2009, στις Ρίζες Τεγέας, Αρκαδίας, κάναμε το πρώτο βήμα,
για μια μόνιμη συζήτηση για προβληματισμό και δράσεις, επάνω στον αγροτικό τομέα.
Διαπιστώσαμε ομόθυμα:
Α) την δραματική εξέλιξη στον αγροτικό τομέα, με την απαξίωση της αγροτικής γης, την μείωση του αγροτικού εισοδήματος, την ερήμωση της περιφέρειας.
Β) την αναγκαιότητα και νέων μορφών οργάνωσης και διεκδίκησης, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση, με κύρια χαρακτηριστικά την ανακλητότητα και την αιρετότητα.
Γ) τη διάθεσή μας, για μια αγροτική συνείδηση που θα υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των καλλιεργητών της μάνας γης, την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, την αυτάρκεια της κοινωνίας.
Καλούμε όλο τον αγροτικό πληθυσμό της Πελοποννήσου να συμμετάσχει στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου
Ρίζες, 11/02/2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου, που μαζευτήκαμε σήμερα στις 11/02/09, στις Ρίζες Τεγέας, Αρκαδίας, καταγγέλουμε την προσπάθεια από την πλευρά της αστυνομίας, για τρομοκράτηση αγροτών του μπλόκου του Ισθμού, με τηλεφωνικές κλήσεις (προς το παρόν).
Όσοι επιδιώξουν να στήσουν αγροτοδικεία, θα βρουν μπροστά τους την σθεναρή αντίσταση των αγροτών. Η κοινωνία δεν κινδυνεύει από τους αγροτικούς αγώνες, αλλά από τις εφαρμοσμένες καταστροφικές αγροτικές πολιτικές.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου
Ρίζες 11/02/2009

Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει με το μέιλ μας arisxima@gmail.com να δούμε και στην περιοχή μας πως μπορεί να προχωρήσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails